bluetribeEen Nederlands merk dat zich toespits op de wintersport, ik juich zoiets toe, ook al ben ik Belgisch. Wanneer ze dan nog eens garant staan voor innovatie, topservice verzorgen en kwaliteit leveren… tja dan ben ik gewoon fan. Nu ja, eerst nog even testen natuurlijk. Hajo had ook al een helm van hen ontvangen, het artikel van onze vrienden van Fantastisch Oostenrijk lees je hier. En zelf ging ik dus ook Bluetribe testen, want zeg nu zelf, zoiets kan je gewoon niet afslaan.

Bluetribe levert helmen van topkwaliteit

Een helm, het hekelpunt van de discussie, maar ook iets wat een flinke hap uit jouw budget kan halen. Hoe je het ook draait of keert, vaak is het gewoon iets lelijk. Iets waar ik ook geen €170 wil aan geven, zelf voor €100 begin ik al te twijfelen. Eentje van Bluetribe heeft het leuke prijskaartje van €79,95, wat een heel stuk onder die magische grens van €100 ligt voor mij. Daarnaast is de helm aanpasbaar, heerlijk, want mijn oude Roxy was dat niet. Je kan hem dus perfect laten passen op jouw hoofd. Met een meetlint in de aanslag volgde ik de aanwijzingen en het klopte.

bluetribe helm

Ik probeerde de helm met een balaclava, zonder  en met een haarband, ging allemaal perfect dankzij het draaisysteem. Hieronder zie je het van dichtbij, iedereen kent zo’n draaiknop wel. Ik ben fan!

Daarnaast was het ook een verademing om zo’n lichte helm te dragen met deze “tropische” temperaturen. Het ventilatiesysteem deed zijn werk. Belangrijk, dankzij het klepje bleef ook mijn bril netjes op zijn plaats. Iets wat in het verleden al eens een bron van ergernis kon zijn. Aja en minder belangrijk maar toch voor mij een leuke extra, dat klepje vooraan, dat gekke ding, dat haal je er gewoon af!

Bluetribe brillen too good to be true?

Nog duurder dan een helm zijn vaak brillen. Ik heb er al wat geprobeerd van Electric tot Dragon en nu Giro, geen van alle was voor mij ideaal. Wanneer het verwisselen van een lens een gedoe vormt haak ik af. Ik had vaak 2 brillen bij, eentje voor slecht en eentje voor goed weer. Wat een gedoe, want eerlijk “all weather goggles” , dat bestaat gewoon niet! Die lens vervangen, wat een klus, dat was voor Dennis niet voor mij. Ik heb daar geen geduld voor. Ok er zijn nog merken die magnetische lenzen geven, maar daar betaal je ook bijna een rib voor een skibril. Ik was eigenlijk bijna zover, tot ik Bluetribe hun Ultra-lijn zag. €119,95 voor een magnetische bril, met 2 lenzen! Ja want bestel je een skibril dan krijg je een goed en slecht weer lens.

Hieronder een plaatje van hoe makkelijk je de lens kan vervangen. Ik vind de goed weer lens trouwens ook top, je kan niet rechtstreeks in de zon zien, maar dat kan je met bijna geen enkele goggle. Door de omstandigheden (zon, zon, zon) heb ik de slecht weer lens niet kunnen proberen.

Hoe zo’n magnetisch systeem eruit ziet:

Je hoort het al, je krijgt enorm veel voor weinig geld. Het is kwalitatief en het zit goed. Wat meer wil je nog?

Klinkt het alsof het allemaal te goed is om waar te zijn? Ik dacht het ook. Ik was sceptisch. Nu niet meer. Sterker nog, ik kocht zelfs Dennis er ondertussen al één voor zijn valentijn. Dus vanaf onze volgende skitrip hebben we matching goggles :-).


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!

19 reacties

Dennis · 19 februari 2019 op 15:34

Tja. Laatst ook een helm bij de anwb winkel gekocht. Spotgoedkoop en ook verstelbaar. Goede kwaliteit. Toch ben ik zo’n eigenwijze drol dat ik de helm niet op gedaan heb en ook een vriend en mijn broer skiën zonder helm. Alleen een mutsje net over de oortjes. Ik vind het gewoon niks een helm. Benauwd, beklemmend. Plus dat ik het heerlijk vind de wind te horen langs je oren. Verder hoor je ook nog veel beter zonder helm.
Ja. Ik weet het. Vele vinden het dom en als je misschien een ongeluk krijgt denk je had ik maar..
Aan de andere kant kan je ook niet alle risico’s uitbannen en ik blijf netjes op de piste

  Cescia · 19 februari 2019 op 15:40

  Ik ga je er niet voor veroordelen. Ik heb ook helmloos gaan snowboarden, offpiste ging hij netjes mee. Ieder doet er het zijne mee hé. Eigen risico denk ik dan vanaf een bepaalde leeftijd. Maar de deze zit wel goed, mijn vorige drukte op sommige plekken echt irritant na een halve dag. En risicoloos, daar geloof ik niet in. Soms heb ik meer risico omgereden te worden tijdens mijn loopsessie in het donker (ook al ben ik verlicht) dan hier in de bergen ;-).

  joke,riederalp · 19 februari 2019 op 16:07

  Jij kan wel netjes op de piste zijn maar de andere…..
  Hier zeggen ze in CH,alleen domme nederlanders dragen geen helm

   Cescia · 19 februari 2019 op 20:47

   Ik ben ook echt veel banger van andere “toeristen” op de pistes. Ik ben al eens een keertje onderuit gegaan door een kind. Dat in mijn rug is gegaan. Hij was aan het racen met zijn vriendje en had mij niet gezien.

  Asten (Harmelen) · 19 februari 2019 op 16:44

  Idem, je hoort gewoon veel minder. Mijn beslissing. Desalniettemin uitkijken voor het inteelt dat denkt a la Hirscher naar beneden denkt te kunnen rossen of de snowboarder die op een metertje afstand voorbij raast en denkt de leukste te zijn.
  Niet zelden overigens Nederlanders… over dom volk gesproken @Joke
  😉

   joke,riederalp · 19 februari 2019 op 17:26

   Een paar jaar geleden viel het hier op dat alleen nederlanders geen helm droegen, vandaar die uitspraak.
   Gelukkig zie haast geen helmloze meer!

Kirsten_dl (Puurs.be) · 19 februari 2019 op 18:21

Mja… een helm, veel voorstanders, weinig tegenstanders.
Ik ben telkens de vreemde eend in de bijt die geen helm wenst te dragen.
Misschien ooit, wanneer er een helmplicht geldt maar tot hiertoe ook gewoon een klassieke muts.
Schumacher droeg ook een helm, hij ligt al enkele jaren in coma en ja maar goed dat ie een helm droeg zeggen velen of hij was wellicht op slag dood geweest.
Als ik dan moet kiezen tussen op slag dood of jaren als een kamerplant leven dan kies ik voor de eerste optie.

Maar goed, ieder zijn/haar ding. Leuk verslag overigens @Cescia! Fijn dat jullie tevreden zijn met helm en goggles.
Heb onlangs nog een UVEX goggle (cat. 3) gekocht omdat ik een vermoeden had dat we erg zonnige weken tegemoet gingen. En eenmaal boven de boomgrens skiën lijkt mij dat de beste optie.

  Cescia · 19 februari 2019 op 20:50

  Geniet van jouw vakantie Kirsten! Ja ik heb ook een categorie 3 op gehad de hele week. En daarnaast factor 50 :-).

   Kirsten_dl (Puurs.be) · 19 februari 2019 op 23:23

   Dank je Cescia! Gaan wij zeker doen hoor, volop genieten van de prachtige witte wereld en natuur rondom ons.
   En natuurlijk van de skipistes knallen! 🙂

   In totaal heb ik nu drie goggles; een cat. 1, cat.2 en cat. 3. 😮
   Zeker belangrijk is goed insmeren tegen het felle zonlicht, mijn factor 30 ligt reeds ingepakt. Ik heb een ietwat gebruinde teint van nature dus is een SPF50 niet toepasselijk. En ik verbrand niet snel. 😉

    Cescia · 20 februari 2019 op 09:04

    Ik ook niet 🙂 maar ik heb 2 jaar geleden zonnevlekken gekregen. Heeft me geduld en geld gekost, nu zijn ze weg. Dus vandaar de 50. 30 is zeker voldoende hoor 🙂 ! Jaaaaah en de zon geeft energie! Dus je gaat een prachtvakantie hebben

Hans · 19 februari 2019 op 19:16

Draag sinds 4 jaar een helm, zij het met tegenzin. Heb dan wel een sportieve zonnebril en niet zo’n maanlanderbrildoosofhoejezoietsnoemt op m’n neus…..ziet er niet uit! …en ja, komend weekend warm, dan gaat ik m’n helm denk ik niet op 😉

  Cescia · 20 februari 2019 op 09:06

  Zonnige foto’s verwachten wij van jou nu he! 🙂

Hanjo Vd Berg · 19 februari 2019 op 19:42

Recent 3 gogles en een helm van bluetribe aangeschaft. Via Ibood voor hele strakke prijs. De kids en mijn vrouw helemaal weer up to date.

Leuke review (alleen is het echt nodig om Jezus als stopwoord te gebruiken? Is hij mij te dierbaar voor ..)

Wbt dragen van een helm .. ik vind het heerlijk. Lekker die wind die langs je helm raast, je voelt het nauwelijks als je een goede helm op hebt. Zelfde als bij fietsen. Gewoon in een goede investeren en je hebt er nooit last van. Tis meer ijdelheid als je het niet wilt dragen ..

  Cescia · 19 februari 2019 op 20:45

  Ik heb mijn stopwoordje “jezus” even aangepast ;-). Mijn excuses wou niemand beledigen.

   Hans · 19 februari 2019 op 21:14

   Kijk Cescia, dat siert je. 🙂

    Cescia · 20 februari 2019 op 09:07

    Bedankt Hans!

   Hanjo Vd Berg · 19 februari 2019 op 22:07

   Idd fijn! Dank je! Waardeer je bijdragen nl altijd.

    Cescia · 20 februari 2019 op 09:08

    Dank je Hanjo! En graag gedaan! Ik waardeer de reacties ook enorm! 🙂 mooie dag nog verder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *