obertauern
Lees verder >

Obertauern is misschien wel het populairste gebied in Oostenrijk onder de Nederlanders. Sneeuwzeker, overzichtelijk, prachtige natuur en übergezellig!

Innsbruck
Lees verder >

Skiën en snowboarden rondom de hoofdstad van de Alpen.

Innsbruck Nordkette
Lees verder >

Het leukste en ruigste piepkleine skigebied van de Alpen.

De bergen ontdekken bij het vallen van de avond, dat kan in het Montafon!

Ontdek de Alpen in al hun facetten!

Wil je een unieke ervaring? Probeer dan de Hochjoch Totale! Nog voor de liftjes openen knal jij al over de langste dal afdaling in het Montafon!

Waar je na het skiën nog op stap kan met de Lama's! Een heerlijke belevenis voor jong en oud!

Innsbruck
Lees verder >

Skiën en snowboarden rondom de hoofdstad van de Alpen. Met de kids of met jouw vrienden! Pret voor iedereen!

loser ALTAUSSEE
Lees verder >

Een niet al te groot gebied en heerlijk voor de hele familie. Sneeuwzeker en minder filegevoelig.

Grenzenloos Wandelen in Kleinwalsertal
Lees verder >

Rondom de bergen en de prachtige kleurrijke wereld van Kleinwalsertal. Boek nu jouw wandelvakantie met de speciale zomerweken.

Région Dents du Midi
Lees verder >

Haute Routes des Familles: zo heette de Portes du Soleil in het begin. Je kunt er eindeloos rond skiën verdeeld over Frankrijk en Zwitserland. Vele honderden kilometers piste staan tot je beschikking!

Wandelen, langlaufen, biathlon, het kan allemaal in Filzmoos. Eindeloze mogelijkheden.

Bizarre berekeningen gaan tot 4 meter nieuwe verse sneeuw

check ook eens

38 Reacties

 1. Ab schreef:

  Ik denk bij die laatste kaart van de EC 30 daagse meer aan een Groenland/Ijsland blokkade van hogedruk zoals je het al een beetje hebt ingetekend. Met dan vooral NO winden mocht dat idd uitkomen.
  Ik blijf het volgen de komende dagen en denk dat je richting einde van de week meer wildere kaarten ziet en ook mogelijk koudere pluimen. Meestal zijn het de hoofdruns en met name GFS die de downwelling van de huidige SSW als eerste oppikken en pas paar dagen later ook de pluimen. Dze SSW lijkt momenteel zo’n 3 weken te duren met zelfs nu in de kaarten een dubbele SSW in de maak opnieuw een enorme opwarming op hoogte e daardoor de vortex nog meer uit elkaar lijkt te vallen.
  Ik zie wel komende runs waar het naartoe gaat evalueren richting 3de decade januari

 2. Mark (Breda) schreef:

  Wat een fraaie berichten knal jij uit het toetsenbord Jorne. Heerlijk enthousiast. En geen poespas van jeweetwel en zusenzo.

  Ga zo door.

 3. Remko schreef:

  Woensdag kans op wat winterse neerslag. Minimaal als ik de percentages goed lees. En temperatuur te hoog. Graadje vorst naar donderdag, dat wel. Maar meteo als volg van de SSW wordt steeds reëler. Lange termijn SVT duidde hier al voor het weekend op. En de 20e wordt kantelpunt en kom op dat is nog geen twee weken verder.

 4. Jesse schreef:

  Zijn er enige tekenen of kansen op hogedruk boven oostenrijk? En hoe liggen de kansen die kunnen wijzen op hogedruk richting het midden/einde januari in dit patroon?

  • Jorne schreef:

   Voorlopig geen hoge druk boven Oostenrijk, een ander patroon behalve de overschakeling naar een blokkadesituatie (ook geen zon in oostenrijk) zie ik nog niet snel gebeuren

 5. Piet schreef:

  Bizar. Geen andere woorden voor. J
  Ik ga komende 3 weken genieten van de zon in val gardena. Met enige jaloezie kijk ik naar oostenrijk. Maar met deze verwachting voor de zuidkant is alle hoop op sneeuw weg. Dank voor het fijn geschreven bericht

 6. Roy schreef:

  Dank Jorne! Een eer om de foto op de kop te hebben toegewezen vanavond! Ik zal de balans natuurlijk opmaken als de ‘kruitdampen’ donderdag op zijn getrokken. HIRLAM18h komt ook met een aardige accumulatie. 40 cm rondom de Mont Blanc en Les Menuires 32 cm??

 7. @ Jorne,
  Eten kan je lekker bij Traube in Hopfgarten. Daar kan ik je de Traubeplatte aanbevelen maar ook de Gorden Bleu is daar ook aan te bevelen. De hele kaart is daar overigens goed. http://www.traube.at Moet je de wel de eigenaresse Maria de groeten van me doen. En op de Schmalzgasse zitten 2 discotheken. Daar kan het gezellig zijn als er volk is. En anders zeker een keer in het weekend naar toe gaan. Apres-ski moet je doen bij Rondel net onder aan de piste bij de gondel (maar die zal je al wel vast bezocht hebben) of bij de Sunnseite Hutte halverwege de afdaling in hopfgarten. Verder zijn er niet zo veel winkeltjes in het dorpje. Wel een hele mooie kerk. succes

 8. Marcel schreef:

  4 meter sneeuw, waar moeten ze dat laten.
  Ik denk dat als dat straks allemaal gaat smelten hele andere problemen krijgen. wel goed voor onze rivieren.

  Ach was het maar 9 maart.
  Gargellen we komen eraan.

  Marcel
  http://www.weerstationluyksgestel.nl

  • Asten (Harmelen) schreef:

   Van de in Oostenrijk gevallen sneeuw komt bij afsmelt zeker 95% niet in ‘onze’ rivieren terecht zo schat ik in…

 9. Jorne schreef:

  Het nieuwe GFS is weer binnen en gaat van een volle bak westcirculatie:
  [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/gfs-0-240-(5).png[/img]
  Naar een schitterende blokkade binnen 48 uur. Helaas is de blokkade opnieuw niet zo standvastig maar dat er iets in de lucht hangt lijkt me zeker.

 10. Spyfromthesky schreef:

  Ik schreef al weer wat dagen geleden dat de beste hoop voor de l.l. liefhebbers zou moeten zijn in het fictiegebied van 19 januari dat de meeste theoretische kans zou kunnen zijn, terwijl er nog helemaal geen sprak is van winter. Dat zou een uitwerking kunnen wezen van de op 3 januari beëindigde SSW en vanaf 13 januari op 30.000 meter het op grote hoogte het omkeren van een straalstroom. Telt vanaf 13 januari nog een weekje erbij op en het effect zou hopelijk wat voor ons eens in een gunstig gebeuren zich kunnen uiten.

  Niet zo heel lang geleden schreef ik dat ik hoopte op nog 12 meter sneeuw. Nu als die 4 meter er al aan gaan komen of kunnen komen, dan schiet er al wel op.

  Ik realiseer mij nu wel sinds gisteren en vandaag, gezien de nieuwsberichten dat er in bepaalde gebieden een noodsituatie is ontstaan.

  Straks hoor ik hier nog smeekbedes dat het voorlopig maar even niet meer moet sneeuwen. Hoe anders dan voor 1 januari!

  Eigenlijk hoop je zoiets ook als vorstperiode te willen krijgen voor de L.L. Geen enkel gunstig teken is er. Als het gebeurt, dan zal het ons overvallen, dat kan niet anders.

  Spyfromthesky (Arnold)

 11. hmmm… plaatjes uploaden via wswm lukt momenteel niet.
  Dan maar op mijn eigen site hosten. 🙂

  Oberen Firstalm am Spitzingsee (Bayern). Gut 1,9 m Schnee liegen dort aktuell.
  [IMG]https://www.kdlfotografie.net/wp-content/uploads/2019/01/Gerlos.jpg[/IMG]

 12. Jannes schreef:

  Ja, ik heb een foutje gemaakt dus ff een knoepert van een foutmelding. Working on it!

 13. sneeuwfanaat(Ron) schreef:

  Wat een sneeuw berekend gfs0h wederom voor oostenrijk vanmorgen,ongekend!!!

 14. Harm schreef:

  Wat voor gevolgen heeft dit alles voor de Alternatieve Elstedentocht op de Weissensee eind januari? Iemand een idee? Maatje van mij gaat hem weer schaatsen, maar met deze hoeveelheden sneeuw is dat toch geen doen lijkt mij?

 15. Harm schreef:

  Gisteren overigens een extra tripje geboekt, buiten de reeds geplande trip naar de Dolomieten half maart. 14 februari gaan we 5 dagen naar Dorfgastein. Ben erg benieuwd want (op 3 dagen Kitzsteinhorn na in november 2011 of zo) nooit in Oostenrijk geweest..

 16. Maurice schreef:

  Heerlijk bericht Jorn!!!

 17. Carl schreef:

  Sneeuw voor Frankrijk toch wat minder. Maar op langere termijn wel een pakje. Goede vooruitzichten. Van 23 tot 27 Avoriaz

 18. Danielle schreef:

  Waar kunnen we aanstaande zaterdag t beste heen rijden?
  Oostenrijk of frankrijk?
  Wat is het slimste, veiligste, leukste om nu te doen?

 19. Marcel schreef:

  En ze zijn al weer bezig het bergstation in Loser bereikbaar te maken
  https://loser.panomax.com/?cu=en-GB

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.