Om het mooie bericht van Hajo niet te frustreren, hier een ieniemienie update met betrekking tot , nu nog, Orkaan Danny boven de Altlantisch  Oceaan. Gisteren zag ik op diverse media dat Danny kan gaan huishouden op de Bovenwindse Eilenden. Ik denk dat het wel mee gaat vallen, om 4 redenen.

danny_droog_2015-08-21_1354

1. Danny koerst af op een gebied met droge lucht. Dat vreet enorm aan zo’n systeem. De droge lucht wordt vanuit het westen Danny ingeblazen.

Danny_2015-08-21_1351

2. De SST (zeewater oppervlakte temperatuur) is niet van dien aard dat Danny snel door kan groeien. Slecht 1 graad warmer dan het minimum van 26ºC die nodig is voor de vorming van een tropisch systeem. Daardoor kan Danny niet al te veel vocht oppikken uit zijn voornaamste bron.

danny_schering_2015-08-21_1355

3. Ten westen van Danny is veel schering op grote hoogte. Dat blaast de top van Danny weg. Het oog van Danny is inmiddels opgevuld na een snelle ontwikkeling. Danny zal nog 24 uur de orkaanstatus houden en daarna degraderen tot tropische storm. Danny zal niet aan land komen op de bovenwindse eilanden als orkaan, zoals het er nu uitziet. Bij een tropische depressie echter altijd een slag om de arm houden. Ik denk echter van niet gezien de diverse ontwikkelingen.

convectie_2015-08-21_1420

4. De convectiebanden van Danny zijn ook niet om over naar huis te schrijven. Slecht -60ºC wat niet echt heel laag is. Dat komt dan ook weer door de lage SST. Zou die hoger zijn geweest dan zou er meer voeding zijn voor Danny. Gelukkie dus voor St. Maarten, St. Eustatius en Saba.

Echter is een post tropische orkaan wel vaak heftig met betrekking tot neerslag en kan er nog wel wat wind op zitten. Wellicht dezelfde condities zoals de kanaalrat van afgelopen juli in Nederland. Dat is echter kinderspel voor de tropen. Kijk maar eens naar mijn voorspelling van Goni en Atsani, die overigens nog kaarsrecht overeind staat.


Ronaldo

Ronaldo: Geboren in 1968, Amsterdammer maar voornamelijk Purmerender. Trotse vader van Mikey en trotse WSWM weerman. All season freak maar voornamelijk winter. Skiën, fietsen en voetbal. Absolute levensgenieter & traveler! USA & Afrika maar zeker ook verrassend mooi Canada.

3 reacties

Gesloten voor reacties.