Vreemde tijden! In Roemenië zien hele dorpen onder meters sneeuw bedolven. Ik spreek geen Roemeens maar het woord “incredibele” hoor ik vaak. Niet minder gek is het dat iemand in Zwitserland een houtkachel in zijn Volvo heeft ingebouwd (must see must see foto; zie ook artikel). Zelfs in het ijzige Ottawa is doorgedrongen dat er in Europa gekke dingen gebeuren getuige dit overzichtsartikel met Elfstedentocht-teleurstelling en bijvoorbeeld deze foto van een noordpoolachtige Donau-monding.

Hieronder nog een spectaculaire video over de situatie in Roemenië…

Niet om flauw of eigenwijs te doen of zo. Maar de grote ijstijden zijn natuurlijk begonnen met situaties dat op steeds meer vreemde plekken in de winter zo veel sneeuw viel dat het zelfs ’s zomers niet meer weg dooide. Nu zal dat in Italië en Roemenië wel loslopen, maar dat de Alpengletsjers deze zomer voor het eerst in tijden weer eens een positieve massabalans zullen vertonen lijkt me goed mogelijk. De ijskap op de Mont Blanc is sowieso al enkele jaren aan het groeien.

Happy ice age!

Categorieën: NieuwsVideo

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

10 reacties

Gesloten voor reacties.