Het allergrootste deel van de Nederlanders blijft stug zijn wintersport zelf boeken. Ook al omdat het boeken bij VVV’s en direct bij hotels zeer eenvoudig online geboekt kunnen worden. Vaak lijken de prijzen aantrekkelijk maar in de praktijk kan het tegenvallen. Als je met een heel gezin of een groep vrienden aan de balie skipassen gaat halen schrik je van het eindbedrag. Boeken bij een partij als Bizztravel kan je tot zelfs een paar honderd euro per persoon schelen en dat kun je vanaf dit jaar in één oogopslag zien. “Wij vinden transparantie belangrijk en helpen wintersporters, in tijden dat veel mensen elke euro twee keer omdraaien, graag aan de beste deal”, aldus Jacco Tas van Bizztravel.

goedkoop

Hierboven heb je zo’n bijzonder voorbeeld uit Flaine waar de skipas lokaal duurder is dan de hele reis ínclusief skipas die je bij Bizztravel boekt. Zulke grote verschillen heb je vooral in de Franse Alpen, maar ook in Zwitserland en Oostenrijk zijn de verschillen aanzienlijk. Dit is mogelijk omdat een partij als Bizztravel zowel inkoopkorting heeft bij de accomodatie als bij de liftmaatschappij. Wat dat betreft is een van de tips voor crisisbestendig wintersporten: boek juist niet zelf.

midweek

 

Een andere tip is natuurlijk om korter te gaan. Ook daarin voorzien de reisaanbieders als Bizztravel tegenwoordig. Voor 17 bestemmingen in Oostenrijk en Frankrijk zijn er midweek- en weekendski-arrangementen. Kijk eens rond op de website van Bizztravel een speur naar de meest bijzondere deals!

 


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

7 reacties

Gesloten voor reacties.