ischgl2006b

Wij zitten te klooien met Griekenland terwijl particuliere Griekse miljardairs samen ruim voldoende geld en hopelijk ook de brains hebben om die hele boel daar te fixen! Zie artikel op Blendle. We ruziën wat aan terwijl elkaar zo nodig hebben als het mis gaat! Zoals in Portugal in de nacht op donderdag. Zoals vandaag in de prachtige hoofdstad van Stiermarken Graz. Drie Oostenrijkers overleefden het niet dat bij een 26-jarige landgenoot de stoppen doorsloegen. 34 mensen zijn zwaar gewond. Dat maakt het moeilijk vanavond weer te zitten kicken op de bijzondere zomerse sneeuwplaatjes. Sta even stil bij de Nederlanders, Amerikanen (Charleston shooting) en nu ook Oostenrijkers die dit weekeinde in de rats zitten.

tempzugspitze2006

Heel kort toch nog een blik op de meteorologische bijzonderheid vandaag… Hier de temperatuurcurve van het meetstation van het Schneefernerhaus op 2650m op een flank van de Zugspitze vandaag. We zien de temperatuur op die hoogte dippen van +1,0ºC naar -3,8ºC. Op die plek voel 28mm neerslag. Goed voor een halve meter sneeuw bij die temperaturen. En dan heb je een sneeuwfrees nodig. Kijk maar…

sneeuwfrees2

sneeuwfrees

Nog wat plaatjes…

heilbronner

Heilbronner Hütte op 2320m in het Montafon

grasjoch2006

Grasjoch in Silvretta Montafon

legler2006

De Leglerhütte op 2273m in Oost-Zwitserland

stelviolive-rallye

Toch ook wel leuk op het Stilfserjpoch vandaag. Dat is een autorace zoals een autorace bedoeld is. Toch knap wat die Amerikaanse baptisten kunnen: een amok makende moordenaar meteen vergeven!  Het leven is een feest als we het er samen van weten te maken. Juist wij wintersporters weten dat… afsluitend voor slachtoffers en nabestaanden deze beelden uit Amberg-Sulzbach bij Neurenberg van het einde van de middag.

asam1

asam3

asam2

asam4

asam5


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

2 reacties

Gesloten voor reacties.