zugspitze2710

Maan op bij de Zugspitze.

zononder

Zon onder een eindje verderop rond 5 uur ’s middags. Ja dat is ff wennen!

maanop

Volle maan en dus komt de maan op binnen een uurtje van zonsondergang! Tijdens mijn zomer als mountainbikegids oip Samos in Griekenland heb ik dat een keer op rotspunt aan de kust meegemaakt hoe zon en maan echt tegelijk onder ging en opkwam. Mytisch!

achensee2710

Vallende sterren te over vannacht. Aan de Achensee mooi te zien.

villgraten2710

Mooie herfstkleuren zeg! In het holst van de nacht!

konkordiahuette2710

Raak strrenbeeld daar rechts zeg! Hoe kan dat nu weer…

cavalatsch2710

In Zuid-Tirol zien we een overgang van stratus naar lenticularis. Hoe gaaf!

sillian2710

In Ost-Tirol wil je zo de piste op met deze volle maan al.

wallackhaus2710

Het Wallackhaus bij de Grossglockner Hochalpenstrasse. Kort na zonsondergang al zo mooi het steelpannetje op z’n kop. Is inmiddels al onder.

kaprun2710

En bij Kaprun zou je toch gewoon daar willen zitten mijmeren over het leven!

hochries2710

Ondergaand steelpannetje op z’n kop en vallende sterren in een beeld. Een schilderij met dat zachte bruin op die flank. En een echt Bob Ross hutje oplichtend in de maan.

Blijft geniaal die man! Als we niet meer kunnen skiën gaan we stokoud samen Bob Rossen! Teken alvast in!

Categorieën: Alpenweer

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

2 reacties

Gesloten voor reacties.