Natuurlijk volgen we het zuidelijk halfrond in de zomer maar zelden zijn de berichten zo spectaculair als vandaag en zeer waarschijnlijk nog de komende dagen. We moeten in Asutralië zijn deze keer en niet in Nieuw-Zeeland waar meestal meer sneeuw valt. Maar niet deze keer. We schakelen meteen over naar het artikel met de titel: Best snowfalls in a decade forecast for eastern Australia. Strap yourselves in for the megablizzard.

BLAH, blah, blah, New Zealand snow is better. Blah, blah, blah. Not this week it’s not. This is Australia right now…

… verwijzend naar bovenstaande foto uit Perisher…..

perisher_bus

Bij deze foto schrijven de Aussie’s: “We zouden graag een stel kiwi’s ophalen om hier te kunnen skiën als we die bus maar vrij konden graven!”

En dit is een tweet uit Falls Creek van gistermiddag.

canberra-snow

 

Zelfs in de hoofdstad Canberra op 600m viel sneeuw en dat gebeurt normaal bijna nooit zoals je hierrr leest. Hierrrr meer foto’s.

victoriaspeaks

 

Schitterende sneeuw ook in Victoria’s Peaks. In Thredbo verwacht men komend weekeinde de spreekwoordelijke 1 meter verse poeder

surfer_storm

 

En stormachtig was het vooral! Zie hierr. Waanzin! 


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

6 reacties

Gesloten voor reacties.