Val gardena
Lees verder >

Mountainbikers en baanwielrenners halen hier hun hart op!

Wandelen, fietsen, uitrusten aan een prachtig hutje en genieten van het uitzicht!

Kleinwalsertal
Lees verder >

Met een skipas kunt u 48 gondels en liften naar de 2 landen op de berg brengen.

Obertauern
Lees verder >

Een vakantieparadijs voor jong en oud! En 100 kilometer aan wandelpaden!

Blik op een megadump en de aftermath van de heftige storm van afgelopen dagen

check ook eens

98 Reacties

 1. Sjors schreef:

  @Jorne, heb net naar meteo Provence zitten kijken. Devoluy lijkt er redelijk goed af te komen de volgende dagen. Weinig neerslag en nog aardig wat zon en paar graden plus.
  Wij pikken vandaag nog een uitgebreide lunch in t-shirt mee in Nice bij 17 graden. Daarna weer terug naar Isola 2000. Het is er nu nog 7 plus. Vanaf zondag zou het dan hard gaan sneeuwen, voor 2 dagen. Sneeuwgrens tussen 1300 – 1700 m. Gaan de temperaturen bijna 10 gr. naar beneden ?? Heel veel plezier in het jongeren mekka Devoluy !

  • Jorne schreef:

   Ja zo denk ik er ook een beetje over, ben niet heel bekend met de regio dus eens zien wat het weer gaat doen. Heb de racemonsters bij en meer losse sneeuw georienteerde latten dus op alles voorbereid.
   Isola gaat zeker wat sneeuw meepakken, kan altijd leuke verrassingen opleveren daar. Bedankt en jij ook veel plezier!

 2. Peter V schreef:

  Heftige beelden van de storm:

  https://www.hln.be/reizen/video-in-deze-skilift-wil-je-echt-niet-zitten~a4af22d9/
  VIDEO: In deze skilift wil je écht niet zitten

 3. sneeuwfanaat(Ron) schreef:

  Mooi gevarieerd bericht Jorne.Super!!!.die kansen voor een ll winter komen snel weer is mijn gevoel.Jij veel plezier en ben benieuwd naar de foto s.

 4. Jeroen schreef:

  Hier zuid Duitsland tegen Salzburg aan, mooie plaat vanuit de rauschberg in ruhpolding.

  https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/816.jpg

  Op 1200m Bij de hindenbergerhutte is zelfs nog sneeuw op de bomen beland.

  https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/hindenburghuette-3.jpg

  In het dal in inzell heeft het wel wat te lang geregend op 700m. Er ligt nog sneeuw maar daar heb je het wel mee gehad.
  https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/current.jpg

 5. Patrick schreef:

  Oostenrijk is er inderdaad redelijk vanaf gekomen ( Toch zeker ten oosten van Insbruck )
  De regen heeft hier toch ook geen goed gedaan in tegenstelling tot wat Hajo soms beweerd .
  Ik zag berichten van mensen die deze morgen aan het skien waren in Mayerhofen .
  Gisteren bijna de hele dag sneeuw . Pas tegen de avond overgegaan in regen .
  Deze morgen lagen de pistes er blijkbaar niet goed bij . Zeer ijzig . Meer schaatsen dan skien
  Er mag nog zoveel sneeuw liggen als je wil , als het geregend heeft is het heel wat minder .
  Een laagje van 5 a 10 cm verse sneeuw er bovenop zou wonderen doen , maar dat zit er de volgende dagen niet in heb ik begrepen .
  Als de pistes worden geprepareerd met de pistenbully’s , zijn de pistes dan in beter staat ? of hoe zit dat .

 6. HansvK schreef:

  Maandag/dinsdag hopelijk weer een mooie laag sneeuw erbij in de Dolomieten. Even afwachten hoe hoog de SVG gaat uitpakken, maar boven de 1.600 meter lijkt het wel goed te zitten. Nog 3 weken en we zijn weer daar. Zal een heel verschil zijn met de afgelopen jaren 🙂

 7. Roland Bodegraven schreef:

  Lech Zurs ziet er weer fantastisch uit met het zonnetje. Lech heeft regen gezien en Zurs kan ik niet goed beoordelen op de webcams. Echt ijzig zal het er niet zijn aangezien de vorstgrens op 2400m ligt. De pistebully’s kunnen dus mooi de pistes goed houden en geen ijs dus. Prima omstandigheden lijkt mij zo.

 8. Maurice schreef:

  Hoe zit het met de verwachtingen richting Karantie? Zie daar nu ook temperaturen van + 8 op 1000 meter. Tot en met volgende week alleen maar temperaturen boven de + 5 graden. Sneeuw weinig….

 9. Remko schreef:

  Er valt nog weinig betrouwbaars te zeggen over de ontwikkelingen. Ik durf drie dagen vooruitbetaling kijken met deze constellatie. De kou bijt zich vast ten noorden en noordoosten van ons en dat is niet eens zo slecht. Depressies krijgen het dan moeilijker en dan hoeft er maar iets te gebeuren of wij hebben onze winter. We zijn al vaker verrast terwijl de kaarten hopeloos waren.

 10. sneeuwfanaat(Ron) schreef:

  Gfs6 is in de meteofictie wel weer een lekkere run voor de Alpen zeg!

  • nils schreef:

   Gelukkig! Over 7 weken naar les pds waar ze het heel lastig hebben met die regen. Maar er ligt alsnog meer Sneeuw dan de laatste paar jaren begin januari.

 11. fred schreef:

  Zo te lezen krijgt Aosta het zwaar, ben ik blijf dat ik daar pas iets over de helft van jan heen ga, ik zit niet te wachten op overstromingen.

 12. Marcel schreef:

  Einde van de maand naar Sauze, dat is volgens mij precies op het dump punt… ik zeg, laat maar vallen die poeder en dan de zon er op 🙂

 13. Roy schreef:

  Op de cams ‘lijkt’ de schade her en der mee te vallen vooral omdat er natuurlijk veel sneeuw op voorraad was. Lijkt zeg ik bewust omdat niet precies weet wat het nu echt met de pistekwaliteit gaat doen. Is het doordrenkt met water en gaat het nu vriezen kun je wel voorstellen wat er gaat gebeuren. De vraag is in hoeverre kunnen de pistebullys er wat mee doen. Dan kun je wel 2 meter sneeuw hebben maar dat zegt dan allemaal even niks meer als alles in 1 grote ijsplaat veranderd en je staat er boven op met je latten. Ik hoop op liveupdates van mensen terplekke uit de skigebieden. Die kunnen ons exacte informatie geven. Vooral na de eerste echte vorst ben ik benieuwd. Laat je horen! 🙂

  • Louise schreef:

   Lijkt wel een stukje uit WSWM 😉 ik zie dit soort meteofictie gepresenteerd worden als de waarheid juist vaak op deze site. Voornamelijk als Hajo de weerman van dienst is. Waarom er nu ineens zo op mevrouw Woei gevit wordt ontgaat mij. Overigens vind ik Jorne een enorme aanwinst op de site. Wil ik even gezegd hebben.

 14. Jorne schreef:

  https://www.ad.nl/binnenland/siberische-kou-komt-onze-kant-op~ae51976f/
  Ik weet dat ik soms meedoe aan positief ingestelde koppen maar waar het AD vandaag mee komt spant de kroon, veel leesplezier!

  • (Andere) Leo schreef:

   Code oranje, extra opvang dak- en thuislozen, gemalen stopzetten, pekelzout aanvullen, waterleidingbuizen isoleren, thermokleding, etc.

  • Henry schreef:

   Idd bizar, stukje is heel redelijk, kop raakt kant nog wal.

  • sneeuwfanaat(Ron) schreef:

   Bizarrrrrrrrrr .Laat ze eens wswm volgen

  • Hans schreef:

   “Siberische kou” staat niet voor niets tussen ” ” dus denk dat zij het spreekwoordelijk bedoelt. Voor wat betreft de gevoelstemperatuur, die zal wel eens ijskoud kunnen gaan aanvoelen, zeker in vergelijking tot de temperaturen van de laatste dagen/weken. Denk wel dat zij het mis heeft mbt de wind. Verwacht eerder tot wel windkracht 6. Trouwens, zij heet ook niet voor niets Diana WOEI …. 😉

   • fred schreef:

    Als je het hele artikel leest, gaat die ” ” niet meer op, siberische kou en lichte vorst, de titel had beter kunnen heten. licht winterweer op komst, dan hadden die ” ” er ook niet hoeven komen.

 15. Joke, Riederalp schreef:

  Net rondje geskied. Afdalingen zijn uitstekend, alleen onderaan een beetje “maart”skien. En een paar afdalingen gesloten ivm lawinegevaar(met name de fiescheralp)

 16. fred schreef:

  Pure normvervaging die titel, siberische kou komt onze kant op, temp rond de normale waarde en dan over siberische kou spreken.
  Roy wat vind jij van het artikel.

  • Marcel schreef:

   De Siberische kou is ook niet meer wat het geweest is dan. Wat een slechte kop zeg.

  • Roy schreef:

   Eigenlijk niet gek. Niks klopt er niet vooralsnog. De titel doet ons iets anders vermoeden maar klopt wel. Komt onze kant op inderdaad. Er staat niet of het ons bereikt. Of het bij die paar dagen blijft is wel de vraag. Ik hoop van niet.. 😉

   • fred schreef:

    Mag je vinden, maar ijzige kou en dan hebben we het over de gevoelstemperatuur, ik denk dat als je met deze artikel 10 jaar terug kwam je voor gek werd verklaard?.

   • Asten (Harmelen) schreef:

    Het stukje tekst is aangepast. Woei impliceerde eerst dat er wellicht wél geschaatst kon worden. Helaas heb ik er geen print screen van gemaakt maar er klopte geen bal van.

    • Roy schreef:

     Ahhh vandaar!

    • Asten (Harmelen) schreef:

     Ik heb nog iets kunnen vinden.. In ieder geval deze tekst is verwijderd:

     Weervrouw Diana Woei: ,,Het zou zomaar kunnen dat we aan het einde van de week op een ondergelopen weiland of op de uiterwaarden kunnen schaatsen.

     En dat sloeg nergens op omdat verderop in de tekst werd aangegeven dat de temperatuur halverwege de week al weer zou gaan oplopen..

     Maar ok.. Genoeg hierover 😉

  • is natuurlijk allemaal het pure gevolg van hoor… De onzin welke de Heer Al Gore en zijn bankiers, oliebaronnen, elite en schaapjesclan heeft aangericht. ER KOMT OPWARMING AAN mensen dus de wereld zal letterlijk én figuurlijk gekookt worden.
   En iedereen gelooft erin zoals een moslim extremist.
   Wel, als het dan tijdens de maand januari overdag 5°c wordt dan is dat te wijten aan Siberische koude die zorgt voor extreem extreme toestanden.
   Want stel je voor, ten tijden van opwarming een dagtemperatuur van 5°C halen! :O

 17. Mark (breda) schreef:

  Wat een verschrikkelijk bericht in het AD zeg. Slaat nergens op. Beetje een telegraafkop zo. Valt mee dat er geen elfstedentocht in voorkomt om meer traffic naar bericht te genereren.

 18. PChico schreef:

  Ik heb het even nagekeken, maar Siberië is momenteel toch echt kouder (en dan heb ik het niet over de gevoelstemperatuur):

 19. Remko schreef:

  Meer bureaus twijfelen over de uitkomst na maandag, kou kan blijven door blijvende hogedruk boven Scandinavië, maar het kan ook weggedrukt worden. Zondag weten we het, lijkt me. Maar dat er kou wordt opgebouwd, schreef ik al.

 20. Maurice schreef:

  Hoop dat die kou terug naar de Alpen komt… gewoon kou… 🙂

 21. Ronski schreef:

  Zou ook zo kunnen zijn dat artikel AD wel kant en wal raakt hoor! Ik hoop het niet maar vrees van wel

 22. fred schreef:

  Nils ik ga naar Champoluc, en tegengas hebben wij allemaal wel eens nodig geeft niets, dus ik ook ja.

  • nils schreef:

   Daar ben ik erg benieuwd naar Fred!!
   Had het eigenlijk al rond maar vanwege sneeuwschaarste 3 jaar terug met kerst toch voor Cervinia gekozen.
   Dus graag je ervaring delen!

 23. Frederic schreef:

  Net terug van heerlijk dagje skiën vandaag. Na de middag klaarde het helemaal op. Eindelijk een beetje zon.
  Er is ook goed nieuws voor wie de komende weken naar de Franse Alpen gaat. Het heeft gigantisch lang, hard en veel geregend. Maar het heeft daarna niet gevroren. Dat wil zeggen dat de sneeuw onder 2500m overal goede grip gaf. Geen ijsplaten dus. Ook kwam je niet in afremmende voorjaarssneeuw terecht. Zelfs de enkele ijsplekken die er al waren zijn weer gesmolten. Nu de pistebully’s er over heen en binnen een paar dagen wat sneeuw en dan ligt alles er alweer bij of er niets gebeurd is.

  • Hans schreef:

   Dat verdient wel een Duvel 😉
   Hoe is ‘t afgelopen met evt. restitutie skipas?

   • Frederic schreef:

    Ik had de keuze tussen ofwel een tegoedbon voor de volgende keer, ofwel een extra dag gratis skiën nu zaterdag. We hebben voor het tweede gekozen want morgen best mooi weer hier. Het voelde dus helemaal niet als de laatste dag hier vandaag

    • Sjors schreef:

     Dat klinkt best nog wel positief, zo aan het einde van de vakantie. Wordt dus een topdag morgen. Geniet ervan.
     Wij zijn zojuist vanuit een warm Nice ( 17 gr, ) in Isola 2000 aan gekomen. Half bewolkt, maar snel toenemend. Temp. gedaald naar +3. Ze verachten hier vanaf zondag t/m dinsdag sneeuw met veel wind, onweer ! en rond nul . 50- 100 cm.

    • Hans schreef:

     Nou, niet verkeerd denk ik dan. Zeker morgen een prachtig zonnige dag zoals je zelf wel zult weten 🙂 lekkere temperatuur en met in de loop van de dag opkomende wolken. Dus vroeg je mandje in en héél vroeg er uit! 😛

  • Hanski schreef:

   Pfffff dank Frédéric !!! Geeft weer hoop voor 20 maart, dan weekje paradiski.

  • Roy schreef:

   Dat is fijn om te horen Frederic, daar was ik ook bang voor. Lekker nog een dagje skien morgen geniet er maar extra van! 🙂

 24. Hans schreef:

  Interessant: UKMO laat op 144h het Scandihoog terugkomen, as W-O georiënteerd. De depressie ten westen van GB neemt in kracht af en lijkt zich wat terug te trekken.

 25. Ronaldo schreef:

  Snackberichtje gemaakt – straks een avondupdate.
  Daar verder?
  http://bit.ly/2EayZ5q

  • Daniel schreef:

   Hoop dat vanavond eens de mededeling komt dat er in de LL eens 14dg droog weer en af en toe een zonnetje te verwachten is.
   Als je nog niet depri was van dit weer zou je het na 7weken grijs &€*%#weer langzaamaan wel worden.

 26. Erwin schreef:

  GEM en GFS leken al nergens op qua kansen op winterweer in de lage landen op termijn. EC hoofdrun is een compleet drama.
  Komende weken geen winterweer en dan spreken we al weer tot 20-1. Zou toch wat zijn als Putto gelijk gaat krijgen met zijn voorspelling van ZERO Hellmannpunten die hij al in november deed. Lange termijnmodellen die nauwelijks winter voorspelden voor West Europa zitten nog steeds op het goede spoor. Persoonlijk denk ik dat we nog wel wat hellmannetjes gaan scoren maar de 35 die ik aanvankelijk voorspelde lijkt in (dit opgewarmde klimaat) al erg hoog gegrepen.

  • Erwin schreef:

   Of lees gewoon de telegraaf dan heb je ook de voorpret van de zogenaamd invallende winter in de LL. Maar goed, we kennen de kwaliteit van de berichtgeving aldaar.

  • Asten (Harmelen) schreef:

   Erwin, neem eens een weekje vrijaf. Het zal je goed doen !

   • Asten (Harmelen) schreef:

    Uit een door weervisionair Putto geschreven artikel:

    Hellmann(koude)getal niet boven de 100
    Het Hellmanngetal is een optelsom van alle negatieve etmaalgemiddelden wat de temperatuur betreft. Als het min 3 graden wordt gemiddeld op een bepaalde dag, worden drie punten toegevoegd aan het koudegetal. Officieel begint een koude winter bij 100 punten, zeer koud vanaf 160 voor en streng moet je tenminste 300 punten hebben.

    De kans op een score van 100 Hellmannen gedurende een winter anno nu is bijzonder klein geworden. Kortdurende koudegolven en de afnemende intensiteit van de kou zijn hier debet aan. Voor dit seizoen kom ik toch nog uit op een mogelijke score van c.a 80-85 punten noordoosten de lijn Haaksbergen-Heerenveen. Voor het referentiepunt en hoofdstation De Bilt zouden er wel eens 50 punten in het verschiet kunnen liggen.

    Daar ik tamelijk grote weers- en temperatuurverschillen verwacht tussen het noordoosten en zuidwesten van Nederland, komt Hellevoetsluis waarschijnlijk maar tot 20 of hooguit 25 winterpunten.  

    Met andere woorden. De komende winter gaat waarschijnlijk meer kou opleveren dan de reeks voorgaande seizoenen. De gemiddelde temperatuur (De Bilt) zal zo’n 0,5 tot 0,7 graden beneden de normaal uit gaan komen.

    Meer weer volgt in de tweede decemberhelft en tevens in de aanloop naar Kerst.

    Door Marc E. Putto – Laatste update op 27 dec 2017 om 00:01

    Of beter nog: de link naar het hele artikel : https://www.schaatsen.nl/nieuws/2017/december/winterprognose-tamelijk-dynamisch-seizoen-met-sneeuw-rijp-ijzel-en-schaatsijs/

    50 hellmannetjes zegt meneer Putto. Hopelijk krijgt ie gelijk !

    • Erwin schreef:

     Dat heeft ie idd geschreven Asten maar ik kan Marc persoonlijk. Tegen mij heeft hij dus wat anders gezegd:-)

     • Erwin schreef:

      Als je voor een schaatssponsor schrijft spelen zoals je weet ook wel eens andere belangen mee:-)

     • Asten (Harmelen) schreef:

      Dat geeft dan maar weer aan wat een enorme draaikont Putto is.

      IJkpunten begin en eind december 2017.

     • Hans schreef:

      En een grote jokkebrok!! @Asten want wie houdt wie nu voor de gek 🙂

     • Erwin schreef:

      Soms spelen andere belangen mee Hans. Wat zeg jij als je schoonmoeder vraagt wat je van haar nieuwe jurkje vindt wat jij spuuglelijk vindt:-)

     • Asten (Harmelen) schreef:

      Erwin…. bij ons noemen ze dat een banaan recht lullen.
      Een zichzelf respecterende (en in dit geval zelf benoemde) weerman zegt zoiets niet als hij denkt te ‘weten’ dat de winter zero hellmannetjes op gaat leveren. Iets met reputatie hoewel ik daar bij Putto dan weer niet zo bang voor ben.

   • daniel schreef:

    Het is niet wat we willen horen, maar helaas wel de realiteit.
    Vrijwel elke verwijzing in de modellen naar iets winters verdwijnt weer in het niets.

 27. Erwin schreef:

  Hierbij de EC pluim tot 20-1… Alleen stilte past…

  https://www.mupload.nl/img/tn49z2gy5.png

 28. Eddy Breed schreef:

  Je kan wel iedere keer zeggen dat je ook winterliefhebber bent en ook hoopt op winterweer, maar het valt mij op dat je mensen graag uit hun winterbubbel haalt. Ook al heb je vaker gelijk dan me lief is, het gaat niet om de onhoud naar de ibtentie die erachter zit. Gun mensen hun voorpret en wees iets genuanceerder, dan is jouw kritische tegengeluid ern stuk beter te pruimen

  • Erwin schreef:

   drink je ook uit een leeg bierflesje? Nee toch… Als er geen winterbubbel is ga ik die ook niet verkondigen. Hoe anderen daar over denken is aan hen Eddy maar verandert niet mijn zienswijze. Ik schrijf eerlijk op wat ik zie en aangezien anderen iets anderen willen horen is dat niet prettig. Maar als jij liever hoort: volgende week een halve meter sneeuw in de LL wil ik dat best een keer voor je opschrijven als dat een good feeling geeft nu. Het is echter fake ‘nieuws’net zoals AD en Telegraaf vandaag weer mee kwamen. Ik doe daar niet aan mee. Het eerlijke verhaal, daar gaat het om. En dat doe ik straight en ongenuanceerd. Recht voor zijn raap. Wil je dat niet lezen, dan sla je mijn berichten over.

 29. fred schreef:

  Een banaan recht lullen, haha mooi getypt mag ook wel eens getypt worden.
  En wie o wie is Putto?, zo te lezen is het iemand die vele niet mogen.

  • Erwin schreef:

   Asten, is jou ook nooit opgevallen met hoeveel verschillende winters Piet P. is gekomen. Twee weken voor kerst zei de man: 50% kans op een witte kerst. De dag voor kerst zei hij: Een groene kerst zoals verwacht….
   Tja…..

   • Hans schreef:

    Pietje P. doet mij aan iemand denken met dit soort uitspraken……………..eehhhhhhhhhhhhhhhh………

    • Erwin schreef:

     ja he hans. Ec had het wederom aan het verkeerde eind. en gfs ging niet op zijn bek zoals door jou aangegeven een paar dagen terug. Veel anderen echter wel…

     • Asten (Harmelen) schreef:

      In feite is GFS wel degelijk op zijn bek gegaan. In eerste instantie zat er alleen een zeer tijdelijk oostenwindje in tijdens het passeren van een lagedrukgebiedje..
      Daarna zou de WC weer direct losgaan..

      Beide modellen (GFS en het Europese model) zijn de laatste tijd niet echt ijzersterk op de wat langere termijn > 5 dagen).
      De onderlinge members van het GFS zijn ook niet consistent…)..

      Kortom, wel prettig dat wij meermaals de winter kunnen opzoeken !

     • Erwin schreef:

      Wat je zegt is feitelijk juist Asten maar gfs gaf nooit kansen op winterweer aan (los van de details in de setting) en EC gaf die kansen wel. Zeker eergisteren avond. De winter komt niet voorlopig dus gfs had grootschalig gezien gelijk.

     • Hans schreef:

      @Erwin, als jij nou ECHT een winterliefhebber zou zijn dan had jij wel geschreven….
      “helaas aan het verkeerde eind” ……
      GFS?…..mwahhhh…..
      Trouwens, m’n mooie schoonmoeder vraagt mij altijd mee te gaan shoppen want, zegt ze, ik heb ” zo’n goede smaak” 😛

     • Erwin schreef:

      Dan hoop ik dat je schoonmoeder nog erg jong en modern is hans anders krijg ik een beetje een vreemd gevoel erbij 🙂

   • Roy schreef:

    Ik ben wel benieuwd waar je Putto van kent Erwin.

    • Erwin schreef:

     laten we zeggen dat we beiden drie grote passies delen Roy en dat is het weer, de beurshandel (ik in aandelen en derivaten en marc in de termijnhandel van landbouwproducten) en auto’s.

   • Asten (Harmelen) schreef:

    We hebben het niet over PP.
    We hebben het over Erwin die meneer Putto ‘citeert’.

    En ik geloof je best dat meneer Putto dit tegen jou heeft gezegd hoor..
    Ik heb alleen aangegeven dat Putto in zijn artikel (met tenminste 2 referentiepunten) iets anders schrijft…50 hellmannetjes.. dat zou toch wat zijn en sluit ik overigens nog echt niet uit.

 30. Bart (Amsterdam) schreef:

  Ik moet zeggen dat ik de analyses van Erwin altijd wel verfrissend vind, de welles/nietes daarna is wat mij betreft overbodig.
  Jorne, dankjewel voor je heldere verhaal en ook de mooie foto’s. Leuk dat je mijn SLF link gevonden hebt: meten=weten.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.