Tja, pik m’n nieuwe weervideo even op. Kijk op bizztravel en als ie daar nog niet door de cache heen is op facebook. Vraagje voor oplettende kijkers: zoek het ene opmerkelijke verschil tussen deze video en alle voorgaande video’s die ik voor bizztravel heb opgenomen.

Hierboven een video met beelden van de hevigste november sneeuwstorm in Moskou in 50 jaar! En ten overvloede nog eens: juist dat er staat “grootste sinds 50 jaar” bewijst dat het allemaal niets met klimaatverandering of global warming of hoe je het wilt noemen te maken heeft. Het is gewoon weer! En als het weer al extremer zou worden dan omdat de aarde weer langzaam aan het afkoelen is. Hoe groter het verschil in warm-koud tussen evenaar en pool hoe groter de energie-uitwisseling.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

59 reacties

Gesloten voor reacties.