Dorpje Usseln op 832m schitterend wit

Klik voor grotere afbeelding

Het is altijd een schitterend moment als de eerste witte webcamplaatjes uit Sauerland binnenkomen. Dat is in 2011 dus op 5 december. Wat een wintersport Sinterklaascadeau! Hierboven het dropje Usseln op 832m hoogte.

Hieronder nog meer plaatjes

Postwiese Sauerland op 5 december

Klik voor grotere afbeelding

Bijzonder is dat het nog helemaal niet koud is geweest en dat er dus ook nog geen millimetertje kunstsneeuw was opgespoten. De komende dagen blijft het sneeuwen. Misschien gaat de Postwiese bij Winterberg (afbeelding hierboven) dan al open. Einde van de week misschien weer wat regen maar dat mag de pret niet drukken.

Willingen Sauerland Ettelsberg

Klik voor grotere afbeelding

Ook de moderne cabinebaan op de Ettelsberg boven Willingen (zie afbeelding hierboven) zou woensdag wel eens in bedrijf kunnen zijn. We gaan het zien. Volg het op deze speciale Sauerland webcampagina.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

3 reacties

Gesloten voor reacties.