grueneschiene

Vandaag is bekend geworden dat afgelopen zondag op de Subaier Gletscher een cabine van de Gamsgartenbahn 5 meter omlaag is gepleurd. En ik al die jaren maar trots verkondigen dat die nieuwe koppelbare liften een onfeilbaar koppelsysteem hebben. In dit krantenbericht lees je de verontschuldiging: “Er zat een klem los!”  Ja amehoela…. Er zat een klem los…. dat mag dus echt niet gebeuren. Laat ze dit tot op de bodem uitzoeken. Doet bijna denken aan de ongelukken met karabiners met kinderen in een Klettersteig. Daar is een heel nieuw soort kinderkarabiner uit voort gekomen. Mmmmm…. wat vinden jullie?

reacties-gondel

De reacties op het artikel op de site van de Tiroler Tageszeitung liegen er niet om! Men is net zo onthutst als ik zo niet erger. Ondertussen is de oorzaak gevonden: een groene rail zoals hierboven op de foto was te erg afgesleten! Zie tirol.orf.at. Het zal wel dat het statistisch gezien nog een erg veilig vervoermiddel is, maar dit stemt tot nadenken. Dit gaat een staartje krijgen you bet!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

13 reacties

Gesloten voor reacties.