Tja, pik m’n nieuwe weervideo even op. Kijk op bizztravel en als ie daar nog niet door de cache heen is op facebook. Vraagje voor oplettende kijkers: zoek het ene opmerkelijke verschil tussen deze video en alle voorgaande video’s die ik voor bizztravel heb opgenomen.

Hierboven een video met beelden van de hevigste november sneeuwstorm in Moskou in 50 jaar! En ten overvloede nog eens: juist dat er staat “grootste sinds 50 jaar” bewijst dat het allemaal niets met klimaatverandering of global warming of hoe je het wilt noemen te maken heeft. Het is gewoon weer! En als het weer al extremer zou worden dan omdat de aarde weer langzaam aan het afkoelen is. Hoe groter het verschil in warm-koud tussen evenaar en pool hoe groter de energie-uitwisseling.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

59 reacties

Gesloten voor reacties.