les menuires
Lees verder >

Hét skimekka op de meest centrale plek in de Trois Vallees, het grootste volledig verbonden skigebied ter wereld. Les Menuires ligt zeer sneeuwzeker op 1800m terwijl de pistes nog 1000m hoger reiken. Een piste & offpiste paradijs!

obertauern
Lees verder >

Obertauern is misschien wel het populairste gebied in Oostenrijk onder de Nederlanders. Sneeuwzeker, overzichtelijk, prachtige natuur en übergezellig!

Renault Kadjar
Lees verder >

Samen op avontuur

Innsbruck
Lees verder >

Skiën en snowboarden rondom de hoofdstad van de Alpen.

die tauplitz
Lees verder >

Ski een circuit, neem een vroege vogel start op de lege pistes of neem een zonnebad!

Die Tauplitz
Lees verder >

Beleef een prachtige wintersportvakantie in het sneeuwrijke Tauplitz.

die tauplitz
Lees verder >

Die Tauplitz kleinschalig, gezellig, mooie pistes en toch prachtig uitzicht voor jong en oud! en vooral relaxing!

Innsbruck
Lees verder >

Skiën en snowboarden rondom de hoofdstad van de Alpen.

Die TAUPLITZ
Lees verder >

Een waar paradijs voor de beginnende en gevorderde wintersporter.

champéry
Lees verder >

Een prachtig dorpje met een zeer nice skigebied in het grote Les Portes du Soleil in Zwitserland. Omhoog met de gondel en wintersporten in de speeltuin van sneeuw!

Val d'Anniviers
Lees verder >

Een prachtige bestemming in de Zwitserse Alpen!

Les menuires
Lees verder >

Toegang tot het grootste skigebied ter wereld voor een grandioze vakantie.

Boude voorspelling aan vooravond sneeuwstorm

check ook eens

21 Reacties

 1. Ab schreef:

  Spannend @Hajo voor morgen omtrent die mogelijke sneeuwval voor zuidelijk NL waar de KNMI zelfs een gladheid waarschuwing voor heeft afgegeven voor morgen ochtend tot 9u. Zelf denk ik ook eerder net als jouw aan natte sneeuw of gewoon regen. Ik vind al bout dat het KNMI het woord ‘sneeuwval’ in hun mond neemt voor zuidelijk helft NL 😉

 2. Thomas schreef:

  Als Hajo zijn trend voor zet van vorig jaar, lees de trend van goed voorspellen, dan wordt morgen een dag van chaos. Mij maakt het niet uit in principe. Kost mij maximaal 5-10 minuten reistijd meer. Maar voor de andere mensen hoop ik het niet.

 3. Ab schreef:

  @Hajo, goed gedaan je BV2 en dan voor NL bedoel ik. Want ook daar die datum of erna zegt mijn gevoel dat het weleens zou gaan kunnen winteren. En dan nog niet eens hoe jij erover denkt. Want ik volg momenteel vooral de ontwikkelingen over de stratosfeer op een weer fora. En die stratosfeer is bezig aan een lichte opwarming. En zou zelfs in januari tot een SSW kunnen lijden. Op deze site volg ik het http://www.netweather.tv

 4. a.f.koeling schreef:

  Wow Hajo, als dat eens zou kunnen. Ik kom die zondag daarvoor (8 jan.) terug van wintersport. Neem dan nog maar weekje vrij om te schaatsen 😀

 5. Ab schreef:

  Idd @afkoeling, en toevallig heb ik het grootste deel van de maand januari lekker rustig op werk 🙂 Dus wie weet lekker schaatsen bij mij achter de kas op een groot stuk ondergelopen land 🙂 Ik duim alvast flink mee!!! Ga zo door @Hajo!!!!

 6. tommie schreef:

  sorry dat ik het vraag mannen maar wat bedoelt hajo eigenlijk over BV2 in nederland en dat het dan kan winteren. Kan er iemand mij dat uitleggen?

 7. Roland Zwammerdam schreef:

  @ab. Leg eens uit hoe dat zit met die stratosfeer. Snap er geen z*k van

 8. Ab schreef:

  @Roland, die stratosfeer dat is de luchtlaag op 15km hoogte. En die is momenteel zeer koud en dat wakkert als het ware de zonaliteit op. Of terwijl er is dan meer kans op een West Circulatie voor Europa. Wat er ook eigenlijk al is. En momenteel of eigenlijk de verwachtingen is dat ie stratosfeer aan een opwarming bezig is (lichtjes dan). Maar mocht die opwarming echt plaatsvinden dan is de kans groter op mogelijke hogedruk impulsen en blokkades boven de noordelijk halfrond. Dat wil nog niet zeggen dat het meteen winter wordt voor NL. Dat hangt puur van het hoog dat zich ontwikkelt op het noordelijk halfrond en welke positie die uiteindelijk inneemt. En die opwarming kan ook de poolwerfel mogelijk in tweeen splitsen. Want nu als je op de wereldkaarten kijkt van bijv de GFS of ECMWF op meteociel zie je dat ie poolwerfel zeer sterk is en er daardoor niet extreme winterkou aanwezig is in europa momenteel. Afwachten maar de komende dagen en weken hoe het verder gaat met de stratosfeer.

 9. Spyfromthesky schreef:

  Het lijkt erop dat we aan de koude kant komen van de herfst en iets dat even lijkt op wit en aan winter in de lage landen doet denken.

  Maar koud water regenen is toch ook een mooie afkoeling op het toch relatieve warme water. Gelukkig stonden de waterstanden niet zo hoog zodat het goed koud mengen wordt.

  Het wordt voorlopig een komen en gaan van wat frisser en temperaturen die richting de dubbele cijfers gaan.

  De tendens is wel duidelijk om ons heen afkoeling en in het oosten komt de koude lucht redelijk ver naar het zuiden.

  Spyfromthesky

 10. Roland Zwammerdam schreef:

  Thanks ab. Das weer duidelijk

 11. Stefan schreef:

  @Ab, je hebt gelijk antwoordt gegeven op een vraag van mij van vandaag hoe het nu komt dat wij zo vast zitten in een zuidwest circulatie die maar niet wil wijken, de stratosfeer is dus de boosdoener die te koud is. Snel de föhn erop zou ik zeggen zodat de winter echt los kan barsten (ook in de lage landen) want van dit druilerige weer worden we ook niet echt blij.

 12. Ab schreef:

  De EC 15daagse is voorlopig anti winters voor NL gezien het ENS veelal rond 5gr schommelt ;( En de sneeuwkans voor morgen staat op 2cm gemiddeld. Ook op 20dec en op 1ste kerstdag kansje op sneeuw gezien het sneeuwpluim. Dat is nog het enigste wat een beetje aan de winter doet denken de sneeuw 🙂

 13. Hen3 schreef:

  Nice, 8 jan komen wij terug en niets is vervelender dan wegrijden uit sneeuw en aankomen in regen. Dus kom maar op met de winterse taferelen in Holland!

 14. Jeroen075 schreef:

  Gaaf Hajo die BV2! Het zou fantastisch zijn als we v.a. 9 januari op het ijs kunnen staan! Verheug mij er nu al op en….. tot nu toe zit je helemaal goed met je BV’s. Neem bv de blizzard van morgen die had je al lang zien aankomen, fascinerend!

 15. Ab schreef:

  Idd @Stefan. En vorig jaar had je rond deze tijd juist geen zeer koude stratosfeer. En toen vonden er genoeg hogedruk activiteiten plaats op het noordelijk halfrond. Met als gevolg toen een aantal hogedruk blokkades die zich toen makkelijker konden ontwikkelen dan nu. Met dus een 2tal groenland hogen die voor koud winterweer hebben gezorgd voor NL en een groot deel van europa. O.a GB en Ierland kregen toen de koudste decembermaand in 100jaar en NL juist in 40jaar. Wat op zich heel uniek was en toen dus genoten van de sneeuw en ijs 🙂 Wie weet zijn de rollen deze winterseizoen wel omgedraaid. Koude 2de helft van de winter?? Ik zie het wel.

 16. Stephan schreef:

  Ben benieuwd naar de BV2, heb er alle vertrouwen in uitgaande van de voorspellingen de afgelopen jaren. Ga me maar is opmaken voor een mooie webcam dag morgen 😉

 17. Leo schreef:

  pff gfs 18h nis niet de beste die ik de afglopen tijd gezien heb. De dump voor komend weekend staat er uiteraard nog mooi op 🙂 Maar daarna is het niet zo mooi. Vanaf ca. woensdag tot einde periode wordt er wel erg veel warmte Europa ingeblazen? Nou ja warme uitbijter? Hopelijk morgen weer beter.

 18. Leo schreef:

  Hmm. Inderdaad want hoofdrun is even een beetje in de war 🙁 Die zit gedurende een groot deel van de periode klem bovenin het ensemble. Komt wel weer goed hoor!!!

 19. Jeroen de Slegte schreef:

  Kijk eens op de volgende cam van Risoul, een plaatje zo in de schemer http://webcam-hd.com/risoul.php?idCamera=1

 20. michel schreef:

  @leo De 00run van GFS geeft vanaf woe 12z inderdaad hoge temp en veel neerslag voor de alpen voor een paar dagen zelfs. Hajo,AB,Leo hoe groot is de kans op dit scenario en zien jullie lichtpuntjes ?

 21. Leo schreef:

  @Michel: Zo heel veel kijk heb ik er niet op hoor. Maar deze run ziet er al weer iets beter uit dan de vorige (de 18h) En opnieuw zit de hoofdrun qua temp. vooral volgende week woensdag en donderadag erg bovenin de ensembleverwachting, dus kan dat nog wel mee gaan vallen? Met in dit geval idd veel neerslag, (pas) boven de ca. 1600 m. als sneeuw. Maar verder laat ik het aan Hajo over; lees ook het nieuwe artikel (wordt nog aan gewerkt): http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.wintersportweerman.nl%2F2011%2F12%2F16%2F1622%2Fregen-sneeuw-regen-sneeuw-kunstsneeuw-voor-oostenrijk%2F&h=xAQE-VLadAQHq2HNYYRPBsxNGDhtfcTe914lOdnotojUXwA

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.