Val gardena
Lees verder >

Mountainbikers en baanwielrenners halen hier hun hart op!

Les menuires
Lees verder >

Vakantiepret voor jong en oud!

Montafon, een droom zowel in de zomer als winter.

Die Tauplitz
Lees verder >

De prachtige natuur vormt een ideale bestemming voor het hele gezin.

Blijft bak warm water voor Alpen uit?

check ook eens

87 Reacties

 1. Dan schreef:

  Shit, gaan wij als poederjunkies de boot missen dit jaar.. 28 januari pas in Mayrhofen….

 2. Nick (Afkoeling) schreef:

  Ach nee toch, Ronaldo vanavond?
  Dan worden de kaarten vandaag niet veel soeps 😉

 3. Arjen schreef:

  Vrijdag vertek naar Zell am See, hoop op een mooie week 🙂

 4. Martijn sonnenberg schreef:

  eurohoog heeft hier een negatieve associatie. Ik zie de kaarten met het terugkeer van de poolwervel ook hinten op een nieuwe arctische of polaire uitbraak aan het einde van de run. dus na afgelopen week dikke poeder 2 weken mooi weer (eerst koud, dan warm(er) en dan een soort herhaling van zetten

 5. Koninks schreef:

  Toch vreemd 15 daagse pluim ec stuk kouder geworden voor volgende week

 6. Dennis Leiden schreef:

  sauerland ligt er geweldig bij. Hoop dat de warme fase niet al te lang aanhoudt en het daarna weer beetje afkoelt. Zonde vd sneeuw he.

 7. Jan van soest schreef:

  Wat een vreselijke kaarten….eurohoog…..dooi….?
  Hopelijk niet. Zou sneu zijn voor de Krokus-gangers.
  Duurt nog lang maar toch……als een eurohoog er eenmaal is kan die lang blijven.
  Hè, het lijkt maar niet te willen dit seizoen….korte winterse perioden en dan weer warmte!

  • Patrick schreef:

   Sneu voor de Krokus-gangers?? Dat is nog 4,5 week voordat de eerste regio (Noord) gaat vertrekken ….. In deze periode kan nog erg veel gebeuren en is volledig onvoorspelbaar. Ga nu eens 5 weken terug, toen was het 13 december. Wat was toen de situatie t.o.v. van hoe het er nu voor staat? Inderdaad, een hoop centimeters sneeuw en kou.
   Kortom, we moeten ons pas druk gaan maken 5 dagen voor 17 februari en niet eerder zorgen gaan maken.

 8. dennis H. schreef:

  Dooi, sinds mijn jeugd al het.meest vreselijke woord dat er bestaat.

 9. Sander schreef:

  Nooit gedacht dat ik dit zou gaan zeggen, maar kan ik ergens tekenen voor een Eurohoog? Zeg echt geen nee tegen zon volgende week in SHLF.

 10. maarten schreef:

  Beste WSWM,
  Mijn collega’s beginnen al te piepen dat de winter voorbij is in nederland.
  We zitten toch gewoon even in een dip na morgen?
  Jullie zagen dit al aankomen en er zou daarna wel weer een vorst periode aankomen volgens jullie modellen.
  Zit er nog wat in het winter vaatje?

 11. Remko schreef:

  Dooi om de noord is niet leuk maar meestal wel droog. Toch lijken de temperaturen niet zo’n sprong omhoog te maken. Soms nachtvorst en naar het einde weer wat kouder? Licht winters kwakkelweer dus.

 12. KMI is ook alweer bijgesteld, daar waar zijn gisteren nog dikke plustemperaturen gaven voor komende week gaan ze nu uit van licht nachtvorst en licht positief overdag met nauwelijks neerslag in de berekeningen. 🙂
  Allemaal nog ver weg voor enige zekerheid dus we gaan het zien.
  In ieder geval zou een bak warm voor de Alpen niet goed zijn, hoort niet over zo’n mooie laag poeder heen te vallen, toch?

 13. sneeuwfanaat(Ron) schreef:

  Gfs 6 houd de kou veel langer vast voor de ll en de alpen zeg met haar vorige run!!en ook de bak warm water is totaal niet aan de orde in deze run..lekker dus

  • Jan van soest schreef:

   Beter! Vasthouden deze run dus!

  • Koning Winter schreef:

   Ik denk dat de kou zich niet zo snel laat verdrijven. Het kan iets warmer worden maar bijna heel Europa ligt onder een laag sneeuw. Dat is eigenlijk materie met een lage hoeveelheid energie, het straalt immers koude uit. Wanneer het iets warmer wordt en er dus meer energie wordt aangevoerd zal de eindwaarde er tussenin geraken. Wellicht is het woord kwakkelweer hierop van toepassing.
   Toch hebben we vaker hogere temperaturen gehad in februari/maart waarbij de conditie’s niet veel verslechterden. Zolang die warmere lucht droog is zal het zo’n vaart niet lopen. ‘s nachts koelt het af en na verloop van (een korte) tijd verandert de weersituatie weer. Ik heb er het volste vertrouwen in dat er nog zeker 2 maanden goed geskied kan worden en anders hebben zo de kanonnen nog.

  • Skiwi schreef:

   Pluim van GFS06 voor Oostenrijk lijkt ook al wat naar beneden bijgesteld, maar gemiddelde ligt nog steeds aan de hoge kant, met een nulgraden niveau dat boven en onder 1500m schommelt: http://meteociel.fr/cartes_obs/gens_display.php?x=&y=&lat=47&lon=10.3&runpara=0&type=0&ext=1
   Voor de hogere gebieden niet zo’n probleem, de lagere gebieden moeten in dat scenario wel vrezen voor water onder de 1500 meter.

 14. Ab schreef:

  Hier afgelopen nacht en ochtend tot -5gr. geweest in het Westland. En een ondergelopen groot stuk land is helemaal dichtgevroren en dat leverde rond de middaguur een ijsdikte van ongeveer 1 cm.
  Ook actueel ff na 12u vriest het nog steeds ongeveer -3gr en zou mij niets verbazen mocht de kou stroperig uitpakken komende dagen ook hierzo dat er zomaar geschaatst kan worden 😉
  Ik hou jullie op de hoogte tot laterss

 15. Breunis (Nature Trail) schreef:

  In de Ardennen blijft het tot en met zondag 22 januari sowieso goed. Vanaf 23 januari al redelijk wat spreiding in EC en GFS.
  In de Alpen zie ik de luchtdruk voorlopig (tot 28 januari) niet onder de 1020 hPa uitkomen.

 16. Roy schreef:

  Keiharde wind vandaag! En zooo koud. Ik weet niet wat de gevoelstemperatuur is maar het doet gewoon pijn. Ik was zelfs even bang dat mijn tranen zouden bevriezen ondanks mijn helm met vizier en na 2 afdalingen houden de meeste mensen het voor gezien. Wij ook! 🙁 Bijna beneden een minifragmentje gemaakt van de wind op dalstationniveau (1850m) https://youtu.be/0r7yU049YBM

  • sneeuwfanaat(Ron) schreef:

   Bizarrr Roy …Zulk mooi weer en omstandigheden en dan toch moeten stoppen voor een te koude gevoelstemp,Heftig!!!!uit de wind in de zon is het wel te doen op terrsa ? Geniet ervan iig .

  • Ronaldo schreef:

   Afgelopen vrijdagavond al voor gewaarschuwd Roy in de avondupdate, maar de meeste mensen waren met de aankomende laaglandwinter bezig. Derhalve bijzonder weinig respons op het Alpenbericht. Staat nog als een huis overigens. Wind en kou blijft een issue de komende dagen. Pas morgenavond zal de wind minder worden. Kou blijft, al gaan de scherpe randjes er wel vanaf.

   • Eric | schreef:

    @ronaldo tegen kou kun je je toch kleden. Het is hier maar min 10 maar o zo lekker.
    …. ik zou zeggen ….waar blijf je 🙂

   • Roy schreef:

    We zijn niet in Skiwelt @Eric waar de stoeltjesliften voorzien zijn van kap en zitverwarming 😉 Reken maar dat we goed gekleed zijn maar op deze hoogte in de diepvrieskou met dan zo’n harde Oostenwind veruil je de piste liever voor een sauna of stoombad. Dat is ook wintersport 🙂

  • Mars schreef:

   Wat een wind!! En mooi weer :-). Zijn strakke beelden. Waar film jij mee Roy?

   • Roy schreef:

    Samsung Note 4 nog altijd omdat de Note 7 niet kwam.. Wachten op de 8. Deze is FHD maar filmen kan in 2K maar dan duurt uploaden een eeuw!

    • nils schreef:

     Wel balen Roy! Zulke goede omstandigheden en dan die wind. Aan de overkant op de pistes van peisey heb je daar geen last van Doordat je grotendeels in het bos bent… Maar dat kost een lieve duit voor een dagje.

     • nils schreef:

      La thuile dalafdalingen ook maar die heb je vrij snel gezien en moet je de barre tocht er naartoe maken…

    • Mars schreef:

     Levert mooie beelden op. Dacht dat het een Action cam was.

  • Dragen jullie geen thermo ondergoed met een viertal laagjes overheen?
   Als je merinowol ondergoed draagt, daarover een fleece pull + een dons of gewatteerd jasje én een hardshell ski jas dan moet al echt bijzonder extreem koud zijn (zeg maar noordpool toestanden) alvorens je kou krijgt.

 17. fred schreef:

  Toch een mooie ijsdag gekregen, wie had dat verwacht over het bijna gehele land.
  Plus voor Ronaldo een klopje op de schouder, zakdoek?.

 18. Gijs schreef:

  De laatste GFS run komt met een wel heel sneeuwrijke oplossing voor de Dolomieten over twee weken… #Fingerscrossed

  [img]http://i67.tinypic.com/1z1qwpl.gif[/img]

 19. fred schreef:

  Niemand over de ijzel kansen voor morgen, valt me de laatste tijd wel wat vaker op de ultra korte termijn bespreken we niet.

  • Spyfromthesky schreef:

   Over Dordrecht kan ik voor wat betreft sneeuw helemaal niets laten zien. Kortom, totaal geen sneeuwdek aanwezig. De plaatselijke sloot achter bij dit nog voor een groot deel open.

   En het heeft eerder deze winter vaker in één keer dicht gelegen !!
   Maar inderdaad leuke foto’s

   Spyfromthesky (Arnold)

  • Dick schreef:

   Wel lef dat je de weg opgaat!
   Zelf vorige week 3x gevallen op de Posbank…rechter been beetje blauw vd kneuzingen.
   Ben er even klaar mee.

 20. yellow snow schreef:

  Gave foto’s Bart, wordt op prijs gesteld!

 21. Ab schreef:

  GFS 12z laat een uitstel zien van de WC volgende week en komt zowaar met hernieuwde hogedruk ten westen van de LL. En vervolgens met kern weer boven de LL. Een soort van inversie hoog aldus GFS 12z met langer aanhouden van de kou t/m woensdag volgende week. Zal nog wel wijzigen vaak maar toch leuk extra koude dagen 😉 Ook vandaag kouder dan de werkelijke verwachte temperatuur van GFS bijvoorbeeld. I.p,v +3gr werd het 0gr hier bij mij aan de kust nabij HvH. Toch dus stroperige kou

 22. Koninks schreef:

  Weer niet boven de -4,5 geweest

 23. petervdl schreef:

  De Westeinderplassen (Aalsmeer) zijn een spiegel momenteel. Ik denk dat poel vannacht wel dicht gaat. Hopen dat het nog even doorvriest.

 24. Mark (breda) schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/148467645720170117_073845.jpg[/img]

  Dit hoop ik hier nog eens mee te maken……maar dit was vanochtend in mn auto. Keek wel ff raar op. Sensortje bevroren ofzo.

 25. Ab schreef:

  Mocht de kou stroperig blijven komende dagen net als vandaag dan zien jullie mij mss hier op het ijs schaatsen op een groot stuk ondiepe 20 a 30 cm ondergelopen land 😉
  Helemaal dichtgevroren vandaag. Inmiddels ijsdikte aangegroeid overdag tot 1.5 cm.
  ja hoe ondieper des te sneller het dichtvriest 😉 http://www.mupload.nl/img/lthlm9ituriri.jpg en http://www.mupload.nl/img/nh06tfanepnkw.jpg

 26. PChico schreef:

  Even stadspromotie: ik woon in de mooie Hanzestad Kampen. In de wijk waar ik woon wordt een mooie zwarte ijsvloer gecreëerd, geen sneeuw of uitsneeuwende mist.Maar in de mooie binnenstad daarentegen…. SCHITTEREND!!!!!
  http://kampen.online/mooie-winterse-plaatjes-kampen-en-omgeving/

 27. marcelvdh schreef:

  item in 1 vandaag over de verwachting die anders uitpakte en over molshopen en wintervacht katten

  http://binnenland.eenvandaag.nl/tv-items/71559/meteorologen_rijden_scheve_schaats_weinig_natuurijs

 28. vanDam schreef:

  De plaatselijk sloot die vanmorgen en vanmiddag nog niet bevroren was lag om 18:00 grotendeels dicht, heeft volgens mij ook te maken met de wind die wat is gaan liggen.

 29. Ab schreef:

  EC nu de 12z run is helemaal gestoord geworden en komt in de meteofiction gebied gewoon weer met een Russische beer hahaha… Weg WC en welkom hogedruk 😛
  Totaal anders dus dan voorgaande runs voor na het a.s weekend.

 30. Remko schreef:

  Friezen heten stug te zijn. Laat het een ” Friese ” winter worden met nu een agressieve beer.

 31. Joost schreef:

  Ronaldo kom er maar in met je avond update

 32. Mark (breda) schreef:

  Als de kaarten echt zo winters zijn…..maakt Ronaldo/Ricardo het bericht dan wel? Misschien heeft de stroomstoring vanochtend ook een reset op de combi Ronaldo/klaagmuurkaarten veroorzaakt.

  🙂

 33. Koninks schreef:

  Misschien gaat het nu wel door nu Ronaldo een keer het positieve nieuws mag brengen.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.