Pinksteren 2020 zullen we nooit vergeten: de wereld komt weer in beweging en we halen onze hobby’s weer uit de kast. In Nederland moeten we nog tot morgen wachten tot restaurants en cafés weer openen. Oostenrijk is al een stap verder. En nu draaien ook de liften weer. Dat betekent dat een van de mooiste zomeralternatieven voor skiën ook weer mogelijk wordt: downhill MTB. Zo ook in Bikepark Innsbruck.

Riders Johannes Habel en Frederic Bussieres zie je aan het werk in een video die jou misschien ook zin geeft Innsbruck deze zomer aan te doen. Kijk dan wel even goed naar de volgende data waarop de Muttereralmbahn open zal zijn:

  • 30 mei & 1 juni
  • 6 t/m 15 juni
  • 20 & 21 juni
  • 27 juni t/m 5 oktober
  • 10 & 11 oktober
  • 17 & 18 oktober
  • 24, 25 & 26 oktober
  • 31 oktober & 1 november

Op al deze dagen kun je naar hartenlust biken van 9 tot 17 uur. Met Freizeitticket Tirol, Bike City Card of Gravity Card heb je gratis toegang. En hoe kom je er? Nou spoedig kan er ook weer gevlogen worden! 

Hier worden we echt blij van. Eindelijk weer zo’n blauw vakje met een mooie eerlijke prijs. Het leven begint weer. Laten we nog meer en bewuster genieten van de mogelijkheden. Ook van heerlijk thuisblijven. Dat is toch de crux van tevredenheid: dat je niet weg hoeft om gelukkig te zijn. Maar heb je dat in de pocket, dan zijn korte sportieve tripjes in zomer en winter toch wel de kersen op de slagroom en de krenten in de pap.

PS De nieuwe plannen voor en rondom WSWM krijgen steeds meer vorm. Spoedig nieuws.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

2 reacties

Gesloten voor reacties.