ischgl2006b

Wij zitten te klooien met Griekenland terwijl particuliere Griekse miljardairs samen ruim voldoende geld en hopelijk ook de brains hebben om die hele boel daar te fixen! Zie artikel op Blendle. We ruziën wat aan terwijl elkaar zo nodig hebben als het mis gaat! Zoals in Portugal in de nacht op donderdag. Zoals vandaag in de prachtige hoofdstad van Stiermarken Graz. Drie Oostenrijkers overleefden het niet dat bij een 26-jarige landgenoot de stoppen doorsloegen. 34 mensen zijn zwaar gewond. Dat maakt het moeilijk vanavond weer te zitten kicken op de bijzondere zomerse sneeuwplaatjes. Sta even stil bij de Nederlanders, Amerikanen (Charleston shooting) en nu ook Oostenrijkers die dit weekeinde in de rats zitten.

tempzugspitze2006

Heel kort toch nog een blik op de meteorologische bijzonderheid vandaag… Hier de temperatuurcurve van het meetstation van het Schneefernerhaus op 2650m op een flank van de Zugspitze vandaag. We zien de temperatuur op die hoogte dippen van +1,0ºC naar -3,8ºC. Op die plek voel 28mm neerslag. Goed voor een halve meter sneeuw bij die temperaturen. En dan heb je een sneeuwfrees nodig. Kijk maar…

sneeuwfrees2

sneeuwfrees

Nog wat plaatjes…

heilbronner

Heilbronner Hütte op 2320m in het Montafon

grasjoch2006

Grasjoch in Silvretta Montafon

legler2006

De Leglerhütte op 2273m in Oost-Zwitserland

stelviolive-rallye

Toch ook wel leuk op het Stilfserjpoch vandaag. Dat is een autorace zoals een autorace bedoeld is. Toch knap wat die Amerikaanse baptisten kunnen: een amok makende moordenaar meteen vergeven!  Het leven is een feest als we het er samen van weten te maken. Juist wij wintersporters weten dat… afsluitend voor slachtoffers en nabestaanden deze beelden uit Amberg-Sulzbach bij Neurenberg van het einde van de middag.

asam1

asam3

asam2

asam4

asam5


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

2 reacties

Gesloten voor reacties.