Dorpje Usseln op 832m schitterend wit

Klik voor grotere afbeelding

Het is altijd een schitterend moment als de eerste witte webcamplaatjes uit Sauerland binnenkomen. Dat is in 2011 dus op 5 december. Wat een wintersport Sinterklaascadeau! Hierboven het dropje Usseln op 832m hoogte.

Hieronder nog meer plaatjes

Postwiese Sauerland op 5 december

Klik voor grotere afbeelding

Bijzonder is dat het nog helemaal niet koud is geweest en dat er dus ook nog geen millimetertje kunstsneeuw was opgespoten. De komende dagen blijft het sneeuwen. Misschien gaat de Postwiese bij Winterberg (afbeelding hierboven) dan al open. Einde van de week misschien weer wat regen maar dat mag de pret niet drukken.

Willingen Sauerland Ettelsberg

Klik voor grotere afbeelding

Ook de moderne cabinebaan op de Ettelsberg boven Willingen (zie afbeelding hierboven) zou woensdag wel eens in bedrijf kunnen zijn. We gaan het zien. Volg het op deze speciale Sauerland webcampagina.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

3 reacties

Gesloten voor reacties.