Eind mei 2013 bracht de Autoriteit Consument en Markt (ACM) dit persbericht uit. Het doel: de consument beschermen tegen warrige prijsopbouw en vervelende verrassingen tijdens en na de boeking. Bizztravel hoeft de nieuwe richtlijnen voor prijsvermelding erg serieus opgepakt. “Wij durven te stellen dat we nu met onze nieuwe prijzen op de website volledig voldoen aan de eisen van de ACM”, aldus Jacco Tas van Bizztravel. “Het zijn ook goede regels want het is echt niet leuk als je pas na boeking hoort dat er nog een verplicht bedrag voor eindreiniging is”.

“Alle kosten die je niet kunt ontwijken moeten in de pakketprijs zijn opgenomen”, aldus Tas. “Zo ook de toeristenbelasting. Het is maar een klein bedragje per dag maar met een groep kijk je er aan het einde van een skiweek toch vervelend van op als je ineens nog 50 euro moet bijbetalen zonder dat je hiervan vooraf op de hoogte was. Pas echt op met boeken want er zijn nog veel websites die nog niet met de nieuwe regels zijn meegegaan. Wij vertellen onze gasten vooraf welke kosten zij verplicht zullen maken, zodat ze ter plaatse niet verrast worden door verplichte schoonmaakkosten of een verplicht linnenpakket.”

ellmau

Bizztravel heeft sowieso al een bijzonder aanbod omdat de skipas altijd inclusief is. Vooral dat laatste maakt de pakketreis erg aantrekkelijk in vergelijking met zelf boeken. Ook de meest verstokte zelfboeker – en dat is een groot deel van de Nederlanders – zou toch voor de grap eens moeten kijken wat een gelijkwaardig appartement, hotel of pension via Bizztravel kost als via de gebruikelijke route van zelf bellen en mailen of tegenwoordig booking.com. Wie durft? Hierboven een voorbeeldje uit Ellmau. OK de prijs is voor erg laat in het seizoen maar dat kun je met 6 vrienden toch gewoon op hoop van zegen boeken?

http://www.youtube.com/watch?v=_IFZCvNv5qk

De nieuwe wintersportpromofilm van Bizztravel is gaaf natuurlijk! Wij zorgen voor de sneeuw!

Categorieën: Nieuws

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

8 reacties

Gesloten voor reacties.