Die Tauplitz
Lees verder >

De prachtige natuur vormt een ideale bestemming voor het hele gezin.

Val gardena
Lees verder >

Hou je van klimmen? Dan is Val Gardena jouw paradijs!

De perfecte bestemming voor een leuke fietsvakantie in de zomer.

Gezelligheid troef in dit leuke skioord. Of je nu gaat met vrienden of jouw gezin!

Blijft Nederland een sneeuwchaos à la New York bespaard dinsdag?

check ook eens

75 Reacties

 1. Vincent schreef:

  Of via het café naar de kerk in mijn geval(-;

 2. Geert schreef:

  Ach ja, te winteroptimistisch….de kaarten werden simpelweg besproken zoals ze zich toen aandienden. Jammer wel dat die echte winterse settings in de meteofictie vaak verdwijnen als sneeuw voor de zon. Maar af en toe komen ze wel es uit…dus hoop doet leven. En dat kan komende winter zo maar es gebeuren. Fijne zonnige zondag iedereen!

  • Anderzijds hebben we toch al een prachtige herfst gehad tot hiertoe, wat momenteel gebeurt konden we de voorbije jaren enkel over dromen.
   Tenslotte zijn we nog ‘ maar ‘ november en we hebben reeds flinke koude te pakken.
   En hopelijk is het startschot gegeven voor een prettig en aangenaam winters vervolg.

 3. Martijn sonnenberg schreef:

  Tja, wat is optimistisch. Ik kijk zo eens terug op het archief van 5 dgn geleden op meteociel en grootschalig is EC er altijd prima op geweest. Als dat voor het vervolg ook geldt… 😉

 4. qlubtempo schreef:

  Tja, zo snel de winterse setting qua sneeuw nu verdwenen is, bestaat er toch ook best een kans dat het de volgende runs weer terug keert.

 5. Raymond schreef:

  In Zwolle vanmorgen -5 op de thermometer, lekker met de hond wandelen en de kou opsnuiven.

 6. Daniel (Heerhugowaard) schreef:

  Het is wederom jammer, maar laten we niet doen alsof we weer bestolen zijn. Het is nu eenmaal zo dat sneeuw en koude geen vanzelfsprekendheid zijn in een land wat grotendeels omringd wordt door een pislauwe bak water. Winter weet vaak heel dichtbij te komen hier, maar lost uiteindelijk op als de welbekende sneeuw voor de zon. Voor winterliefhebbers (waaronder ik zei de gek) vaak frustrerend omdat je toch steeds hoopt dat het toch een keertje door weet te zetten. Nu hoeven we de handdoek nog zeker niet in de ring te gooien gezien het feit dat we nog maar half november leven en de winter nog moet beginnen. Daarbij lijken de kansen op een doorbraak dit jaar in ieder geval beter als voorgaande jaren als ik de weerkundig beter onderlegde weermannen van dienst (en enkele vaste reageerders) moet geloven. Dus we houden hoop en zien de spannende kaarten weer met veel plezier tegemoet! Een zonnige zondag gewenst!

 7. Asten (Harmelen) schreef:

  GFS hoofdrun minder dan voorheen maar toch wel kouder dan normaal de komende 10 dagen. De members schieten qua berekeningen al na een dag of 4/6 alle kanten op.
  Veel oplossingen gaan voor de noordkant van de Alpen rond de maandwisseling voor leuke sneeuw (20 cm +). En daarna dus nog 3 weken te gaan (waar nog niets over te zeggen valt..
  Geen teflon in zicht, eerder instabiel en dus ook kansen op storingen/lagedrukinvloeden…

 8. maarten schreef:

  te optimistisch idd. Ook al geven de kaarten winterweer aan met een aanzet al binnen de betrouwbare termijn dan nog zaten de echte koude kaarten in de meteofiction. De meesten onder ons weten prima dat er hier altijd naar lichtpuntjes wordt gezocht. Gelukkig is Frederic (en ook Jorne) in zijn verhaal altijd genuanceerd met een uitleg over de mitsen en maren. Dat er dan in een titel verschijnt woensdag sneeuw doet de alarmbellen rinkelen. Maar als de naam Hajo verschijnt dan weet je dat het een telegraaf/gedurfde uitspraak is. Als je dat niet wil als lezer moet je zijn berichten over slaan dus wat mij betreft prima zo.

  • Jannes schreef:

   Ik heb een reactie op Maarten de prullenbak in gegooid, omdat dit een persoonlijke aanval betrof.

   Hou het netjes mensen 😉

  • Kees schreef:

   Het mooie is als je een baude voorspwlling diet dat het kan vriezen of dooien dat je dan achteraf altijd kunt zeggen dat je voor 50% goed zat

   • Jannes schreef:

    Hej Kees, leuk dat je meeleest en reageert! Had ik eigenlijk niet verwacht, je doet altijd zo negatief en cynisch over onze berichtgeving. Kennelijk is het toch leuk om te lezen, dus dat is een compliment aan onze weermannen! Veel plezier en hou het gezellig!

    Op naar een topwinter mét Elfstedentoch:)

  • nils schreef:

   Ik vind dat Hajo veel meer een slag om de arm houdt dit seizoen! Tenzij je niet goed leest en alleen de titel en highlights eruit haalt.
   Ook spreekt er dit seizoen weer meer passie voor sneeuw, ijs, alpen uit de berichten van Hajo t.o.v. vorig seizoen. Ga vooral zo door!

 9. Hjs schreef:

  Tis November, geen moment gedacht aan werkelijk een pakje sneeuw, dus 0 teleurstelling. 🙂
  Dat het kouder is dan het gemiddelde is voor mij al een enorme meevaller.
  Meteofictie is meedoen aan de staatsloterij. Kans op doodgereden worden is groter.
  Wat mij ook weer opviel, hoe raar de menselijke geest werkt. Zie de Hellman punten, bizar hoe mensen zich laten beïnvloeden door een beetje november frisheid.

 10. Robin schreef:

  Thuis krijg ik ook vaak te horen dat ik te enthousiast was, maar dit keer heb ik steeds herhaald wat ik juist hier gelezen had; 20% kans. Slechts.
  En nu krijg ik dat verwijt dus niet, realistisch dus wat mij betreft. Ze moesten wel lachen toen ik de positieve kop van dit artikel oplas; iets waar veel mensen blij mee zijn, maar niet op deze site…
  Kortom; ga zo door!

 11. Asten (Harmelen) schreef:

  En in de GFS 06.00 hoofdrun dinsdagavknd gewoon weer sneeuwkansen voor midden- maar vooral noordoost Nederland..

 12. Remko schreef:

  Of het nu winter wordt, licht winters of helemaal niets, bijzonder is toch wel het aantal uren zonneschijn en de droogte. Schitterende luchten in de ochtend en avond en overdag in het zonnetje heerlijk. En dat gaat nog even door met een gestage afkoeling. En de westenwinden, ver te zoeken of slechts voor even. Nee, de komende drie wintermaanden gaan het helemaal worden. De herfst slaan we blijkbaar ook gewoon over. Als je binnen zit, lijkt het of de zomer gewoon doorgaat.

 13. Martijn sonnenberg schreef:

  Wat ik gisteren al aangaf… linksom of rechtsom komen toch dezelfde druk constellaties in de berekeningen boven drijven. Ook in de ‘slechte’ runs komen de modellen niet naar west circulatie en Azoren hoog. Voor het vervolg stemt dat positief. Gfs 06 is op middellange termijn alweer iets verbeterd tov voorganger, hier lijkt het hoog zich te gaan handhaven ipv de kroeg in te duiken voor een afzakker. Verrassingen in positieve zin sluit ik niet uit

 14. Mark (breda) schreef:

  Jammer dat de kou en sneeuw die werden voorgeschoteld nu nog niet uitkomen. Het overall patroon is toch aardig op winterkoers en die kansen gaan echt komen. Ik zie het nu echt positief in. We zitten nog niet eens in 3e decade november. Wellicht heeft de sint rond 5 december wel een leuke surprise in petto!

 15. Kees schreef:

  Die sneeuwchaos ZOU natuurlijk kunnen optreden. Als er 3 vlokjes vallen dan zijn onze nederlandse spoorwegen gans ontregeld.:)

  • Roy schreef:

   3 vlokjes? Wees liever een keer trots op een echt Nederlands bedrijf ipv deze altijd maar af te kraken. Hoeveel echte Nederlandse bedrijven zijn er hedendaags nog over? We knokken dagelijks om uit handen van buitenlandse bedrijven te blijven. Besef dat eens alvorens je kritisch bent daar er nu nog geen eens reden toe is. Geen land ter wereld heeft duizenden wissels (dmv gas) verwarmd tegen vastvriezen. Nergens ter wereld rijden er meer treinen per meter spoor. En als er sneeuw van betekenis valt, zich dusdanig voorbereid dmv tientallen speciale teams om problemen door stuifsneeuw of afgevallen brokken ijs die tussen de wisseltongen terecht komen snel te verhelpen. We spuiten de treinen tegenwoordig zelfs in aan de onderkant (soort glycerine) zodat er haast geen sneeuw en ijs meer aan vast kan vriezen. Allemaal om jullie van A naar B te brengen tijdens winterse omstandigheden. Ja ik weet het het is makkelijk om het te roepen als je een keer te laat op je afspraak bent gekomen door een vertraging. Ik neem het ook niemand kwalijk maar sta er eens bij stil. Ik rij de trein wel door hoor met 3 vlokjes sneeuw! 😉

   • Hans schreef:

    Hee Roy alweer terug van de zon? Niet naar Italië deze komende winter?
    Als ik het goed heb, ben jij toch machinist van deze trein in NL die gemakkelijk de 3 vlokjes kan wegblazen ??

    [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/12039.jpg[/img]

    • Roy schreef:

     Haha nee nog niet morgenavond pas maar hier is het prima weer hoor. Geen hoge golven gezien. Zag beelden over slecht weer over Tenerife. Ik lag gewoon in de zon vanmiddag met een broodje kroket WSWM te lezen. 🙂

 16. Paul A Club1989 schreef:

  Spreiding is groot vanaf middellange termijn bij EC en GFS, maar oeh, beide gaan toch voor zuiwestelijke aanvoer naar mijn idee.

 17. eri schreef:

  pfff wordt er niet beter op helaas is de echte kou uit de runs en houden we het rond 1500 meter rond of net iets onder nul, de meeste neerslag en dat is ook als niet mega veel is voor de W en ZW-alpen, gaan lekker not dus.

  en begin nu niet weer met het is pas half november want deze runs gaan tot 4 december en echt winter gaat het tot dit tijd niet worden, daarna no 18 dagen en dan zit ik in een groen Oostenrijk of er moet nog echt heeeeeeel veeeeel veranderen de komende dagen maar heb er een hard hoofd in, het wordt gewoon weer ultra droog en net te warm. mijn BV = weinig natuursneeuw en minimale kunstsneeuw voorhanden in de gehele alpen en dit alles tot kerst!

  • Jeroen schreef:

   Ik ga met carnaval wel skieen, altijd prima

  • Martijn sonnenberg schreef:

   Ga jij nou serieus zitten stressen half november of er met kerst sneeuw ligt? Alleen op basis va. De laatste rund die ver weg geen ideaal plaatje tonen? Vanaf +120-150 is alles nog open, relax zou ik zeggen. Als de kou iets beter doorkomt op dat punt kantelt de hele run. De voorbije dagen is de ‘meteofictie’ telkens terug gedraaid naar een IJsland hoog of oceaan blokkade, via allerlei verschillende tussen oplossingen. Relax, neem een biertje van het huis en geef moeder natuur en ‘frau holle’ de tijd

   • eri schreef:

    dacht al daar is nummer 1 als de runs goed zijn dan is het allemaal top en wordt dit ook overal hier gemeld maar als de kaarten nu tot 4 december laten zien dat het niet zal meevallen en je zegt dat er na die periode nog maar een aantal dagen beschikbaar zijn om met de kerst flink wat sneeuw te hebben dan ben je meteen een stress kip MAAR wat ben je dan als je bij elke goede run van de daken roept dat alles meer dan goedkomt met sneeuw kou en ijs, een sukkel die zover in de toekomst kijkt en dit gelooft, roep het maar wat het moet zijn.

    • Martijn sonnenberg schreef:

     Zou prettig zijn als je toonzetting aanpast. Ik ben er niet van gediend een sukkel genoemd te worden. Ik heb nergens verkondigt dat alles koek en ei is Gaat echt nergens over deze reacties.

    • Hans schreef:

     ……dan zijn denk ik de meesten hier op de site + de WSWMnen òòk sukkels……..bedankt ERI

  • Asten (Harmelen) schreef:

   Waar ga je heen Eri ?
   Nog 30+ dagen.. de 17e oktober (ook zo’n 30 dagen geleden) was het hier nog 20+..
   E.e.a. hangt natuurlijk wel af van hoe hoog je zit (en kunt gaan)… ons appartement staat/ligt op 1600 meter dus skiën is gegarandeerd..(al ging het 2 jaar geleden maar net goed met sneeuwval in de nacht voordat we arriveerden)…

   • eri schreef:

    naar lermoos dus 1000 tot 2100 meter. weet dat het wat kouder dus wie weet

   • nils schreef:

    kerst 2015 was helemaal karig Asten!
    volgens mij waren de zuidhellingen in konigsleiten tot de top meter helemaal groen! Witte pistes op een groene berg. Hochkrimml was iets beter vanwege de ligging. Die week konden we aan onze korte broek op het balkon zitten!! En nog prima geboard ook!!!

    En eri… Als dit voor jou de manier is om de moed erin te houden dan moet je dat zo doen! Ieder zijn ding. Ik ga geen BV’s ertegenaan gooien. Ik houd gewoon hoop op natuursneeuw met kerst! Ik heb me in het verleden ook druk en zelfs boos erover gemaakt maar uiteindelijk leek het geen invloed te hebben op het weer 😉

    • Asten (Harmelen) schreef:

     Ja Nils dat is waar ook… 2015 was inderdaad niet je het.. We zijn toen bij Hochkrimml gebleven.
     Er zijn dan ook jaren bij waar niet alle pisten open zijn..

  • deepblue schreef:

   Snap niet waar dit over gaat.
   Alle runs tonen toch nog steeds vrijwel iedere dag temperaturen onder de meerjarige gemiddelden?

 18. Marcel www.weerstationluyksgestel.nl schreef:

  Jaja, hoe moet ik dat naar mijn vrouw verantwoorden dat ze geeeen sneeuw heeft op haar verjaardag ;-( woensdag.
  Gaat me weer een duur kado worden om het goed te maken.

  Vind persoonlijk dat er hier op de site eigenlijk te snel over sneeuw gesproken wordt in de verwachting.
  Terwijl het vaak nog ver weg is.

  Vanuit een zonnig en koud Luyksgestel fijne dag nog.
  Tn -1.4C Tact 6.2C.

  Marcel
  http://www.weerstationluyksgestel.nl

  • eri schreef:

   helemaal mee eens zelfs de BV van Hajo was al in de zak enkele dagen terug, ja in de zak van zwarte piet zit die BV , maar dat mag je niet te hard zeggen want misschien vergeten velen dit en doen we net alsof dit nooit gezegd is, ik bedoel “die BV is in de zak”

  • Sytze schreef:

   Lees wat er echt gezegd wordt: 20-25% kans op sneeuw. Dat je er zelf hoge verwachtingen van maakt…..ja ook door het enthousiasme van de weermannen…komt door je zelf. Voorkom dat je je zelf frustreert, kijk en lees wat objectiever. Wat mij betreft: laat maar stromen dat enthousiasme met de benen in de realiteit (…..altijd anders dan je verwacht…)

   • eri schreef:

    ik bedoelde de BV van Hajo “Met de volgende volle maan is de te warme fase in Europa afgesloten en bouwen zich weer sneeuwfronten op die de Alpen wit gaan maken. Tot volle maan komt er geen nieuwe dump. Dus nergens in de Alpen meer dan zeg 20cm sneeuw onder 1500m. Daarna keert het om. Voor de maand dan om is zijn minstens de helft van de Alpen dan wit boven 1200m. En die sneeuw op die hoogte blijft dan minstens eens een volle week liggen. Hopelijk zelfs is het al de basis voor de rest van het seizoen”

    • Marcel www.weerstationluyksgestel.nl schreef:

     En ik bedoelde dat ik de site al een aantal jaar volg en daar over het algemeen sneeuw positiever wordt benaderd dan het eigenlijk zou zijn.
     Bedoel niet alleen de huidige situatie, maar over het algemeen.

     Ik lees 3 sites, en als ik die 3 vergelijk, dan komt deze site al met sneeuw terwijl de andere er nog niks over hebben.

     Iets minder enthousistme mbt sneeuw zou ik zeggen.

     Voor de duidelijkheid, ik ben een sneeuwliefebber.

     Marcel
     http://weerstationluyksgestel.nl/weather28/index.php

  • Jannes schreef:

   Wat me nu vooral opviel is dat heel het internet superlatieven te kort leek te hebben. Zelfs de meest kritische weerpagina’s die normaal niet te ver vooruit leken gisteren nog overstag te gaan. Wswm standaard idd ver vooruit, maar dat is het concept ook…. Ik vond de voorpret alweer leuk!

   PS succes met het cadeau, hopelijk kun je dit rechttrekken bij je vrouw 😉

 19. JanVanSoest(soesja) schreef:

  Helaas blijft deze ons (nog) bespaart!

 20. nils schreef:

  Breaking! Het gehele alpengebied stipt op 1 december vol in de nw stuwing met veel neerslag!!
  gfs houdt de moed erin! Kan zomaar niet gebeuren maar het ziet er leuk uit!

  • christine schreef:

   hmmm veel neerslag pas op 4 december met fohn voor de N-alpen en +5 op 1500 meter en op 1 december ook wat neerslag MAAR heb je die temperaturen gezien, +2-4 op 1500 meter.

   dat is wat ik zie maar misschien zie ik het niet zo goed kan ook nog natiuurlijk

   • nils schreef:

    Ja je hebt gelijk.
    Ik zat naar gfs 18 te kijken. maar dat kan zomaar weer terug keren vanavond.
    Het was ook meer om te laten zien hoe het heen en weer springt en dat we er nog weinig waarde aan kunnen hechten.

    • christine schreef:

     ach dat kan gebeuren en misschien komen de goede kaarten nog terug en komen ze uit maar mijn gevoel zegt dat het allemaal wat gaat tegenvallen, maar skiën moet wel gaan lukken maar een hele mooie witte kerst in de noordalpen wordt denk ik nog moeilijk maar laat me graag verassen.

 21. Geert schreef:

  Marcel Hirscher net weer eerste in de slalom (Levi, Finland). Toch beetje NL trots.

 22. Hans schreef:

  Blijft spannend in het cafë……….. ik verwacht nog steeds wel wat sneeuw in NL

  GFS ook:

  [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/naamloos-5.png[/img]

  ICON ook:

  [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/iconeu_de1-45-78-0-1.png[/img]

  • Hans schreef:

   Excuses, moet zijn deze van ICON …..

   [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/iconeu_de1-42-60-0.png[/img]

 23. Hans schreef:

  De “billenknijpers” laat nu ook weer van zich horen o.b.v. een mindere run.
  Tot en met eind deze week héérlijk koud, beneden gemiddeld en dat terwijl het (nog) gewoon herfst is hé! Wakker worden: de winter moet nog beginnen.
  Ik geloof nog steeds niet in een (plotselinge) WC. Misschien even een storing tussendoor a la, geen probleem. GEM en GFSP blijven met diverse mooie kaarten “strooien” …..

 24. Hallelujah, praise the wswm team. 🙂 😆

 25. Hans schreef:

  In Griekenland wil het wél sneeuwen…………

  [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/DsSfFvXXoAAbGvy.jpg[/img]

  [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/DsSTdLbW0AEb-mV.jpg[/img]

  [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/DsSXgvqXoAA5DRa.jpg[/img]

 26. Cleven schreef:

  Toch komt het goed…..geduld……..

 27. JanVanSoest(soesja) schreef:

  Zoals altijd: overal sneeuw behalve in NL

 28. Ieke schreef:

  [Img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/20181118_220352.jpg[#img]

  Nu in Thüringen 250 meter hoogte

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.