Skiën op stenen

Beelden uit Chamrousse en Geröll-skifahren in Oostenrijk

Erg leuk item op RTL Nieuws (klik)! Zeker nu wij alvast weten dat het goed gaat komen met de sneeuw de aankomende 10 dagen. Mooie beelden uit Chamrousse en als uitsmijter het Geröll-skifahren in Oostenrijk. Moet je een keer gedaan hebben. Is een oude traditie voor waaghalzen. Heb je een solide stand op de ski niet eens al te moeilijk.


Hajo

Hajo Smit is wintersport- en sneeuwgoeroe en bovenal de nationale wintersportweerman. Op deze blog vind je tijdens de wintermaanden dagelijks nieuwe berichten!

13 reacties

Eric · 1 december 2011 op 20:17

Ik denk dat ik dit as zaterdag maar ga doen,,gelukkig zijn het gras bergen dus dat moet goed gaan.

Stephan · 1 december 2011 op 20:18

Heb het inderdaad gezien, denk alleen dat je wel een probleem hebt als je op je plaat gaat 🙂

Ab · 1 december 2011 op 20:28

Dat was idd een boeiend aanschouwspel, skien op steentjes 😛

Ronaldo · 1 december 2011 op 20:54

Dit kost wel veel kracht, maar met een goede “schwung” en veel ervaring lijkt me dit wel te doen !! Wel zonde van mn belag !!!

Roland Zwammerdam · 1 december 2011 op 22:15

Andre van Duin zou zeggen: Mijn wax! Mijn waaaxxx!

Eric · 1 december 2011 op 23:30

Zijn er nog wat laatste updates?

Roland Zwammerdam · 2 december 2011 op 00:40

poging 3 om een weerbericht te plaatsen voor de Arlberg. (2 keer geblunderd aan het einde van het bericht)

Op 3 december is er een neerslagpiek van 5mm (5cm sneeuw) op 1800 meter (+2C op 850 HPa). Dit kan bij een schneeloch zoals de arlberg zomaar meer zijn. Tot 5 december verandert er niet veel qua temp. Elke dag kan er een klein laagje vallen om de pistes wit te houden. Op 5 december op nieuw een piek. Hoger dan 3 december en de temperaturen gaan omlaag. Vorstgrens tussen de 1500m in de ochtend en dalend naar de 700m gedurende de dag. Weer zou de hoeveelheid neerslag meer kunnen zijn omdat de Arlberg een schneeloch is. Hierna blijft de vorstgrens zo rond de 1200m hangen en is er elke dag een redelijke kans op neerslag. Al met al een best aardig vooruitzicht lijkt mij.

ps. deze link vond ik wel duidelijk

http://www.wetterzentrale.de/topkarten/fsavnmgeur.html

Roland Zwammerdam · 2 december 2011 op 00:41

@Hajo en?? wat vind je ervan?

Hajo · 2 december 2011 op 10:46

@Roland: prima…. temperatuur blijft meer op en neer zwabberen dan jij schrijft en de grote temperatuurdip komt dan pas na Sinterklaas… en of die Arlberg het meeste gaat krijgen… is altijd goede kans op… maar kan ook ineens Noordoost-Zwitserland zijn… Van belang is dat dorpen als Lech en Zürs hoog genoeg liggen om wit te worden tot in de dalen. Misschien dit weekeinde al! Er komt trouwens binnen een week een echt forum bij waar ik voor jou en andere liefhebbers best een eigen kanaal zou kunnen inrichten?

Roland Zwammerdam · 2 december 2011 op 11:28

@ Hajo: Hoe zie je dat kanaal voor je? Is me inderdaad opgevallen dat de 0u Run van de GFS weer meer zwabbert. Denk inderdaad dat de Arlberg meer krijgt. Kan gewoon niet anders, omdat het Klostertal mooi NNW ligt en daar komt het weer vandaan. Kan het mooi tunnelen naar de Arlberg. Wat ik ook altijd mooi vind om te zien is dat het vaak mooi weer is in Lech en bagger (mist) in St. Anton en vice versa. Maarja als me dat na 15jaar daar nog niet was opgevallen dan zitten mijn ogen dicht

Roland Zwammerdam · 2 december 2011 op 11:31

en het is natuurlijk het eerste echte bergmassief vanaf de noordzee gezien

Arnoud · 2 december 2011 op 11:51

Ik vond sneeuwverwachting.nl al veel minder leuk. Ik mis de persoonlijke insteek en het enthousiasme. Lees nu je verhaal. Spannend uitspraak 8 december. Succes.

Spyder Marco · 2 december 2011 op 20:45

Echt goed dat er een forum komt…zo kan iedereen gewoon een bericht plaatsen, en op een subject reageren! Top
want nu krijg je gewoon dat de weerberichten onderbroken worden door vragen hoe en waar de sneeuw precies valt in 1 bepaald dorp of gebied.. (forumvragen)…zoiets past perfect in een forum.
Goed bezig hajo met je site.

Ik weet al 1 ding: Vlak voordat ik vertrek bestel ik zeker een weerbericht op Maat bij je.
Want vind het gewoon super dat dit er is, en je haalt er zoveel voorpret en spanning uit. Voor die maanden voorpret wat jij geeft, mag jij wel wat verdienen vind t ik 😉
gr marco

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *