Bike & Sound Champéry

Van 31 augustus tot en met 2 september is Champéry het mekka voor elke mountainbike/muziek-liefhebber. Overdag kan je allerlei workshops volgen, kijken naar stunts of misschien wil je wel deelnemen aan één van de races! In de avond ga je genieten van live muziek!Bovendien is dit evenement volledig gratis. 

Bike & Sound Festival in Champéry

Of je nu zelf wil gaan oefenen/mountainbiken of je wil gewoon de pro’s aan het werk zien, je kan het hier beide. Nu je kan in dit partnergebied de ganse zomer genieten op de fiets, het bikepark in Champéry is een echt paradijs. Of wil jij je skills testen op het pumptrack? Zo’n pumptrack zie je op de onderstaande foto. Je moet hier dankzij jouw armkracht snelheid maken en over de heuveltjes knallen.

Maar het weekend van 31 augustus staat helemaal in het teken van de fiets! Met een kidsrace, streetrace, e-bike race, een hindernissenparcours (endurorace) heb je gedurende 3 dagen een heel uitgebreid programma. Indien je zelf wil deelnemen aan één van de races dien je je wel in te schrijven want de plaatsen zijn beperkt. Ben je liever een toeschouwer en wil je het hele programma bekijken?  Klik dan maar even hier.  Als je het mij vraagt is de freestyle bike show een echte aanrader.

‘S avonds kan je genieten van rock/blues muziek en op vrijdag en zaterdag sluit een DJ de dag af. Op vrijdag kan je luisteren naar Hoboken Division en The Hook, zaterdag is het de beurt aan Bad Juice, Rambling Wheels en Duck Duck Grey Duck. Zondag sluit Blue Butter Pot het weekend af. Misschien zijn dit niet de meest bekende bands, maar als het goed klinkt kan je er toch altijd van genieten ;-).

Daarnaast wil je de dag nadien toch terug fris de fiets op!

Bike & Sound

Wie van jullie gaat er wel vaker op Mountainbike vakantie? Of hebben jullie al eens deelgenomen aan een race in de bergen?

 


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!