Vanmiddag om 13.00 uur maakt president Kurz van Oostenrijk bekend of en hoe de Oostenrijkse skigebieden voor Kerst open gaan. Ik heb nog net snel even de petitie getekend die iemand me vanochtend mailde. Italië en Frankrijk blijven toch al dicht. Zwitserland is en blijft open. 1+1=2: Oostenrijk heeft geen keus!

Daarmee bij deze dan maar eens als boude voorspelling dat de Oostenrijkse skigebieden voor kerst gewoon open gaan. Zonder après-ski dan. Met wat maatregelen hier en daar. Verder dan 1,5 meter uit elkaar op de zwarte piste met 50km/u. Opa en oma thuis laten. Niet recht in iemands gezicht hoesten. Thuis blijven als je 39 graden koorts hebt. Niet met je vingers in je neus of ogen wrijven. En op sommige plekken om anderen niet te beledigen je buff even over je neus trekken.

Een minder ironische variant op bovenstaande zal vanmiddag bekend gemaakt worden. Van mijn kant wil ik er graag nog wat tips aan toe voegen. Werk in het algemeen continu en preventief aan je gezondheid. Slik geen 30 pillen van de pharmacie als bejaarde maar slik je hele leven (via voeding en supplementen) essentiële zaken als omega3, vitamine D, zink, magnesium, selenium, biotine, glutamine (na intensieve sport belangrijk voor je immuunsysteem, foliumzuur, vitamine K2 enz. enz.. Stel je macronutriënten en je lifestyle op orde zodat je mooi slank blijft. En hou je microbioom gezond met slimme prebiotica.

Komende winter ga ik beginnen met een online platform voor preventieve geneeskunde. Een kennisbank voor iedereen. Met handige video’s en pdf’s over alle belangrijke kwesties. Dat is sinds 2009 (helaas na het overlijden van mijn vader aan prostaatkanker) mijn grote passie en meest intensieve studie geworden. Ook voor mezelf helaas is daar de politiek en de kwestie Trump tussen gekomen. In feite veroorzaakt door mijn ongeduld (na 30 jaar wachten) voor een snel einde aan de klimaathype. Dat heeft niet zo mogen zijn. En dus blijft je eigen gezondheid het mooiste en fijnste studie-object. Of er windmolens in je voortuin komen of dat een corrupte politicus president wordt van de Verenigde Staten heb je niet in de hand. Je eigen gezondheid wel. Daar ga je me dus tegenkomen als het je interesseert.

Categorieën: Nieuws

Hajo

Hajo Smit is wintersport- en sneeuwgoeroe en bovenal de nationale wintersportweerman. Op deze blog vind je tijdens de wintermaanden dagelijks nieuwe berichten!

35 reacties

Gesloten voor reacties.