De Local vs de Ultra goggle

Dennis heeft hier de Ultra goggle op en ik ga voor de Local

Kerstmis is bijna daar, tijd om na te denken over cadeautjes. Zit er een fervent wintersporter in jouw gezelschap dan kan je best even een kijkje nemen op de website van Bluetribe, klik maar even hier. Ik heb sinds vorig jaar een helm en Ultra goggle van het merk, dit jaar testte ik de Local skibril. Wil je mijn review van vorig seizoen nog even nalezen klik dan even hier.  Zij die het al gelezen hebben weten als dat ik enorm verrast was door de kwaliteit en de prijs. Ben je benieuwd of ik de Local ook zo leuk vind, blijf dan even lezen.

Welke goggle kies jij ? De Local of de Ultra?

Het grootste verschil tussen de Local en Ultra goggle in de vorm van de lens, waar de Ultra een sferische lens heeft dan heeft de Local goggle een cilindrische lens. Hier komt wat technische uitleg aan opgelet ;), een sferische lens heeft zowel horizontaal als verticaal een bolling. Een cilindrische lens heeft enkel een horizontale bolling. Het resultaat is dat je een beter dieptezicht hebt met een sferische lens. Het verklaart ook waar om goggles met een sferische lens duurder zijn. Nu ja bij Bluetribe is het prijsverschil minimaal.

Even een frontview picture van de Local

Hier een foto van de Local Goggle

Er wordt aangeraden om off-piste altijd voor een sferische lens te gaan. Als beginner kan je best verder met een cilindrische lens. Zelf merk ik echter weinig verschil op dit vlak. Ik heb met de Bluetribe Local goggle geen echte hinder ondervonden van een gebrek aan dieptezicht. Ik heb ook nooit voor de Ultra met een sferische lens gaan snowboarden.

Dennis is zeer tevreden van de Ultra.

Dennis is zeer tevreden van de Ultra.

Wat me direct opvalt is dat je bij schaduw wel een beter zicht hebt met de Local, het nadeel is wel dat er voor deze goggle geen slecht weer lens voorzien is. Iets wat je wel hebt met de Ultra, je kan snel switchen dankzij de magneten. Jammer wel dat dit niet voor de Local kan, want de bril zit net dat tikkeltje beter op mijn gezicht.

Leuk weetje is dat de goggles goed blijven zitten, iets wat ik deze week nog mocht ervaren in de sneeuw van Livigno. Ik maakte een niet zo zachte landing, maar de Local zat nog netjes op mijn gezicht. Daarnaast heb je ook geen last van condensatie, allemaal kleine beetjes die erbij dragen dat Bluetribe toch nog steeds mijn favoriete merk blijft voor goggles en helmen! Doe zo voort jongens, enkel nog een slecht weer lens voor de Local goggle als klein puntje voor verbetering.

Later volgt er ook nog een berichtje over Livigno, voor de ongeduldige lezers onder jullie klik alvast even hier.
Ik wil jullie trouwens ook even bedanken voor het jarenlang lezen van mijn posts op WSWM. Jullie hebben alvast gemerkt dat het aantal van mijn posts gedaald is. Toch draag ik jullie allemaal nog een warm hart toe en wens ik jullie alvast een prachtige Kerstperiode. Wil je meer van mij lezen kan dat op mijn persoonlijke blog.

Categorieën: Review

Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!

6 reacties

Jorne · 9 december 2019 op 19:03

Hey Cescia, je bericht raakt zo snel een beetje ondergesneeuwd maar je plaatjes uit Livigno zijn er niet minder om, geniet ervan!

Hans · 9 december 2019 op 20:49

Bedankt iig voor jouw bijdrage dit en komend seizoen Cescia.
Zal zeker jouw blog regelmatig volgen…… enne… maak maar niet teveel reclame voor Italië 😉

  Cescia · 10 december 2019 op 07:35

  Haha thanks Hans, ja het is me hier allemaal wat te veel gedoe geworden. En bedankt. De trouwe lezers ga ik missen. 🙂 en nee joh, zo populair is het nog niet. We hebben geluk.

Wouter · 9 december 2019 op 21:04

Bedankt Cescia, ik ben op zoek naar een goede goggle voor bewolkt weer, dus bij minder zicht en alles een wit geheel lijkt. Al veel geprobeerd maar misschien is de ultra dan wel een goede optie ? Wat is jullie ervaring ? Las in jouw review dat je de extra lens voor minder zicht niet had getest ivm het mooie weer haha

  Cescia · 10 december 2019 op 07:37

  De slecht weer lens is getest en goedgekeurd! Ik heb echt zoiets prijs/kwaliteit is het super. Dennis laat zijn oakley ook links liggen. We gaan beide voor de ultra bij slecht weer. Goed weer heb ik liever de local.

   Wouter · 11 december 2019 op 15:49

   Thanks voor de feedback. Heb nu toevallig ook een (Wat oudere) Oakley maar niet echt tevreden. Ik ga jouw advies opvolgen !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *