En de winnaar is …. de hoek van Kärnten en Ost-Tirol. Daar heeft het tot in de dalen behoorlijk gesneeuwd. En met de volle maan erop krijg je dan plaatjes zoals hierboven in Bad Kleinkirchheim. Hele dikke bulten kunstsneeuw.

Hier uitgezoomd het dorp en het landschap. Echte mooie sneeuw hoor!

Deze hebben we uit Ost-Tirol: een kiek van de plaats Virgen op 1185m.

Niet ver daar vandaan Lienz. Zo juist in het stikkedonker gekiekt.

Kaprun de stuwmeren.

En nog een kiek van die meren.

De Grossglockner…

En onze Rudolfshütte met ijzel op de camerakist. Met de kerstweek zit WSWM hier met een stuk of 10 gezinnen! Gezellig!

En tja dan aan de noordkant…. normaal in het omgekeerd: noordkant de sneeuw en zuidkant de kunstsneeuw. Die witte strepen door een groen landschap zijn al sinds de jaren tachtig het handelsmerk van de Italiaanse gebieden.

En hier wordt in Zuid-Duitsland sneeuw gelegd op een groene wei.

Nou hoe het verder gaat? Daar is bovenstaande uitgebreide video-weerkaartenanalyse voor… de kansen op dumps in de Alpen zijn toegenomen zoals ook Fréderic al analyseerde vanmiddag. Maar het gevaar van hoog oplopende temperaturen is er ook. Ik zie het komende weekeinde een beetje als tipping point tussen de verschillende scenario’s. Bloedstollend spannend dus. Geniet van de video en fijne avond …


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

11 reacties

Gesloten voor reacties.