Bron: Twitter

Er was een tijd dat men zei dat California een woestijn zou worden door global warming. Maar na de derde La Ninja winter op rij is dat fabeltje doorgeprikt (niemand kan de toekomst weten, altijd afwachten) en zien we dat er in California een overvloed is aan mm’s water. En dan geen kokend heet water of zo, ook geen lauwwarme drab, maar op veel plaatsen meters sneeuw. Bizarre plaatjes! Kijk maar. En een antwoord op de vraag of de Benelux nog een keer wit wordt.

https://twitter.com/RyanMaue/status/1631382226372796428

Dus het gaat nog even zo door in de Verenigde Staten. Waardoor we mondiaal ook met een nieuw sneeuw-topjaar bezig zijn.

Inmiddels weer dik meer dan 1 standaarddeviatie afwijking van de normaal over 1982-2012 aan sneeuw op het noordelijk halfrond.

Het oostelijk deel van Europa kan ook nog eens een koudegolf verwachten. In De Lage Landen pikken we er alleen een serie nachtvorsten van mee…. en wellicht…

…. ook sneeuw zoals je hier ziet voor Groningen. Vermoedelijk vanaf de nacht op dinsdag. Maar de sneeuwkansen houden dus ook de rest van de maand aan.

Hier de nieuwe berekening van het Europese model van vanochtend. Dat is toch echt wel vuurwerk vanaf dinsdagochtend. Ochtendspits en zo. In de noordelijke provincies zou het ook echt even moeten blijven liggen. Afwachten maar weer!

PS Een zeer koude hoofdrun van het Amerikaanse model voor het hele Alpengebied (hier Zwitserland) met op 16 maart minus 15 op 2000m (in Oostenrijk ook 1000m lager zo koud berekend).

Categorieën: Extreem weer

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

5 reacties

Guy · 4 maart 2023 op 12:04

Hi Hajo, er lijkt een sneeuwexplosie in mn. de Franse Alpen te komen medio volgende week. Wat is jouw beeld/zijn jouw verwachtingen?

  Hajo · 7 maart 2023 op 10:05

  Ha dank je, ja daar staat inderdaad iets te gebeuren getuige dit ensemble!

  Sneeuwgrens wel hoog… ik schat 1500-2000m.

   Jaap verlaan · 7 maart 2023 op 18:01

   Goh hajo ik lees net dat het knmi code geel geeft vanwege verwachte gladheid door sneeuwval in heel het land behalve zeeland terwyl juist zeeland brabant limburg dit krygt ook op donderdag. Verder dan het midden van het land komt dat neerslag ook niet dus raar toch die code geel maar niet voor zeeland! Graag jouw mening

  Jaap verlaan · 7 maart 2023 op 18:07

  Sneeuwt nu al in middelburg wel natte sneeuw maar de temperatuur gaat nog zakken

Gesloten voor reacties.