grueneschiene

Vandaag is bekend geworden dat afgelopen zondag op de Subaier Gletscher een cabine van de Gamsgartenbahn 5 meter omlaag is gepleurd. En ik al die jaren maar trots verkondigen dat die nieuwe koppelbare liften een onfeilbaar koppelsysteem hebben. In dit krantenbericht lees je de verontschuldiging: “Er zat een klem los!”  Ja amehoela…. Er zat een klem los…. dat mag dus echt niet gebeuren. Laat ze dit tot op de bodem uitzoeken. Doet bijna denken aan de ongelukken met karabiners met kinderen in een Klettersteig. Daar is een heel nieuw soort kinderkarabiner uit voort gekomen. Mmmmm…. wat vinden jullie?

reacties-gondel

De reacties op het artikel op de site van de Tiroler Tageszeitung liegen er niet om! Men is net zo onthutst als ik zo niet erger. Ondertussen is de oorzaak gevonden: een groene rail zoals hierboven op de foto was te erg afgesleten! Zie tirol.orf.at. Het zal wel dat het statistisch gezien nog een erg veilig vervoermiddel is, maar dit stemt tot nadenken. Dit gaat een staartje krijgen you bet!


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

13 reacties

Gesloten voor reacties.