Hoe heerlijk heeft het gesneeuwd in Val Thorens! Daar waren we vandaag een dagje. Het klaarde pas rond half vier op. En toen kon ik deze touringcars kieken. Wat staan er al veel op die parking zeg. Tientallen. Zo vroeg in het seizoen!

En zo zag mijn raam eruit toen ik terugkwam in mijn hotel.

Het sneeuwt nog even door mensen. Vooral in Oostenrijk. Tot woensdagavond. Op bovenstaande kaart de laatste sneeuwbuitjes. Verder zie ik niet zo veel schokkende afwijkingen ten opzichte van wat we al wisten. Ik kijk later vanavond nog intensiever naar de kaarten. Nu in de auto naar Rob en Monica om aan te schuiven voor een lekker hapje.

Lekker dagje!

 

Categorieën: Avondupdate

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

66 reacties

Gesloten voor reacties.