Op Iceagenow.info zag ik dat ons eigen Jeugdjournaal heeft bericht over de werkelijk absurde sneeuwhagelstorm enkele dagen geleden in een Italiaanse kustplaats met palmbomen. Aangezien wij gewoon twee weken teflon krijgen mogen we hier dan wel even op focussen.

https://www.youtube.com/watch?v=q2OJYHPGKNA

Het is niet alleen maar hagel. Er zit echt sneeuw tussen. Op zeeniveau. In Italië. Begin oktober. Moet echt niet gekker worden.

Aan het strand zag het er zo uit!

Ja het is hartje winter een extreem sneeuwrijke regio waar ik zeker nog vaak wil freeriden. Vooral in Prato Nevoso. Alleen de naam van dat plaatsje al. Of bij Dutchweek Italia van 13 tot en met 17 maart?

De komende 10 dagen spookt het in deze hoek van Europa en alleen daar als we afzien van Schotland en Noorwegen met hun k..klimaat. Nee prijs je gelukkig in Nederland te wonen. Met een fijne auto op een steenworp van de Alpen met de mooiste skigebieden ter wereld. Maar de komende 10 dagen is tussen Barcelona en Rome echt niets veilig. OMG.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

4 reacties

Gesloten voor reacties.