grueneschiene

Vandaag is bekend geworden dat afgelopen zondag op de Subaier Gletscher een cabine van de Gamsgartenbahn 5 meter omlaag is gepleurd. En ik al die jaren maar trots verkondigen dat die nieuwe koppelbare liften een onfeilbaar koppelsysteem hebben. In dit krantenbericht lees je de verontschuldiging: “Er zat een klem los!”  Ja amehoela…. Er zat een klem los…. dat mag dus echt niet gebeuren. Laat ze dit tot op de bodem uitzoeken. Doet bijna denken aan de ongelukken met karabiners met kinderen in een Klettersteig. Daar is een heel nieuw soort kinderkarabiner uit voort gekomen. Mmmmm…. wat vinden jullie?

reacties-gondel

De reacties op het artikel op de site van de Tiroler Tageszeitung liegen er niet om! Men is net zo onthutst als ik zo niet erger. Ondertussen is de oorzaak gevonden: een groene rail zoals hierboven op de foto was te erg afgesleten! Zie tirol.orf.at. Het zal wel dat het statistisch gezien nog een erg veilig vervoermiddel is, maar dit stemt tot nadenken. Dit gaat een staartje krijgen you bet!


Hajo

Hajo Smit is wintersport- en sneeuwgoeroe en bovenal de nationale wintersportweerman. Op deze blog vind je tijdens de wintermaanden dagelijks nieuwe berichten!

13 reacties

Gesloten voor reacties.