Kleinwalsertal
Lees verder >

Dat skigebied voor de hele Familie

obertauern
Lees verder >

De leukste familievakantie beleef je hier.

Val gardena
Lees verder >

Mountainbikers en baanwielrenners halen hier hun hart op!

Obertauern
Lees verder >

Wandelen, fietsen, klimmen,... het kan hier allemaal.

Boude voorspelling: lokaal een witte kerst in de Lage Landen!

check ook eens

111 Reacties

 1. Hajo schreef:

  Laatste hand gelegd!

 2. Hans schreef:

  Hajo, sje ne parle pa fransè……ee voe ?
  Of is het CMM de engelse taal?

 3. Hans schreef:

  Denk dat we de herfst bijna hebben gehad. Gaan langzamerhand over op N-O stroming vanaf eind volgende week en dus vrij droog…

 4. Pepijn schreef:

  Al jaren volg ik jullie, de weermannen en vrouwen. En natuurlijk ook de aanvullende reacties, de prachtige updates en de kritische noten. Nog nooit heb ik een reactie geplaatst, ik heb geen verstand van de weerkaarten en de diverse modellen.
  Toch heeft mij de opmerking van Hajo getriggert om te reageren. Het leven “in het nu” , de kans pakken om de genieten. Ik ben in de gelukkige mogelijkheid om de kansen te pakken wanneer dit uitkomt. Dus morgenmiddag vertrekken wij naar Kirchberg om 2 dagen vol te genieten van als dat moois in de bergen! Maandag zit ik dan weer met een grote glimlach achter mijn bureau!
  Ik hoop dat jullie allemaal een mooi seizoen tegemoet mogen gaan, geniet wanneer het kan.

 5. Remko schreef:

  Je durft met de actie en de voorspelling. Ik. En al blij met wat we nu hebben. Licht winters en wit door de vorst. Mooie winterse luchten. Maar er is veel onzekerheid en dat is niet slecht. Kom op winter. Overigens neem ik aan dat de mensen die aan de knoppen van de modellen zitten, niet op een commerciële toer zitten. Het valt me op dat de afgelopen jaren regelmatig worsten werden voorgehouden die niet uitkwamen. Gelukkig zijn de dubbele cijfers voor na het weekend er uit en krijgen we wat koud gekwakkel. En een echte tauwetter depressie lijkt er ook niet in te zitten. Kortom, we evolueren zo een echte winter in.

 6. Martijn sonnenberg schreef:

  leuke vooruitzichten! Sneeuw en koud is een moeizame combinatie voor een ‘gelukkige’ kerst voor velen, want veel sneeuw gaat vaak gepaard met stevige westcirculatie en daarmee gepaard gaande wisselende sneeuwgrens. Hopelijk met regelmaat een 10-20 cm opfrisser voor hogerop/offpiste/het totaalplaatje en van mij mag verder die droge koude wel blijven.
  Opvallend dat de kaarten lijken te flippen naar dit beeld, of… juist niet. Frederic had dit voorspeld, ergens half december, waar we nu zitten. zou prachtig zijn als dit uitkomt.

  Ander vraagje: ik zie steeds meer mensen een profielfoto hebben. hoe voeg je dat toe?

  • Harm schreef:

   Daar ben ik ook benieuwd naar. Heb hem tot aan dit seizoen wel gehad maar opeens was hij weg en ik zie geen mogelijkheid om hem weer toe te voegen..

   • Hans schreef:

    Zijn jullie nieuw hier zeker op de site…… 😉 wel alles blijven lezen hé. Is sowieso al sinds 3 dec. ……..Nou vooruit met de sneeuwgeit:

    JBJannes1

     3 december 2018 om 21:18

    Dit is een test. Als jullie een afbeelding zien bij mijn profielnaam kun je zeer snel naar https://nl.gravatar.com/, maak een account aan met je e-mail en gebruikersnaam en voila, profielfoto terug ;). Wij gaan volledig hierop over voor non admins, omdat het teveel op de performance drukt van de website om dit met een eigen systeem te hosten.

    Daarnaast worden admins binnenkort speciaal uitgelicht, om e.e.a. duidelijk te maken.

    Beantwoorden

    JBJannes1

     3 december 2018 om 21:20

    Het werkt dus!

  • Hans schreef:

   Als je hier goed je best doet, mooi bericht schrijft, krijg je een plaatje van Jannes……..net als vroeger op school …

 7. Filzmooser schreef:

  Toch handig dat google vertaal!

  Ik spreek vloeiend Frans. Ook ‘Duits en Engels. Het is erg voordelig in mijn werk. Ik zal een artikel voorbereiden waarin ik de congresinformatie voor mijn volgende zal vertalen

  • Marcelvdh66 schreef:

   volgende moet dan natuurlijk volgers zijn… wel grappig dat als je gramaticaal nederlands frans met google vertaalt, je vervolgens weer goed nederlands krijgt

 8. Erik schreef:

  Nieuwe gfs run tot 200 uur slecht voor de ll. Vorige run was vele malen beter. Gfs lijkt ec te gaan volgen. Even het ensemble afwachten.

  • Richard schreef:

   En voor de Alpen

   • Martijn sonnenberg schreef:

    voor de alpen helemaal prima deze run. voor de lage landen toch meer richting koudkwakkelen na komend weekend, met langzaam oplopende temperaturen richting min of meer normaal.
    Einde van de run is niet realistisch gezien de ontwikkelingen de afgelopen tijd : er wordt gerekend met een sterke depressietrein en een zichzelf in stand houdend hoog, beetje teflonachtig. Gezien de weersituatie dit afgelopen tijd niet heeft laten zien (depressies diepen minder hard uit, hoge druk boven scandinavie biedt meer weerstand etc) verwacht ik dat die oplossingen weer ‘weggerekend’ worden. Overigens is het wel een relatief koude variant mocht het al uitkomen, met de alpen voortdurend ‘ in het blauw’ op 850 hPa

 9. Erik schreef:

  Later in de run op 240 uur strekt het hoog vanuit de azoren naar het noorden, wie weet een Russisch hoog . Wel koud voor de ll in de verdere run na 240 uur. Voor de Alpen een prima run.

 10. Qlubtempo Raoul schreef:

  Mijn boude voorspelling:
  De avondruns worden smullen! Hehe

 11. KMI heeft zijn voorspelling voor komende week toch ook reeds deftig bijgeschroeft, wat gisteren nog pluscijfers stonden qua temperatuur staan nu licht positieve getallen en veel minder neerslag berekend.
  Komt allemaal goed met deze winter mensen.
  #ADAPT2030 #MIAC2021

 12. Pascal (Harelbeke) schreef:

  Laat de winter maar komen.

 13. Paul A Club 1989 schreef:

  saillant detail: Radio Rijnmond komt een kwartiertje geleden met hun voorspelling voor de Kerst: te warm, nat en 0% kans op sneeuw. LOL

  • Dat zal wellicht te maken hebben met de sponsors die ze hebben. Net als bij de VRT bijvoorbeeld, zij moeten de doemscenario’s van de klimaatopwarming volgen. Zelfs al vriest het een heel jaar door de eerstvolgende 15 jaar dan nog is het schuld van de door de mens veroorzaakte klimaatverandering. 😉

  • Jorne schreef:

   Hahah is waarschijnlijk Ed Aldus, mooie vent, winterliefhebber en rasrotterdammer. Toch heb ik altijd het idee dat ie wat meer opwarming gerelateerde tweets post, ach misschien is het mijn eigen bias. Hij baseert het vermoedelijk op de EC lange termijn kaarten, die waren inderdaad vrij slecht voor de LL

 14. Mika schreef:

  Er komt een tweede SSW aan het einde van de GFS direct achter de eerste aan! Hopelijk zorgt die voor de split.

 15. Hans schreef:

  GFSPara blijft vanaf volgende week opteren voor een Russisch danwel ScandiHoog. Niet direct een open diepvries maar het is nog maar half december. Zitten pas 2 weken in de “winter”, we hebben nog 14 weken te gaan 😉

 16. Qlubtempo Raoul schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/92661D20-81F1-4EEC-A177-3B462478975E.png[/img]

 17. Roland Bodegraven schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/Capture-19.JPG[/img]

  Frisjes in Lech

  • Roland Bodegraven schreef:

   Wel grappig om te vertellen. Ik heb daar een keer na der Weisse Ring das Rennen gestaan.
   Na te dampen van mijn race. Zeg ik doodleuk met een radler in de hand tegen mijn moeder “kom we gaan kaiserschmarrn op het terras van hotel Post eten, want de zon schijnt!” Wou mijn moeder binnen eten, want ze vroor vast aan de sneeuw. En inderdaad, het schuim van mijn radler was in de hals van de fles bevroren.

   Wat wil ik hier eigenlijk mee zeggen??? Tsja weet ik veel, leuke anekdote ofzo… 🙂

   • Jopie schreef:

    Hahaha. Prachtverhaal. De conclusie is dat je als je jezelf goed hebt ingespannen minder een idee hebt van de omstandigheden. Zeker natuurlijk als het zonnetje schijnt.

 18. Mieke schreef:

  Mooie berichten, ik ga zaterdag naar Saalbach! Any tips hier, is het goedkoper om de ski rental online te reserveren? Hajo, ken je nog een leuke ski leraar daar voor wat private lessen?

 19. Roland Bodegraven schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/Capture-20.JPG[/img]

  Bah, wat doe ik hier nog….

 20. Roland Bodegraven schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/Capture-21.JPG[/img]

  tsja…

  • Jopie schreef:

   Nu ophouden Roland!! Ik kan hget niet aan al de fantastische plaatsjes. Ik zit hier in een kantoor met kunstlicht te dromen over mijn vakantie die nog heel ver weg ligt (15 dagen).

   • Robin schreef:

    Niet ophouden met mooie foto’s en filmpjes; ik kan ook dit jaar niet op wintersport en haal mijn geluksgevoelens uit de beelden i.c.m. mijn herinneringen; ik probeer hiermee ‘in het nu’ te leven.
    Heerlijk al die fantastische beelden. Hopelijk kleurt mijn wijkje deze winter nog wit.

 21. Maarten schreef:

  Messchien dat ik iets gemist heb,Maar waar zijn Leo en Frederic met hun bevindingen.

  • Geert schreef:

   Die komen “voorlopig” niet meer terug Maarten.

  • Hajo schreef:

   Leo en Frederic hebben helaas besloten WSWM te verlaten nadat we het niet eens konden worden over de beloning van weermannen ook in het licht van de flinke veranderingen qua businessmodel zakelijk en privé na mijn verhuizing naar Oostenrijk. Hun regeerders accounts zijn er gewoon. Denk dat ze het even moeten verwerken en dat ze dan bepalen of ze weer gaan reageren. De deur voor gastblogs staat open. Altijd.

   • Roy schreef:

    Beste Hajo,

    Nu je ook ons de kans geeft om hierop te reageren ben ik wel benieuwd wat die flinke veranderingen qua businessmodel ‘zakelijk’ dan inhouden? Als je bedoeld ik kies voor de (goedkopere maar niks dan lof voor deze 2) jeugd met Jorne en Cescia en ben door de financiële situatie genoopt de beloning die er was voor de ‘oudere’ weermannen in te trekken, vat de koe dan bij de horens. Wees een kerel (lees respectvolle werkgever) en geef de ex-weermannen de gelegenheid om zelf ook afscheid te kunnen nemen van hun publiek. Zonder censuur zoals je dat zelf ook altijd graag hebt. Ik heb niets van Leo zelf vernomen. Alsof deze man plots van de aardbodem is verdwenen. Nodig hem uit en vraag hem op zijn minst of hij een afscheidsstukje wil schrijven om al zijn volgers te bedanken EN zodat je ons ook daartoe de gelegenheid geeft.

    Alvast bedankt! 🙂

    • sneeuwfanaat(Ron) schreef:

     Dat is idd een goede suggestie Roy! Ik ben voor

    • Cescia schreef:

     Dag Roy, ik ga hier even invallen. Ik ben helemaal geen jeugd. Ik doe dit gewoon uit passie. Ik ben 31 jaar, heb een vast inkomen, ik heb mijn ei gevonden op deze website. Al meer dan 3 jaar schrijf ik, of bezorg ik Hajo foto’s. Hij gaf me kansen die ik bij de meeste werkgevers nooit heb gekregen. En als het moeilijk gaat, ben ik blij met minder maar wel dat WSWM verder kan bestaan! Laten we stellen dat hij echt een integer/nobel man is. Ik wou je dat even zeggen.

     • Roy schreef:

      Ik vindt het nobel van je dat je reageert en dat je het voor hem opneemt maar had het liever van Hajo zelf gezien. Begrijp me niet verkeerd. Ik vind het leuk voor je dat hij je de kans geeft om wat meer met je hobby te doen hoor en het is zeker niet de bedoeling om negatief te doen naar jullie 2. Excuses mocht dat zo zijn over gekomen. Alleen gaat het daar nu niet over. En of hij nobel en integer is, is een vraag die hij zichzelf nog eens kan stellen na het lezen waar ik in mijn reactie om heb gevraagd 😉

    • Leo schreef:

     Dank je wel Roy, ook voor je eerdere reacties dit aangaande. Raakt me. En ook aan de diverse reacties van anderen met vele mooie complimenten. Geeft een warm en ook dubbel gevoel. Ik ben voornemens -als ik er de ruimte voor krijg- op een later moment -als ik er klaar voor ben én er zich een mooie gelegenheid voordoet (bijvoorbeeld ijs op de Rottemeren!)- een mooi slot-bericht te schrijven. Wat Hajo hierboven als laatste schrijft klopt: het staat me vrij te reageren. Overigens moet ik daar ook meteen bij zeggen dat aan mijn afwezigheid de laatste maanden voor een groot deel drukte elders ten grondslag lag. Maar e.e.a. moet nu even bezinken. Voor nu moet ik echter wel even reageren omdat het verdere beeld wat nu door Hajo geschetst wordt jammerlijk onvolledig is en vooral een stuk minder volledig dan in zijn eerdere verklaringen.
     Los van de financiële beloning (van op zeker moment comfortabel naar ineens weer helemaal niets) speelde er meer, wat ik voor nu heel kort wil samenvatten:
     – het pro deo schrijven van de berichten past niet meer in mijn huidige leven
     – er zijn in mijn nabije omgeving / privé-sfeer zere heftige dingen gebeurd die dat nog eens versterkten
     – steeds meer botste het “businessmodel”, de visie en de schrijfwijze van Hajo. Zowel inhoudelijk als alles wat er tegenwoordig omheen hangt. We konden het daarover nooit eens worden, er was geen ruimte voor een compromis. Hajo zijn toko dus prima en tot op zekere hoogte begrijpelijk maar ik kon me daarmee helaas steeds minder vereenzelvigen. Los daarvan is heel duidelijk te kennen gegeven dat er door de komst van Jorne voor de overige weermannen (zelfs pro deo) veel minder plaats zou zijn dan voorheen
     – er zijn in de laatste weken of eigenlijk dagen kort voor het vertrek van mij en Frederic nogal wat woorden gevallen. Dat was wel de druppel.

     • Geert schreef:

      Zeer jammer!! Ik zal je berichten hier heel sterk missen!!

     • Prins schreef:

      Jammer Leo, ondanks dat ik niet zoveel reageer heb ik jou stukjes met veel plezier gelezen. Gewoon een realistische kijk op het weer. En over de schrijfwijze van Hajo ben ik het volledig eens. Het gaat je goed en ik hoop dat je in de toekomst nog eens wat stukjes schrijft.

     • Nadia schreef:

      Goedemorgen @Leo, fijn dat je zelf even een reactie hebt kunnen en willen plaatsen.
      We missen je enorm op de site en dat zal door velen onderstreept worden. Maar snap ook je beslissing nu je een tipje vd sluier hebt opgelicht. Persoonlijk altijd erg content geweest met jou schrijfstijl en kennis. Het krachtige van jou en Frederic was dat jullie je nooit hebben laten verleiden om onzinnige en niets toe doende uitspraken uit te lokken en discussie uit te lokken die m.i. alleen maar afbreuk doen op deze site. Ik denk dat je altijd heel goed hebt aangevoeld hoe de bezoekers hier bediend willen worden. Nogmaals je wordt hier enorm gemist maar respecteer je keuze.
      Ik wens je veel succes met alles wat op je pad komt en wie weer tot “lezens” 🙂

 22. Geert schreef:

  Tijdens het VRT-journaal komt ELKE dag op één of andere manier de KLIMAATOPWARMING wel aan bod. Het begint ermee, het zit er nog wel ergens tussenin…en het eindigt ermee. Nu die kunstenaars die wat ijsblokken vanuit de zee bij Groenland hebben verzameld. Die smeltende ijsblokken staan nu lekker voor een museum in Londen om de aandacht te vragen voor de klimaatverandering. En dan onmiddellijk verwijzen naar de bijeenkomst in Katowice natuurlijk…omdat wij “domme” Vlamingen dwars liggen en de klimaatambities niet hebben ondertekend op de klimaattop. Foei, stoute Vlamingen! Het nieuws heeft hier nog 2 thema’s…de klimaatopwarming en het migratiepact. Binnen een paar jaar nog es het journaal bekijken…en ik zal niks gemist hebben van de wereld…hahaha.

  • Koning Winter schreef:

   Ach Geert wij Hollanders spreken vaak over die domme Belgen maar wellicht lachen jullie toch het laatst.

  • Het komt de spuigaten uit op de VRT, op CANVAS (extreem links gesponsorde zender) is het nog erger wat het thema ‘klimaatverandering door de mensheid veroorzaakt’ betreft.
   Zo nu en dan kijk eens met een half oog naar ‘ De afspraak ‘ maar meestal schakel ik na enkele minuten alweer uit omdat ik kotsmisselijk wordt over hun klimaatopwarming propaganda voering. Zelfs wanneer een moslim vier mensen doodt en 3 anderen verwondt dan nog komt er klimaatverandering aan te pas… Zoals Duitsers het mooi verwoorden, zum kotzen!

   • Artus schreef:

    Ik beaam helemaal hetgene wat je zegt.

    Ik kijk geregeld naar het VRT-journaal en wanneer er dan weer over de ‘door de mens veroorzaakte’ klimaatverandering wordt gesproken, zap ik gewoon naar een Franstalige zender om al die onzin niet te moeten aanhoren of omgekeerd. Maar ik ben één van de weinigen van mijn generatie die er zo over denkt. De meesten vinden zo’n klimaatmars fantastisch – hypocrieten zijn het ! – maar ik vind dat walgelijk. En wanneer je dat onderwerp wil aankaarten met anderen, om je standpunt nader te verklaren, luisteren de mensen ofwel niet ofwel beschouwen ze je hierna als een quasi ‘Holocaustontkenner’. Ik spreek uit ervaring ; ik heb dat al met leerkrachten en leerlingen meegemaakt.

    Kleine anekdote : ” Tijdens de les zeg ik tegen de leerkracht dat ik niet geloof in de schuld van de mens – of toch niet in grote mate – aan klimaat. Hierna volgde even een verhitte, maar beleefde discussie en hij ging weer door met zijn les. Toen ik na de les nog even met hem op de gang sprak en zei dat ik -waarom niet- meteorologie en/of klimatologie later zou willen gaan studeren, schoot hij in de lach al zeggende : ” Jij !? Als klimaatveranderingsontkenner ! ” Hierna herpakte hij zich weliswaar, maar ik vind dat veel zegt over de ingesteldheid van mensen en hoe gemakkelijk mensen andermans woorden verdraaien. Ik heb immers nooit, maar dan ook nooit beweerd dat klimaatopwarming een leugen of een fantasme was ; ik heb gewoon gezegd dat ik het aandeel van de mens hierin betwistte.

    Daarnaast is het ook zo, vind ik, dat we nood hebben aan vrije én objectieve (in de mate van het mogelijke ; we zijn immers mensen) televisiezenders en kranten, die het monopolie van de Belgische staatszenders als de VRT en de RTBF doorbreken.

    Ik moet altijd lachen wanneer men beweert dat wij de goeden zijn en wij een democratie zijn. Doch hebben we staatzenders en staatskranten, die meer dan subjectief zijn en je een bepaalde richting insturen.

    Wat een hypocrisie, die blijkbaar West-Europa eigen is geworden. Door toedoen van de Amerikanen en hun ‘fantastisch’ Marshallplan. Maar de Amerikanen moeten niet vergeten dat ze goed leven dankzij ons ; wij die de ingeniositeit hebben gehad (België) om $ 110 000 000 000 van de Amerikaanse staatsschuld over te kopen.

    En dan nog iets als we dan toch een ‘ware democratie’ zijn’, dan zeg ik : “Politici, organiseert referenda !” Ik vind dat een referendum over bijv. het Marrakesh-pact veel bilijker zou zijn geweest.

    Al dit, om gewoon te zeggen dat het triestig gesteld is met onze ‘objectieve media’.

    • Geert schreef:

     Eens met je uiteenzetting! Ik word ook vrijwel onmiddellijk verketterd als ik mijn visie/mening over die zaken uit. En weet je, je kan het die mensen zelfs niet eens kwalijk nemen…de jarenlange eenzijdige berichtgeving heeft er op ingehakt…en het gros is geïndoctrineerd. Gelukkig heb ik nog wat gelijkgestemde zielen in mijn omgeving ;-). De VN is nu eenmaal de nieuwe werelddictatuur en het klimaat de nieuwe religie, de holy grail!

 23. deepblue schreef:

  De ensembles zien er echt een stuk beter uit dan een paar dagen geleden voor de alpen. Ik ga mijn wandelschoenen maar weer minder aandacht geven en toch de schaatsen weer oppoetsen (wij gaan skiën en hopelijk ook schaatsen in de alpen). Wat een verschil ik met een paar dagen geleden. De warme oplossingen zijn nu grotendeels verdwenen of in ieder geval lang niet zo warm meer als berekend.
  Mooi om te zien hoe hosanna continu wordt afgewisseld met teleurstelling, zelfs voorpret is niet alleen hosanna en WSWM weet je altijd wel weer door de teleurstelling heen te slepen.

  Nog wel vraagje: wat is er nodig voor sneeuw op de zuidkant? Is dat nou voornamelijk de sudstau door bijvoorbeeld zo`n genualaag ofzo? Of kan stuwing aan de noordkant ook aanzienlijke hoeveelheden sneeuw op de zuidkant teweeg brengen wanneer het hard waait of gewoon heel veel vocht is ofzo? Ben wel benieuwd hoe ik dat moet zien.

  • Martijn sonnenberg schreef:

   flauwekul artikel. ‘skiseizoen duurt 2 maanden korter dan in 1970’ . Tuurlijk. Ik ga altijd naar de Arlberg, daar begint het seizoen eind november, eindigend in april (kan op zich dan nog een aantal weken door met de pistes die dan nog liggen). Maar gaan ze werkelijk beweren dat het seizoen van begin november tot eind mei gelopen heeft? Geloof er geen snars van. Idem voor lagere gebieden.

  • Jannes schreef:

   Het werkt wel, iedereen linkt naar ze. Dat is het doel van dergelijke “nieuws”sites. Clicks! En dat doe je nu eenmaal niet met diepgang….

 24. Jorne schreef:

  Mika kaartte het al even aan, GFS maakt er een feestje van in de stratosfeer. Zie deze laatste kaart van de hoofdrun:
  [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/gfsnh-10-384-(1).png[/img]
  Een nieuwe opwarming ontwikkelt zich boven Rusland en lijkt de de poolwervel compleet af te breken (vanuit oostelijke richting, vrij bijzondere berekening). In het GFS ensemble is deze crash goed te zien, zie de zwarte lijn van de hoofdrun en het donkergroene gemiddelde van alle members.

  De komende 2 weken gaan beslissend worden voor de poolwervel, de langere termijn berekeningen doen wat anders maar op de termijn van 2 weken wordt het reguliere GFS steeds betrouwbaarder. Ik ben heel benieuwd, er zouden leuke dingen kunnen gaan gebeuren, je denkt dan echter wel pas aan de termijn van een maand verder. Erg onbetrouwbaar dus en het blijft ook rauwe modeloutput dus nog gevoelig voor veranderingen.

 25. Artus schreef:

  De ma part, je ne pense pas que nous aurons de la neige à Noël en Belgique (ou aux Pays-Bas), voire peut-être très localement dans les Ardennes.

  Je prédis par contre que nous aurons affaire à des hautes pressions très tenaces au-dessus de l’Europe, à partir du mois de janvier, qui nous apporteront du froid venant de l’est, voire du nord-est (la mer Blanche). Ceci étant lié au réchauffement de la stratosphère.

  Mais fera-t-il assez et surtout assez longtemps froid pour qu’on puisse organiser ‘de Elfstedentocht’. Ce ne sont que des spéculations.

  À ce propos, Frederic nous serions ravis si de temps à autre tu nous informes sur les possibles évolutions de cette partie très intéressante et sûrement plus importante qu’on ne le pense de l’atmosphère.

  Mais je pense que cette année de grande sécheresse se poursuivra probablement au long de cet hiver.

  Hajo, tu n’es donc pas le seul à savoir écrire convenablement le français. ☺☺

  Al bij al, denk ik dat de stratosfeer nog verrassingen in petto heeft voor onze contreien, maar dan pas vanaf begin januari.

  • paco37 schreef:

   Lijkt mij dat het ook belangrijk wordt hoe de split valt, zelfde geldt gaat Amerika met de jackpot er van door en worden wij extra in de Wc gezet.

   • Artus schreef:

    Dat risico zit er jammer genoeg altijd in. Maar een WC uit het noorden stoort me niet ; het zou immers jammer zijn, vind ik, mocht er geen sneeuw vallen tijdens de kerstvakantie. Ik denk dat een 50 cm (of meer) voor alle skigebieden geen kwaad zou doen.

  • Stefan Kaptein schreef:

   Het houd bij mij op met trottoir, etui, toilet en croissant, dus kappen met die Frande meuk en graag Nederlands, Engels of Duits.

  • Hajo schreef:

   Goed man! Mooie taal. Heb net twee Franse boeken gekocht bij antiquariaat. Ik vind het om te lezen mooier dan om te spreken. Ik spreek het goed maar vind Spaans stiekem veel mooier en Italiaans leuker. Italiaans moet ik als Wintersportweerman nog goed leren. Staat op mijn lijstje. Van mijn Frans heb ik mega vele voordeel.

 26. Filzmooser schreef:

  De enige Frans die ik ken is mijn buurman!
  Waar ik overigens wel van baal is dat er volgende week geen update komt wat betreft het reisweer voor onderweg Leo wist het perfect te brengen overigens.

  Of neemt iemand het stokje over van Leo??

 27. Markiemark schreef:

  Jaaaaa graag het reisweer op 21 december!

 28. sneeuwfanaat(Ron) schreef:

  Gfs12 wederom lekker voor de Alpen zeg,hopen dat Ec ook weer bijdraaid zometeen.

 29. Michel schreef:

  Het café is er ook al niet meer, moeten we het ook stellen zonder reisweer………zucht…….

 30. Mika schreef:

  GFS para berekend een compleet sneeuwdek in alle landen ten oosten van ons per 25 december.
  Als dan dat scandihoog (wat er dan nog steeds min of meer is) blijft, dan gaan we echt de vrieskou in!

  https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/7AF8C7DE-2F46-4C52-A3D9-1F051E5B01B1.jpeg

  • Ab schreef:

   En de GFS Para houd wederom het hoog in stand tot eind december. Met weer elke keer een afsnoerend laagje wat vervolgens zakt richting de Alpen met sneeuw.
   GFS Para nu de 12z run wil net als zijn voorganger niets weten van toenemende depressies vanuit het westen en laat ze stuk lopen vaak op het Scandi Hoog

 31. Bas schreef:

  @Michel het is een groot gemis op een cruciaal moment in de winter. We zullen het ermee moeten doen ben ik bang.

  • Michel schreef:

   Weet ik, leven gaat wel verder, maar ik mag toch wel nogmaals noemen dat ik het wel heel jammer vind!

   Ik ben hier nog steeds elke dag 😉 , dus een compliment aan de overgebleven weermannen (en vrouw natuurlijk)

 32. Mika schreef:

  EC gaat ook lekker. Daar wordt het hoog uiteindelijk weer sterker

 33. Ab schreef:

  EC nu de 12z run lijkt met een tijdelijke verzachting te komen na zondag a.s. Want in de loop van komende week lopen de depressies vanuit het westen toch weer spaak op door aanhoudende hogedruk activiteiten ten NO van de LL. Met dan deze kaart tot gevolg op 192h vooruit https://www.mupload.nl/img/uydeb60d.gif

 34. Mika schreef:

  Hoge druk blijft tot einde run EC, mooi!

 35. Mika schreef:

  100! (Reacties) 🙂

 36. Hajo schreef:

  101 reacties! Waanzin. Ga ze nu ff lezen. In afwachting van Jorne’s avondbericht is het weercafé geopend: https://wintersportweerman.nl/wordt-noordoost-nederland-zondagochtend-wakker-met-sneeuwdekje-108488/

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.