Natuurlijk volgen we het zuidelijk halfrond in de zomer maar zelden zijn de berichten zo spectaculair als vandaag en zeer waarschijnlijk nog de komende dagen. We moeten in Asutralië zijn deze keer en niet in Nieuw-Zeeland waar meestal meer sneeuw valt. Maar niet deze keer. We schakelen meteen over naar het artikel met de titel: Best snowfalls in a decade forecast for eastern Australia. Strap yourselves in for the megablizzard.

BLAH, blah, blah, New Zealand snow is better. Blah, blah, blah. Not this week it’s not. This is Australia right now…

… verwijzend naar bovenstaande foto uit Perisher…..

perisher_bus

Bij deze foto schrijven de Aussie’s: “We zouden graag een stel kiwi’s ophalen om hier te kunnen skiën als we die bus maar vrij konden graven!”

En dit is een tweet uit Falls Creek van gistermiddag.

canberra-snow

 

Zelfs in de hoofdstad Canberra op 600m viel sneeuw en dat gebeurt normaal bijna nooit zoals je hierrr leest. Hierrrr meer foto’s.

victoriaspeaks

 

Schitterende sneeuw ook in Victoria’s Peaks. In Thredbo verwacht men komend weekeinde de spreekwoordelijke 1 meter verse poeder

surfer_storm

 

En stormachtig was het vooral! Zie hierr. Waanzin! 


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

6 reacties

Gesloten voor reacties.