Op Iceagenow.info zag ik dat ons eigen Jeugdjournaal heeft bericht over de werkelijk absurde sneeuwhagelstorm enkele dagen geleden in een Italiaanse kustplaats met palmbomen. Aangezien wij gewoon twee weken teflon krijgen mogen we hier dan wel even op focussen.

https://www.youtube.com/watch?v=q2OJYHPGKNA

Het is niet alleen maar hagel. Er zit echt sneeuw tussen. Op zeeniveau. In Italië. Begin oktober. Moet echt niet gekker worden.

Aan het strand zag het er zo uit!

Ja het is hartje winter een extreem sneeuwrijke regio waar ik zeker nog vaak wil freeriden. Vooral in Prato Nevoso. Alleen de naam van dat plaatsje al. Of bij Dutchweek Italia van 13 tot en met 17 maart?

De komende 10 dagen spookt het in deze hoek van Europa en alleen daar als we afzien van Schotland en Noorwegen met hun k..klimaat. Nee prijs je gelukkig in Nederland te wonen. Met een fijne auto op een steenworp van de Alpen met de mooiste skigebieden ter wereld. Maar de komende 10 dagen is tussen Barcelona en Rome echt niets veilig. OMG.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

4 reacties

Gesloten voor reacties.