Gezelligheid troef in dit leuke skioord. Of je nu gaat met vrienden of jouw gezin!

Obertauern
Lees verder >

Een vakantieparadijs voor jong en oud! En 100 kilometer aan wandelpaden!

DIE TAUPLITZ
Lees verder >

Een prachtige zomervakantie kan hier van 20 juni tot en met 8 september.

De perfecte bestemming voor een leuke fietsvakantie in de zomer.

Blijft de zomer door wisselvalligheid in Midden-Europa ook volgende week in de Lage Landen?

check ook eens

25 Reacties

 1. Paul A Club 1989 schreef:

  Frederic goedemiddag, bedankt voor de mooie uileg. voor mij draaien de zaken langzamerhand om: ik rijd a.s woensdag naar Salo aan het Gardameer…Je hebt het over de noordkant Alpen, kan je iets zinnigs zeggen over de zuidkant? ik denk wel dat veel mensen met mij meeduimen nu, lees: Gardameer-gangers.
  Alvast bedankt!

  • Frederic schreef:

   In zo’n situatie is het steeds hetzelfde @Paul. Hoe dieper de zuidkant in, hoe beter. Dus het noordelijk deel van het Gardameer (limone, Riva, Navene) heeft duidelijk mindere papieren t.o.v. het zuidelijk deel. En Salo behoort net tot het zuidelijk deel. Dus in het noordelijk deel zou ik nu al rekening houden met dagelijks een goede kans op een onweersbui in de late namiddag. In het zuidelijk deel is die kans ook aanwezig, maar veel kleiner.
   En verder is het nog een week weg, dus meer details zijn momenteel niet te geven.

 2. Nee, nee nee !! Ik wil niet terug 6 dagen onder een dikke grijze matras vertoeven zoals enkele dagen geleden.
  Mooi bericht weer hoor @ Frederic, bedankt ook om mijn posting van gisteren te vermelden ! 🙂
  Nu een paar dagen volop genieten en profiteren van het aankomende mooie weer, daarna zien we wel weer maar zoals ik eerder aangaf liever geen grijs wolkendek.
  Fototoestel en camera liggen alvast binnen handbereik voor eventueel aankomend onweer. 😉
  Tot slot nog een prachtige foto van Aurora Borealis, gisteren gemaakt boven Canada :
  http://i590.photobucket.com/albums/ss346/seventies_photo/wswm/zomerbeelden/aurora_borealis_over_canada_zps42721708.jpg~original

  meer hier : http://apod.nasa.gov/apod/ap140714.html

  En wie het schitterende programma gemist heeft, vandaag 16 juli om 18u39 (herhaling), zeker kijken !!
  http://www.canvas.be/programmas/global-weirding

  • Frederic schreef:

   Ik heb het niet gezien. Was het de moeite?

   • Ja hoor, zeker wel @ Frederic.
    Ik heb het opgenomen om het nog eens opnieuw te bekijken want het begin had ik net gemist.
    Er komt gekende materie in maar ik zou toch maar eens kijken hoor, desnoods neem je het op en bekijk je het op een later tijdstip. 😉

    PS heb jij een Facebook account ?

  • Viking (Harmelen) schreef:

   Ik heb zitten kijken en vond het maar zozo…

   Niet bepaald diepgravend en had eerlijk gezegd wel een term als ‘Polar vortex’ verwacht in de verklaring waarom sommige gebieden (tijdelijk ??) een koudere winter dan gemiddeld hebben gehad…. Voor de rest wel bekend kost..

   Wellicht was het leuk geweest nog meer te benadrukken dat de zon qua activiteit/zonnevlekken etc (bijna) alles bepalend is voor de temperatuur(swisselingen) op aarde en dit in relatie tot de afsmelt van op bijvoorbeeld Mars waar de ijskappen de afgelopen jaren met 40% zijn afgenomen… toch niet echt door menselijke invloeden zover mij bekend..

 3. Paul A Club 1989 schreef:

  Frederic bedankt, we keep in touch!

 4. Leo schreef:

  De Meteogroep roeptoetert alweer iets over de 8e landelijke (De Bilt dus) hittegolf van deze eeuw die aanstaande is. Wij zie hem niet toch?

 5. Leo schreef:

  Haha, spannend en interessant allemaal weer. Ik kom er later vanavond nog even op terug (nu aan t werk). Ik zie trouwens dat Harmonie weer met absurd hoge waarden komt, voor vrijdag op uitgebreide schaal 35 gr. Zal niet gehaald worden lijkt me.

 6. Leo schreef:

  Want, wat mij betreft: de 30 graden op zondag heb ik nog in geen enkele berekening voorbij zien komen. Dit is de kansberekning op basis van het ECMWF ensemble:

  De onzekerheid is voor zondag inderdaad nog enorm:

  De kans is evngoed aanwezig dat de 25 graden niet eens gehaald wordt. Let ook op neerslag (is ook onweer) kansen. De hoofdrun houdt het droog, maar ruim 50% van de ensembleleden doen meer dan 10 mm. Ook is nog niet helemaal zeker of vrijdag de 30 graden wel gehaald wordt.

 7. Leo schreef:

  Maar als tegenhanger nog de 18h (..) run van Harmonie met de verwachting voor vrijdag:

  Tot 38 graden in Brabant. Die is dus een beetje van het padje af. Opmerkelijk; soms presteert het model waanzinnig goed maar dit soort absurde waarden laat het de laatste tijd meer zien. Ook met pinksterweekeinde zat het er zo’n 5 graden naast.

  • Ja, als ie er “maar” vijf graden naast zit voor komende vrijdag halen we toch nog steeds een vlotte en vette 33 graden hoor. 🙂

  • Leo schreef:

   Zeker; het wordt warm 🙂
   Dit is overigens wat het KNMI er vanmorgen over zegt: “Het gedrag van Harmonie is hierin opmerkelijk. Het model lijkt een beetje op hol te slaan, wellicht door een volledig uitdrogend bodemvochtprofiel waardoor alle energie naar voelbare warmte wordt omgezet. We zien dit met name verschijnen voor vrijdag waar Harmonie in de zuidoostelijke helft naar 35-40 graden Tx gaat. EC en Hirlam komen uit op ruim 30 graden. Voorlopig volgen we dit laatste beeld”

   • Frederic schreef:

    Belachelijk, want de grond is hier nog steeds nat, na de overvloedige regen van de laatste week.

   • Leo schreef:

    Yep, KNMI is het met je eens hoor 😉 Ter nuancering heb ik de vervolgzin uit de guidance van het KNMI nog even toegevoegd.

   • Inderdaad hoor @ Frederic, toen ik gisterenavond in het lokale natuurgebied vertoefde voelde ik de vochtigheid zo om me heen.
    Een beklijvend gevoel noemen ze het hier bij ons, je krijgt de indruk dat je net door een regenbui hebt gelopen omdat je kledij vochtig aanvoelt. Toen ik huiswaarts keerde zag ik overal nevel boven de velden hangen door de overvloedige regen tijdens de voorbije week.

 8. Wat een pech hebben de Turken zeg, de eerste en enige skischans helemaal verwoest door een aardverschuiving :
  http://unofficialnetworks.com/2014/07/watch-turkeys-new-ski-jump-destroyed-in-landslide

 9. Leo schreef:

  Heftig Kirsten. Dank voor het delen weer!
  Ik plak het spectaculaire filmpje uit het bericht nog even:

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.