Val gardena
Lees verder >

Hou je van klimmen? Dan is Val Gardena jouw paradijs!

Obertauern
Lees verder >

Wandel doorheen de prachtige natuur!

#SayHelloToSpring
Lees verder >

Uw Ski-ervaring wacht op u op de berg

Kaprun - Zell am See
Lees verder >

In de ochtend heerlijk skiën op de gletsjer en in de middag heerlijk 16 holes lopen. Dit kan alleen maar in het mooiste dorp van de Alpen; Zell am See.

Bolivia brrrr en brengt september warme dagen of warme weken?

check ook eens

43 Reacties

 1. chris (haarlem) schreef:

  Heerlijk zo een zwoele septembermaand, laat maar komen. vanaf oktober begint het pas weer te kriebelen.

  p.s. de hoofdstad van Bolivia is Sucre (ipv La Paz, sinds 2009 alweer)

 2. HansvK (Doetinchem) schreef:

  Hajo, de Achterhoek ligt een stukje zuidelijker ;-). Het blauwe randje op de klomphoogte temperatuurkaart ligt in Twente.

 3. Hajo schreef:

  Twee foutjes haal ik er nu uit!

 4. Sjaco (Rotterdam) schreef:

  Het is allemaal precair, maar toch, Dinsdag zal al verrassend uit de bus kunnen komen met een 25tiger. We gaan het allemaal zien.GFS toont opnieuw hoge temperaturen op 1500 meter, al meerdere runs oprij(1 of 2 verspringde runs, niet erg, ook gecombineerd met de verschillende modellen) Laten we september nog als zomermaand beschouwen en oktober uitkijkend naar de winter. Voor de vroege wintersporters gun ik jullie natuurlijk alle sneeuw die gewenst is. We gaan zeker een mooie week hier tegemoet en Vincent eind van de week zullen we de balans opmaken 😉 🙂

 5. Vincent schreef:

  @Sjaco, haha, ik ben zeker van “m’n” zaak, geen landelijke(!) HG! Maar we zullen zien(-;

 6. Jelte schreef:

  Meteen maar eventjes vragen, neem in week met oud en nieuw 3 vrienden meer die voor het eerst gaan wintersporten.
  Dacht laat ik maar eens gaan kijken in Brixen om Thale, weet iemand wat beetje mogelijk is eind december?

  Boek normaal nooit zo vroeg maar ivm oud en nieuw wil ik toch leuk plekje vinden 🙂

  • Ab schreef:

   @Jelte, mss dat deze kaart je hoop biedt 😉 CFS verwacht een grote kans op hogedruk ten noorden van de LL en lagedruk ten zuiden van de LL. Niet al te serieus nemen maar als voorpret beschouwen maar dat weet jij wel 😉 http://www.weerwoord.be/uploads/99201315925.png

  • chris (haarlem) schreef:

   @Jelte, op bizztravel zie ik voor brixen nog 1 optie staan op die datum. Het is helemaal niet slecht om nu te gaan zoeken want het is erg lastig iets leuks te vinden in die periode.

   Zelf zoeken wij iets dichterbij, ga met mijn zus, zwager, 2 kids ( 1jaar en 4jaar ( en voor het eerst op de skies!) en de moeder van mijn zwager. kleinwalsrtal, zugspitze of iets in die buurt maar er is al veel bezet!.

   In 2009 naar westendorf geweest (eerste keer ooit op wintersport) tophuis hadden we toen, voor 12 man laatste huisje, welke aan de piste lag (aan beide zijdes van de weg lag de oefenwiede). Mooi gebied! (ook in de zomer!)

  • Jelte schreef:

   Tja blijft moeilijk, maar moet maar gokken …… kijk nu ook naar Noorwegen. Als ik bij Trysil kijk is ook leuk gebeid, ben nooit in Noorwegen geweest misschien maar eens 🙂

  • jan schreef:

   Hee jelte.

   Wij zijn vorig jaar in brixen in thale geweest. Waren daar in een chalet van resort brixen. Geweldige plek apres ski is aan te lopen. Wij namen alleen vaak wel een taxi maar goed. Oefenpiste met sleeplift ligt naast de chalets en je kan met een rode piste zo naar je chalet toe skieen.

 7. Kees schreef:

  September zomermaand, ik teken er voor. Kaarten zien er goed uit. Als je kijkt naar de minimum temperaturen dan is het heerlijk om aan zee te wonen. Hier loop je ‘s ochtend vroeg nog gewoon in je T shirt het huis uit.

 8. Nick (Afkoeling) schreef:

  Hier nog een filmpje over de kou in Zuid Amerika.

 9. Wim schreef:

  OP weerstation Losser zie je een link naar de hittegolg uit 1919

  http://www.weerstationlosser.nl/index.php?pid=4&datum=1919-09-01

  • Sjaco (Rotterdam) schreef:

   Nou Wim, voor zo’n reeks teken ik meteen 🙂 We moeten maar afwachten wat het gaat worden maar dat het mogelijk is zie je maar weer, en de kaarten zijn er aardig voor geschud 🙂

 10. Nick (Afkoeling) schreef:

  Het Oostenrijkse ZAMG ziet een koude herfst niet gebeuren.

 11. Leo schreef:

  Deze is ook nog wel leuk. Gepikt van Meteoconsult @ facebook:

  Het strand van Miramar, Buenos Aires:

 12. Leuk artikel Hajo en ook bijzonder interessant! Vooral het filmpje van de Sinkhole, die ontstaan de laatste maanden steeds vaker en komen frequenter voor dan vroeger. Las onlangs in een artikel waarin wetenschappers beweren dat ze ontstaan door de kalkachtige grondlagen waarop dan zure regen zou vallen. De zure regen breekt de kalklaag af en zo komen er grote verzakkingen of aardverschuivingen. Of het de meest logische verklaring of theorie is blijft mij een raadsel !? Heeft iemand een idee hoe het weer in zuid Frankrijk er volgende week zal uitzien? 🙂

 13. Leo schreef:

  De nieuwe pluim; hij blijft boeien. De oper houdt -overigens net als de controlerun- dapper vol, maar zit erg ver bovenin een pluim die vanaf dag 5 nog steeds enorm veel spreiding laat zien. Vrijdag en zaterdag kunnen datumrecords gaan opleveren. Meest waarschijnlijk qua warmte, zeker ook als je de andere modellen zoals GFS en GEM erbij houdt. Maar ook kouderecords zitten in deze pluim; spannend! Overigens wordt de neerslagpluim wel weer steeds droger.

 14. Kees schreef:

  En wat doe de oper van het EC nu? Die laat weer eens een meest onwaarschijnlijke dip zien in de temperatuur vanaf donderdag. Niet de eerste keer deze zomer. Gelukkig gaat het GFS er nog voor en het GEM ook overigens.

  • Sjaco (Rotterdam) schreef:

   kees, jij bent toch geen pluimenstaarder ???

   • Sjaco (Rotterdam) schreef:

    Kees 😉 😉

   • Kees schreef:

    Nee hoor beslist niet, vandaar mijn commentaar op het EC. Dit is regelmatig voorgekomen. Ik heb het al eerder aangehaald. Reden te meer om geen pluimenstaarder (of wat voor staarder dan ook 😀 ) te zijn of te worden. 😉 Eigenlijk vreemd want afgelopen winter zijn de voorspellingen van het EC wat verder vooruit juist veel betrouwbaarder gebleken dan die van bv. GFS.

  • Sjaco (Rotterdam) schreef:

   Sorry Kees, een pluimenstaatder is iemand die als een run verspringt gelijk zijn mening aanpast aan de pluim(run) , ik had je berichtje niet goed gelezen, verwacht ik trouwens ook niet van jou. 😉

 15. snowman schreef:

  Mja, eerder zat hij onwaarschijnlijk hoog in het ensemble. Het wordt zien wat het wordt, sowieso en heerlijk midweekje 😀 donderdag personeelsuitje in zandvoort: wordt genieten!

 16. Paul A Club 1989 schreef:

  http://nos.nl/artikel/547019-drie-klimmers-omgekomen-in-italie.html

  En weer drie klimmers omgekomen…ongelofelijk…komen er in de zomer meer mensen in de Alpen om dan in de winter? Op hoeveen staat de teller nu in 2013, winter en zomer bij elkaar opgeteld? Ik denk dat we behoorlijk zullen schrikken….zijn daar cijfers over? Dit kan toch zo niet doorgaan? Ik lees het ene na het andere bericht over valpartijen.

 17. Hajo schreef:

  Sorry voor mijn erg late weerbericht vandaag. Hier is ie: https://www.wintersportweerman.nl/2013/09/02/22404/zuid-amerika-drama-en-voor-nazomer-europa-is-het-erop-of-eronder/
   
  Ondertussen ga ik nog even de reacties langs hier en antwoord ik waar nodig.

 18. Paul A. Club 1989 schreef:

  Bedankt voor je reactie Hajo, maar het is wel raak deze zomer volgens mij…

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.