Onze Hollandse mist is druipend nat momenteel. Onder een treurwilg boven de Vlusch, een Zaanse poldersloot naast mijn huis, regent de condens naar beneden. We zitten dus gewoon in een dikke regenwolk die aan de grond is geparkeerd. Het vocht komt linea recta van de noordzee waar het zeewater nog 12°C is. gelukkig is dat normaal voor de tijd van het jaar  (zie grafiek).

Zonovergoten piste
Hierboven een actueel plaatje van de Rigi (1797m) aan het Vierwoudstedenmeer in Zwitserland. Met name in Zwitserland is het heel normaal ’s winters in grote en kleine steden wekenlang in de mist te zitten. Hun voordeel is dan dat ze in het weekeinde lekker even de berg op kunnen voor aan aangenaam zonnebad. Elke wintersporter kent het ook als je vrienden denken ik blijf binnen vandaag in dit k…weer en jij vroeg opgestaan al heerlijk op een zonovergoten piste staat.

Categorieën: Nederland

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.