bluetribeEen Nederlands merk dat zich toespits op de wintersport, ik juich zoiets toe, ook al ben ik Belgisch. Wanneer ze dan nog eens garant staan voor innovatie, topservice verzorgen en kwaliteit leveren… tja dan ben ik gewoon fan. Nu ja, eerst nog even testen natuurlijk. Hajo had ook al een helm van hen ontvangen, het artikel van onze vrienden van Fantastisch Oostenrijk lees je hier. En zelf ging ik dus ook Bluetribe testen, want zeg nu zelf, zoiets kan je gewoon niet afslaan.

Bluetribe levert helmen van topkwaliteit

Een helm, het hekelpunt van de discussie, maar ook iets wat een flinke hap uit jouw budget kan halen. Hoe je het ook draait of keert, vaak is het gewoon iets lelijk. Iets waar ik ook geen €170 wil aan geven, zelf voor €100 begin ik al te twijfelen. Eentje van Bluetribe heeft het leuke prijskaartje van €79,95, wat een heel stuk onder die magische grens van €100 ligt voor mij. Daarnaast is de helm aanpasbaar, heerlijk, want mijn oude Roxy was dat niet. Je kan hem dus perfect laten passen op jouw hoofd. Met een meetlint in de aanslag volgde ik de aanwijzingen en het klopte.

bluetribe helm

Ik probeerde de helm met een balaclava, zonder  en met een haarband, ging allemaal perfect dankzij het draaisysteem. Hieronder zie je het van dichtbij, iedereen kent zo’n draaiknop wel. Ik ben fan!

Daarnaast was het ook een verademing om zo’n lichte helm te dragen met deze “tropische” temperaturen. Het ventilatiesysteem deed zijn werk. Belangrijk, dankzij het klepje bleef ook mijn bril netjes op zijn plaats. Iets wat in het verleden al eens een bron van ergernis kon zijn. Aja en minder belangrijk maar toch voor mij een leuke extra, dat klepje vooraan, dat gekke ding, dat haal je er gewoon af!

Bluetribe brillen too good to be true?

Nog duurder dan een helm zijn vaak brillen. Ik heb er al wat geprobeerd van Electric tot Dragon en nu Giro, geen van alle was voor mij ideaal. Wanneer het verwisselen van een lens een gedoe vormt haak ik af. Ik had vaak 2 brillen bij, eentje voor slecht en eentje voor goed weer. Wat een gedoe, want eerlijk “all weather goggles” , dat bestaat gewoon niet! Die lens vervangen, wat een klus, dat was voor Dennis niet voor mij. Ik heb daar geen geduld voor. Ok er zijn nog merken die magnetische lenzen geven, maar daar betaal je ook bijna een rib voor een skibril. Ik was eigenlijk bijna zover, tot ik Bluetribe hun Ultra-lijn zag. €119,95 voor een magnetische bril, met 2 lenzen! Ja want bestel je een skibril dan krijg je een goed en slecht weer lens.

Hieronder een plaatje van hoe makkelijk je de lens kan vervangen. Ik vind de goed weer lens trouwens ook top, je kan niet rechtstreeks in de zon zien, maar dat kan je met bijna geen enkele goggle. Door de omstandigheden (zon, zon, zon) heb ik de slecht weer lens niet kunnen proberen.

Hoe zo’n magnetisch systeem eruit ziet:

Je hoort het al, je krijgt enorm veel voor weinig geld. Het is kwalitatief en het zit goed. Wat meer wil je nog?

Klinkt het alsof het allemaal te goed is om waar te zijn? Ik dacht het ook. Ik was sceptisch. Nu niet meer. Sterker nog, ik kocht zelfs Dennis er ondertussen al één voor zijn valentijn. Dus vanaf onze volgende skitrip hebben we matching goggles :-).


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!

19 reacties

Gesloten voor reacties.