resterkogel4

Karin die regelmatig voor ons zal berichten in de regio van de Kitzbüheler Alpen meld ons vandaag verheugd dat ze aan het snowboarden is op de zaterdag weer geopende Resterhöhe! Eric van skiweltbrixental.nl weet ons te vertellen hoe dit kan:

De bergbahnen hebben een behoorlijk risico genomen. Zeg maar een soort van BV:). Ze dachten dat het wel met kunstsneeuw zou lukken. Als je bv zaterdag nog op de cams had gekeken dan had je dit zeker niet verwacht. Ideale omstandigheden om sneeuw te produceren was ook niet voorhanden. Relatief hoge luchtvochtigheid en niet hele lage temperaturen. Maar het is gelukt. Op die hoogte ski je maar tussen de 1700 meter en 1900 meter. Dus is geen vergelijk met bv < 1500 meter. Maar wellicht komt dat in de kerstweek goed.

resterkogel3

En hoe mooi is het panorama vandaag! Bijna niet te begrijpen dat vandaag al diverse skigebieden hebben aangekondigd pas op 20 december te openen. Misschien leuk om hieronder in de reacties met elkaar te delen wat we op dit gebied aan info kunnen verzamelen…

resterkogel2

Deze webcam zegt alles….

resterkogel1

En deze een paar uur eerder is gewoon heel mooi! Tussen 26 oktober (zie Jeroen en Eric gaan) en begin november op basis van de sneeuw van dump Floor was de Resterhöhe al eens open. Daarna was het warm, warmer, warmst in de Alpen. Maar nu met een centimeter of 10 à 15 verse pow en een mooie laag kunstsneeuw gaat deze wedstrijdtrainingspiste als eerste weer open.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

17 reacties

Gesloten voor reacties.