Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

DIE TAUPLITZ
Lees verder >

Een prachtige zomervakantie kan hier van 20 juni tot en met 8 september.

Obertauern
Lees verder >

Wandel doorheen de prachtige natuur!

Kleinwalsertal
Lees verder >

Ontdek de prachtige bergenlandschappen in de zomer.

Bijna wel meter sneeuw in Val Thorens en geen verrassingen op kaarten

check ook eens

66 Reacties

 1. Jopie schreef:

  Ik word heel erg blij van jouw sneeuwduik. Het ongedwongen pure plezier. Mooi om te zien.

 2. Hans schreef:

  Hahaha………….net een jonge hond hé………….héérlijk Hajo !!!! Nou nog even een leuk beekje/meertje opzoeken en dan…………….hupsakkee………….. voor jouw BV 😛

 3. Carl schreef:

  Zalig Hajo Whoop Whoop

 4. Roy schreef:

  La Rosière 1 van de klappers aan Franse zijde met 1,5 meter sneeuw op 2400 meter. Dat was nog niet meer dan 40 cm voor het weekend meen ik. Pistes gaan overigens zelfs tot 2800 meter daar.
  EC komt met leuke kaarten hoor! Genoeg om voor te duimen iig. Deze zo vlak voor de kerst komt met een pakwagen aan verse sneeuw dat kan niet anders!
  [IMG]https://www.mupload.nl/img/bxchpauay.png[/IMG]

 5. Jorne schreef:

  EC kaarten druppelen langzaam binnen, vandaag helaas geen tijd voor uitgebreide analyse, deze krijgen jullie alvast van me:


  !

 6. Jannes schreef:

  Heb de video even vervangen, want volgens mij was die niet zichtbaar voor niet Hajo friended en niet Instagrammers (zoals ik). Dit is voor mij we bucketlist hoor:

  https://www.instagram.com/p/BrN5aSsofvM/

 7. Marcel www.weerstationluyksgestel.nl schreef:

  Zaterdag gaan we lekker opwarmen in de sauna.
  Laat maar vallen die sneeuw.

  Is inderdaad een adembenemend zich hoe de alpen aan het insneeuwen zijn.
  “ons”Gargellen https://nl.bergfex.com/gargellen/webcams/c10153/

  Laat maar veranderen in een winterparadijs

  fijne avond
  Marcel
  http://weerstationluyksgestel.nl/weather28/index.php

  • Jopie schreef:

   Tja. Over die Gargellen hoef je je me er nooit druk te maken qua sneeuw. Super de puper sneeuwzeker. Lukt me al jaren niet om daar wat te boeken. Binnenkort ben ik zo oud dat ik buiten het hoogseizoen kan boeken.

   • Cescia schreef:

    Ik boek zelf ook nooit in Gargellen, altijd St Gallenkirch. Gargellen kan je soms lastminute iets vinden maar dan voor 2 personen. Niet zo simpel. Gebruiken jullie de site van Montafon soms om te zoeken?

    Stiekem kijk ik er naar uit, naar die vrijheid die we nu hebben met de mobilhome, en naar Gargellen en de Golm (woensdag de eerste halte)… Dat filmpje van Hajo werkt aanstekelijk.

   • Hans schreef:

    In Gargellen geweest jaar of 15 geleden……..in maart. Sneeuwzeker, dat wel maar dan heb je daarmee ook alles gezegd. Sfeerloos gehucht/dorpje, stelt niets voor. Dat laatste geldt ook voor de pistes…….

    • Jochem schreef:

     Moet ik me ook bij aansluiten. Sneeuw genoeg, maar verder weinig aan. En de paar restaurants die acceptabel waren kon je meestal niet eens terecht (vol).

     • Jannes schreef:

      Dorpje valt idd niet heel veel te beleven en qua eten geen mogelijkheden te over. Landal wil ik niet eens over beginnen qua eten. De rest niet mee eens.

      Skieën is er echt top, twee prachtige blauwe dalafdalingen door twee afzonderlijke dalen. Je moet er idd geen week zitten, maar voor een paar dagen hebben wij ons echt gruwelijk vermaakt 🙂

      Aan de piste is het eten geweldig, bovenin maar ook halverwege. Er is aan de dalafdaling een van de betere wintersport pizzeria’s die wij hebben bezocht.

      Verder heb je er mogelijkheden tot ‘s nachts tourskieën en dan echt tot de hut of erover naar Italië, met of zonder gids. Erg vet kan ik je zeggen 😉

      En nee, het is idd geen kilometervreter…

      Nja ieder het zijne 🙂

   • Michel schreef:

    Geheel niet mee eens. Het is een heerlijk klein gebied met veel afwisseling qua pistes en of piste. Fijn om een paar dagen los te gaan!

 8. Asten (Harmelen) schreef:

  Ik vind de huidige runs maar zo zo.. voor ons prima want we zitten op 1600 meter maar ik duim ook voor de Stefan’s onder ons. Tuurlijk, je kunt in alle skigebieden wel terecht maar lekker sneeuw tot aan de voordeur is wel zo lekker.

  Nu zie ik nog te vaak de vorstgrens zo rond de 1.500 meter. Blijft spannend de komende tijd maar gelukkig geen teflon of wekenlange föhn..

  • Ebbe schreef:

   Ensembles zijn niet verkeerd vorstgrens schommelt inderdaad rond de 1200 en 1500 m met neerslag week voor de kerst maar duikt wel naar beneden 26e dec

  • Stefan Kaptein schreef:

   We gaan het zien over ruin 1,5 week, maar ik verwacht een groen dal tot 1500 meter aan te treffen. Als ik naar de sneeuwval kijk van de afgelopen uren was het vanmorgen nog gewoon groen tot 1000 meter. In het dal is echt niet meer dan 5 cm sneeuw gevallen en boven volgens mij ook niet meer dan 30 cm. Ik spreek dan over Skiwelt. En met de vooruitzichten verwacht ik op dit moment niet veel dus ik stel mij in op weinig sneeuw in het dal, dan kan het alleen maar mee vallen.

 9. Jochem schreef:

  https://unofficialnetworks.com/2018/12/09/gondola-accident-on-brand-new-lift-in-austria-today/
  Iemand hier meer info over?
  Nieuwe lift in Kaltenbach (Zillertal) waar meerdere gondels op elkaar geklapt zijn…

 10. Koninks schreef:

  Pluim krijgt in verdere verloop steeds meer lijntjes naar koudere oplossingen dus wie weet pakt het eens anders uit.

 11. Jorne schreef:

  Hellmannpluim, eindelijk!
  [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/eps_hellmann-(2).png[/img]

 12. Hajo schreef:

  Ik ben weer present en kijk nog even (mee) naar de runs.

 13. Hajo schreef:

  Nou ik pas even… vind dat iedereen het samen fantastisch heeft gecovered… EC idd spannend…. uitstel van de dooiaanval…. morgenochtend heb ik veel tijd en ga ik er weer echt voor zitten. Deal?

 14. kristof schreef:

  Hopelijk morgen betere gfs run wat een drama

 15. Erik schreef:

  Zitten toch steeds meer leden bij die de hoge druk in stand laten houden

 16. Qlubtempo Raoul schreef:

  Gfs00h strooit weer met sneeuwkaarten met kerst voor de Alpen en de lage landen.

 17. sneeuwfanaat(Ron) schreef:

  Ik vind het ensemble gemiddelde van gfs0h voor de noordkant ook niet tegenvallen hoor ! Regelmatig mooie sneeuw met een dalende temperatuur in deze run,na de kortere warme fase

  • Asten (Harmelen) schreef:

   Kortere wamere fase ?
   GFs run van 00.00 uur:
   Zondag de 16e loop van de dag boven 0 op 1500 meter en duurt met pieken tot plus 6 tot woensdagavond laat.
   Zaterdag de 22e tot maandag de 24e in de avond idem…
   Dat moet toch echt beter de komende runs !

  • Ebbe schreef:

   Zeker alleen wel billenknijpen want het zal er om hangen sneeuw boven de 1200 m of regen tot 1600 m .. enfin hard duimen maar met deze kaarten is hey op zeker onder de 1200 tot 1000 m regen wat er gaat vallen dus moet nog tandje lager de 850 temp .. allemaal nog te ver weg en onzeker maar dat het neerslagrijk lijkt te zijn 18/12 tot en met 26/12 staat nu al verschillende dagen en runs op de kaarten .. pistes boven de 1500 m zullen super zijn …jorne , Hajo tover eens wat uit jullie hoge hoed om de temp wat naar beneden te krijgen en de lagere dalen ook van wat sneeuw voorzien inplaats v regen

 18. Qlubtempo Raoul schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/962CE934-FFE4-45A0-84DD-A98C9E3697B1.jpeg[/img]

 19. Stefan Kaptein schreef:

  Als het er zo uit ziet dan ben ik blij en kan er pas geschept worden en dan is nu nog zeker niet het geval.

 20. EKlop schreef:

  Het vriest nog wel lekker in Skiwelt, dus de kanonnen staan aan.
  Ik zie het ook weer zacht sneeuwen op de cams

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.