Pinksteren 2020 zullen we nooit vergeten: de wereld komt weer in beweging en we halen onze hobby’s weer uit de kast. In Nederland moeten we nog tot morgen wachten tot restaurants en cafés weer openen. Oostenrijk is al een stap verder. En nu draaien ook de liften weer. Dat betekent dat een van de mooiste zomeralternatieven voor skiën ook weer mogelijk wordt: downhill MTB. Zo ook in Bikepark Innsbruck.

Riders Johannes Habel en Frederic Bussieres zie je aan het werk in een video die jou misschien ook zin geeft Innsbruck deze zomer aan te doen. Kijk dan wel even goed naar de volgende data waarop de Muttereralmbahn open zal zijn:

  • 30 mei & 1 juni
  • 6 t/m 15 juni
  • 20 & 21 juni
  • 27 juni t/m 5 oktober
  • 10 & 11 oktober
  • 17 & 18 oktober
  • 24, 25 & 26 oktober
  • 31 oktober & 1 november

Op al deze dagen kun je naar hartenlust biken van 9 tot 17 uur. Met Freizeitticket Tirol, Bike City Card of Gravity Card heb je gratis toegang. En hoe kom je er? Nou spoedig kan er ook weer gevlogen worden! 

Hier worden we echt blij van. Eindelijk weer zo’n blauw vakje met een mooie eerlijke prijs. Het leven begint weer. Laten we nog meer en bewuster genieten van de mogelijkheden. Ook van heerlijk thuisblijven. Dat is toch de crux van tevredenheid: dat je niet weg hoeft om gelukkig te zijn. Maar heb je dat in de pocket, dan zijn korte sportieve tripjes in zomer en winter toch wel de kersen op de slagroom en de krenten in de pap.

PS De nieuwe plannen voor en rondom WSWM krijgen steeds meer vorm. Spoedig nieuws.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

2 reacties

Gesloten voor reacties.