roy-kaprun

Roy Thuyns stuurt ons via Telegram Messenger een stralende video vanaf de gletsjer van Zell am See Kaprun! Tegelijkertijd is de situatie Sölden zo spannend tussen Ligety en Hirscher dat het moeilijk is te zeggen wat lekkerder is: zelf op de piste of toch maar voor de buis. Ik weet een mooi compromis trouwens. In Oostenrijk een bergrestaurant in om vanaf 12.45 uur tussen luid joelende Oostenrijkers van het spektakel te genieten en dan meteen weer de piste op.

Hier Roys filmpje. En Carl is een eindje verderop bezig in Hintertux! Kijk maar!

hintertux3 hintertux2 hintertux1

Nice! Goed gedaan om daar nu al heen te rijden. Heb je toch een bijzonder weekeinde. En nu dan de tussenstand van de eerste run in Sölden…

Schermafdruk 2015-10-25 10.28.44

Ligety toch weer 17 honderste voor op Hirscher. Dus moet die laatste straks alles geven. Kijken dus om 12.45u op Eurosport! Die Nani Roberto is ook niet kansloos trouwens. Zou bizar zijn als bij de mannen ook een Italiaan zou winnen. Bij de dames won Frederica Brignone gisteren al. De Nederlandse Adriana Jelinkova kon zich niet kwalificeren voor de 2e run. Waarmee voor Nederlanders de vraag beantwoord is: kies gewoon voor de flow op de piste zonder de wedstrijdstress! Zolang de bergen niet naar Nederland komen wordt het niks. Anderzijds is Marcel Hirscher natuurlijk gewoon wel een Nederlander!

https://www.youtube.com/watch?v=TAsAXe3w9Do

PS Nog een leuk alternatief voor de TV: ga lekketr wandelen vanmiddag en geniet vanavond ff van een schitterende video-compilatie zoals deze van de dames gisteren. En je ziet ook meteen dat zo’n wedstrijd wel tof is om heen te vliegen!


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

2 reacties

Gesloten voor reacties.