Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

Boek nu de ideale gezinsvakantie in het Montafon.

obertauern
Lees verder >

De leukste familievakantie beleef je hier.

Obertauern
Lees verder >

Wandel doorheen de prachtige natuur!

Bizarre berkening met 2 meter sneeuw voor alle Alpenlanden!

check ook eens

31 Reacties

 1. Roland Bodegraven schreef:

  Pistes waren op de sonnenkopf ook beter dan gister en knalhard vanochtend. Prima dag dus weer. Morgen lech onveilig maken en met willem en maxima bij post een kaiserschmarrn eten. Life’s good!

  Ff geplakt vanuit vorige bericht in reactie op martijn haha

 2. Roland Bodegraven schreef:

  Aangezien de sonnenkopf het middenstation op 1500 meter heeft zitten en de rest van het gebied tussen de 1800 en 2300 zit dat vrijdag wel snor. Lekker poederen op de piste!

 3. Jeroen schreef:

  Ik hoop toch lager .. met die sneeuwgrens volgende week.

 4. Jeroen schreef:

  Dit gaat echt niet leuk worden. Wij gaan altijd in maart skien vanwege het mooie weer. Wij vertrekken 8 maart, maar dat gaat dus een moeizame week worden begrijp ik met veel sneeuw. En voor de Oostenrijkers ook niet alles als er nog zoveel bijkomt gezien het naderende einde van het seizoen. Ligt nog voldoende sneeuw aan de zijkant

 5. Vandaag niet geskied, heb een rustdag genomen welke voor morgen op het programma stond.
  Dan maar een wandeling naar een hut willen doen maar deze hebben we vroegtijdig afgebroken vanwege
  de ijzige weg ernaar toe.
  Uiteindelijk met de wagen tot Warth gereden en vanaf Salober helemaal tot aan de Körbersee gewandeld, een klein uurtje wandelen. Prachtige landschappen en extreem rustig en stil onderweg.
  Wel héél warm en zweten als een rund. Maar het loonde de moeite hoor.

  [img]http://abload.de/image.php?img=img_20190226_125904oaj76.jpg[img]

  Op de terugweg een verplichte stop aan de Käserei te Steeg voor een overheerlijk ijscoupe.

  Morgen nieuwe poging om tot Warth-Schröcken te rijden met de skibus.

 6. [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/02/1551215143.jpeg[/img]

 7. Artus Missorten schreef:

  Bedankt voor de avondupdatee ! Ik duim alleszins voor een lage sneeuwgrens. Jorne, Bergfex ziet een sneeuwgrens pendelend rond de 1300 m (en later zakkend) voor Champéry op aanstaande vrijdag. Lijkt dit je realistisch of zit de koude veel oostelijker ? En wordt maandag (4/03) een waterballet voor Champéry of zou dit moeten meevallen ? Zijn er immers grote verschillen tussen ECMWF en GFS ?

  • nils schreef:

   Champery dal zal wel zwemmen worden! Maar wees blij dat veruit het grootste deel van de pds een dikke laag erbij krijgt. Aan Zwitserse zijde echt nodig hoor. Pistes aan Franse zijde zijn echt nog prima maar het landschap vind ik al veel te bruin en groen worden!

  • Jorne schreef:

   Ik denk dat het Champery het vrijdag niet gaat redden, misschien het allerlaatste restje als natte vlokken… Ik denk dat het volgende week wel goed moet komen en dat Champery dan net met sneeuw eindigt (daarvoor mogelijk nog wel regen). Ik duik nu de nieuwe kaarten in

 8. Hanjo Vd Berg schreef:

  Hmm had graag sneeuw tot in het dal gezien (Schoppernau/Diedamskopf). Beetje regen is niet erg maar zou leuk zijn om met klein laagje poeder afscheid te nemen van een werkelijk topweek (tot nu toe). Vandaag nog een onfortuinlijke medelander geholpen tot in de Hubschrauber. Behoorlijk warm idd gewoon zweten met je jas en handschoenen. Ik vind de pistes nog heel best. Vanmorgen knalhard met heerlijke ribbels en in de middag wat kleine hoopjes waar je lekker over heen kunt knallen of tussendoor carven. Voor mij is dit super genieten. Wel weer opvallend hoe sterk de zon is. Vanochtend met -1 vertrokken bij appartment in Schoppernau. Met de auto naar Oberdamuls en dan in nog geen 15 min stijgt de temp al naar +5. Terwijl je hoger gaat .. het dal heeft trouwens nog heel veel loipes in uitstekende conditie. Alles nog wit. Kan niet zo makkelijk foto’s uploaden maar ik heb er een paar mooie bij zitten.

  @Kirsten morgen zijn wij wschl ook in Warth. Of toch Damuls. Lastig kiezen. En einde middag even alleen in Diedamskopf. Daar is na 14.30 echt geen kip meer te bekennen. Alle pistes en liften voor jezelf. Uniek.

 9. Breunis (Nature Trail) schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/02/1551216562.jpeg[/img]

  Aan de kust was het ook genieten.

 10. Bart (Amsterdam) schreef:

  Jorne, mooie vooruutzichten! Wat betreft tips… Zeker niet in de buurt, maar vanaf Innsbruck zit je in een uur in Italië. Kronplatz is een mooie plek! Het lijkt daar op vrijdag een stuk beter weer te zijn.

 11. Hanjo Vd Berg schreef:

  De loipes

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/02/1551217000.jpeg[/img]

 12. Breunis (Nature Trail) schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/02/1551217180.jpeg[/img]

 13. Martijn sonnenberg schreef:

  Met deze voorspelling wordt ik eigenlijk niet heel blij. Half maart nog een weekje arlberg, maar kan ik er geraken? Lawinegevaar op en top, afgesloten dorpen niet uitgesloten?

 14. Ruud schreef:

  Ha Jorne!
  Hier je (ex) collega Ruud van RBI. Leuk je berichten te lezen. Interessant. Volgende week ga ik van dinsdag t/m vrijdag met Mn zoon naar Kaprun/Zell am See. Hoe zie jij de vooruitzichten. Dank alvast. Je mag me ook prive mailtje sturen

 15. Manuel schreef:

  Metertje is wel genoeg, hoor!
  En dan graag na za 10 Maart gewoon weer een zonnetje in Frankrijk.
  Kan je het even doorgeven aan daarboven, Jorne?

 16. Richard schreef:

  Les Menuires, en aansluitende gebieden wordt ook minder. Na 1400 papperige sneeuw en heb ook al een paar plekken gezien waar steentjes en andere rotzooi door de sneeuw kwam.
  Verder hoor je mij nog niet klagen, lang geleden dat ik een week met zoveel mooi weer heb gehad. Al heb ik mijn poederlatten dit keer maar thuis gelaten. Les Menuires, en aansluitende gebieden wordt ook minder. Na 1400 papperige sneeuw en heb ook al een paar plekken gezien waar steentjes en andere rotzooi door de sneeuw kwam.
  Verder hoor je mij nog niet klagen, lang geleden dat ik een week met zoveel mooi weer heb gehad. Al heb ik mijn poederlatten dit keer maar thuis gelaten. Les Menuires, en aansluitende gebieden wordt ook minder. Na 1400 papperige sneeuw en heb ook al een paar plekken gezien waar steentjes en andere rotzooi door de sneeuw kwam.
  Verder hoor je mij nog niet klagen, lang geleden dat ik een week met zoveel mooi weer heb gehad. Al heb ik mijn poederlatten dit keer maar thuis gelaten.

 17. Asten (Harmelen) schreef:

  Maart wordt kouder dan februari…. en dik ook !

 18. Jeroen schreef:

  Hier de prachtige lopies in inzell zuid Duitsland
  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/02/1551249510.jpeg[/img]

 19. joke,riederalp schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/02/1551250768.jpeg[/img]
  Nog twee dagen zomer en dan…….
  Toch mogen we niet klagen voor een zuidplateau. De sneeuw is nog verrassend goed ondanks de tropische omstandigheden.Hulde aan de pletters!

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.