Niet onopgemerkt was de kou deze week in de Alpen, we gooiden massaal kokend water in de lucht, dronken meer warme choco’s dan ooit en pakten de allerkleinsten stevig in. Er was wat angst voor deze flinke kou maar hier in Livigno heb ik vooral lachende gezichten gezien, van jong tot oud!

De jongste generatie op skietjes of misschien een mini snowboard vermaakt zich hier prima in de les. De kids volgen de leraar precies, wat voor bochten ze ook draaiden. De leraar het laatste stukje achteruit skiënd?  Razendsnelle bospaadjes? Jahoor iedereen volgt al lijkt het soms op een kamikaze actie. Naast de natuurlijke bospaadjes langs de pistes hebben ze hier ook ontzettend veel gemaakte parcours, kermisgeluiden en boksballen zo gek als je maar kunt bedenken.

Een groots apart kinderland met alles erop en eraan is waar de kleinsten beginnen, springkussen, opblaasbanden, speeltoestellen en een aparte stoeltjeslift voor als ze wat hogerop gaan. Alles natuurlijk voor het oog van papa en mama en opa en oma die op de naastgelegen terrasjes terecht kunnen.

Als ze dan wat ouder worden en iets meer spanning opzoeken zonder nog enige angst lenen beide kanten van dit gebied zich perfect in Livigno. Meerdere boardercrosses met allemaal weer een andere naam waar je leuke wedstrijdjes kunt doen. Iedere cross is weer apart gefinetuned met bruggetjes en tunnels waas je over elkaar heen en onder elkaar door kan racen.

Een tandje interessanter voor de jeugd is natuurlijk het funpark, in Livigno zijn ze hier niet onbekend mee, wat te denken van de fameuze 9 Knights die hier jaren zijn georganiseerd. Nee niet iedereen maakt sprongen van tientallen meters en dat weten ze hier ook. Verschillende parken zijn allemaal leuk aangekleed, hebben bijpassende muziek en overal is een medewerker van het gebied aanwezig. Bij deze uiterst vriendelijke en kundige gasten of meiden kan je gerust terecht voor wat tips voor je skills.

Voor papa en mama natuurlijk ook genoeg vermaak, met ruim 100km aan pistes en uitbreidend is er heel wat te skiën in dit uitdagende gebied. De snelle doorstroming en uitzonderlijke rust op de perfect geprepareerde pistes zijn echt de speerpunten hier. Ik bezocht het in de voorjaarsvakantie maar waar alle mensen waren?

Livigno bestaat uit 2 verschillende kanten die helaas (nog) niet verbonden zijn per lift wat naar mijn mening wel een beetje een nadeel is. Je krijgt er echter wel wat voor terug, want ertussen ligt een mooi breed dal met verschillende wandel- en langlaufroutes. Hier geniet je even van de rust vlakbij het bezige dorpje.

Na het dagelijkse vermaak in de sneeuw even helemaal wat anders? Wat te denken van het compleet gerenoveerde zwembad/welness centrum, het populairder wordende Fatbiken of het eigen museum over Livigno haar rijke historie, klinkt misschien een beetje saai maar zeker een aanrader en hoeft niet veel tijd te kosten. Het zit namelijk in het centrum naast het winkelgedeelte. Iets waar Livigno ook zeker om bekend staat, het belastingvrij winkelen, over deze unieke eigenschap in een latere blog meer!

Mis ik iemand? Ik geloof het niet, echt voor iedereen in de familie is hier wat te doen en alles onder het toeziend oog van de vriendelijke lokale bevolking. Wie heeft dit sportieve gebied wel eens bezocht of twijfelt om eens deze kant op te gaan? Zo niet? Start nu met twijfelen want aan het einde van het seizoen geven ze je een gratis skipas 😉


Jorne

Zo veel mogelijk skiënd en altijd kijkend naar de lucht en de wind. Al sinds de jonge jaren door m'n familie meegenomen, en jong geleerd is oud gedaan toch? 2 geweldige seizoenen doorgebracht in de Alpen. Mijn grote passie voor het weer mondde uit tot de eervolle job als een van de wintersportweermannen. Te veel sneeuw bestaat niet!

6 reacties

Gesloten voor reacties.