Na een dagje  Val Gardena en Sestriere was het nu tijd om Bormio te ontdekken. De timing kon misschien iets beter, want het was er toch wel koud, ja de eerste sneeuw passeerde er juist. Heerlijk wel om terug omgeven te zijn door witte bergtoppen. Dit is ook zo’n dorp waar ik gerust langer kan blijven, en terug wil naartoe komen. Je hoort het al Bormio was een aangename verrassing. 

Bormio, een pareltje in Noord Italië

Bormio ligt in het Noorden van Italië vlak onder Livigno, waar we eigenlijk naar toe reden. Maar door het weer hebben we besloten toch even halt te houden in Bormio. We ontdekken hier al direct dat de camperplaats vlak naast de gondels ligt, top, ze kost zo’n €8 per 24 uur (zowel in de zomer- als wintermaanden) en je hebt er water. Geweldig dus. We parkeren onze camper en trekken het centrum in, dat op zo’n 500 meter van onze camper ligt, nogmaals wat een winner.  Je komt hier terecht in een gezellig centrum met tal van oude historische gebouwen, leuke winkels en gezellige restaurants. In tegenstelling tot Sestriere is het hier nog net zo levendig als in Val Gardena. Je kan hier namelijk heerlijk wandelen en mountainbiken.

Hierbij nog enkel leuke plaatjes vanuit het gezellige dorp. Ik hou echt wel van die oude gebouwen, die rustieke look, … het voelt hier allemaal zo warm. Net zoals de bevolking in Noord Italië.

Bormio het skigebied

Het dorp zelf ligt op een hoogte van 1225 meter en het skigebied gaat hier tot op 3000 meter. Je hebt zo’n 110 kilometer aan pistes. De sneeuw durft hier met bakken uit de lucht vallen en je hebt hier flink wat freeride-zones. Voor de pistenliefhebbers je hebt hier voor ieder wat wils.  Volgens bronnen is het après-ski gehalte hier laag, wat ik helemaal niet erg vind. Het merendeel van de mensen komt hier voor de thermen. Altijd leuk na een koude dag op de pistes.  Maar je kan hier ook gewoon genieten op een terrasje van een heerlijke koffie met gebad, want ja dat is hier top in Italië.

Bormio ligt op zo’n 1002 kilometer van Utrecht, je doet zo’n 11H00 over de tocht. Je kan de rit mijden door gewoon op Milaan te vliegen en dan met je huurauto 2 uurtjes te rijden. Vooral in het weekend zijn de skipistes van Bormio druk, door de week is het hier nog lekker rustig. Prijs voor een skipas is ongeveer €43/dag.

We arriveerden hier in de regen en koude, niet echt ideaal “vakantieweertje”, maar niets is minder waar. Wij genoten enorm van Bormio. En ik denk dat de kans groot is dat we hier nog is komen skiën. Nu zijn we gewoon 3uurtjes gaan wandelen doorheen het bos en hebben genoten van het prachtige uitzicht.

Wie van jullie is al eens langs geweest in Bormio? En heeft er op de latten gestaan?

 


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!

1 reactie

Gesloten voor reacties.