Na een weekje Avoriaz vorige week mijn oordeel over Portes du Soleil. Een week met veel gezelligheid, veel kilometers, veel sneeuw, regen en lawinegevaar 5!

Laat ik beginnen met het dorp van Avoriaz, gezellig en functioneel! Je kunt binnendoor de gebouwen met liften razendsnel in het centrum zijn, zelfs vanaf de hoogst gelegen acco waar wij verbleven. Overal ski in ski out dus zowel overdags als savonds een gezellige bedoeling in het dorp. Leuke promenade met veel winkeltjes en restaurants, het is een soort mix van familie, freeride, internationaal en een klein beetje traditie. Het dorp verraste me positief, in mijn ogen het beste gemaakte dorp van de Alpen wat ik tot nu toe heb bezocht!

Een minpunt vond ik het prijsniveau, het was vantevoren bekend maar schrok er wel van na 2 maanden Skiwelt. Desalniettemin was overal het eten dik in orde en kregen we nergens te weinig of onsmakelijk eten, de Franse keuken bewees zich al zat er een prijskaartje aan. Dat gold trouwens niet alleen voor Avoriaz maar ook de andere plekken waar we gegeten hebben. Als we het dan toch over geld uitgeven hebben; de apres-ski. La Folie Douce. Gewoon een keer doen, niet naar de prijzen kijken en meefeesten, geweldig gave tent! Later op de avond eindigden we meestal in de shooters (elke avond leuke live band), the place (goed om even los te gaan) en le yak (weinig herinneringen aan over gehouden).

Over naar het belangrijkste; het skigebied. Het is abnormaal groot, echt onwerkelijk. We hadden 1 dag zon dus toen direct de ronde Avoriaz, Torgon, Champery, Avoriaz gemaakt, mooie tocht met niet altijd even snelle liften maar je krijgt een geweldige indruk van het giga skigebied. Van het meer van Geneve tot de indrukwekkende Dents du Midi.

Zoveel mooie pistes links laten liggen omdat de tocht afgemaakt moest worden. Zeker nog eens terug in een zonnige week! Let wel op, het gebied ligt voor een groot deel onder de 2000m dus niet extreem sneeuwzeker aan die kant van de Alpen.

Le Mur op het einde van de dag viel ondanks alle bugels en verhalen mee, haal er persoonlijk weinig plezier uit maar heb m wel even afgestreept. De rest van de week zoals jullie wisten vooral onstuimig met uiteindelijk totaal een meter verse sneeuw. Aan het begin en einde van de week zat er wel regen bij wat uiteindelijk zorgde voor lawinegevaar 5 maar dat drukte de pret van de rest van de week niet!

Oneindig gepoederd tussen de bomen rond Avoriaz en Chatel omdat de andere verbindingen veel dicht waren vanwege de wind. Geweldige rust daar en eigenlijk alleen maar schone lijnen neerzetten, heerlijke avonturen met m’n vrienden! Onderstaand gemarkeerd wat onze hotspots waren. Zore liftje is echt een aanrader bij slecht weer, niet wind gevoelig, veel bos, geen kip te bekennen, leuke restaurantjes en mooi offpiste terrein voor iedereen te doen.

Eindconclusie PdS en Avoriaz; giga veel mogelijkheden, zowel dorpen als pisterestaurants sfeervol, alles is er duur maar ik ga zeker een keer terug!


Jorne

Zo veel mogelijk skiënd en altijd kijkend naar de lucht en de wind. Al sinds de jonge jaren door m'n familie meegenomen, en jong geleerd is oud gedaan toch? 2 geweldige seizoenen doorgebracht in de Alpen. Mijn grote passie voor het weer mondde uit tot de eervolle job als een van de wintersportweermannen. Te veel sneeuw bestaat niet!

8 reacties

Gesloten voor reacties.