Biennale Gherdëina

Simon Perathoner

Kunst en cultuur kan je voor het 6de jaar op rij ontdekken tijdens de Biennale Gherdëina in Val Gardena. Het festival “Writing the mountains” is terug om iedereen kennis te leren maken met de pracht van de dalen rondom de Dolomieten. Hier boven al een prachtige foto, vooral die Dolomieten op de achtergrond is schitterend.

Biennale Gherdëina in Val Gardena

Dit jaar staat in het teken van de inhuldiging van Dieudonné Sylvain Guy Tancrède de Gratet de Dolomie, aka Déodat de Dolomieu. Doet het geen belletje rinkelen, wel het is de Franse geoloog die in 1792 de kalkhoudende rotsen Dolomieten ontdekte. Nog tot 15 september staan er tal van kunstwerken in de voetgangerszone van het prachtige Ortisei. Titel van het gebeuren dit jaar is toepasselijk “Writing the mountains”. Via meerdere kunstvormen waaronder dans, muziek,  kunst, architectuur wil men aantonen hoe je kan leren dankzij de bergen. Verwacht je aan diverse projecten verspreidt van de Streda Reza tot in de Tunnel Seceda en diverse hotels.

Hieronder zie je een kunstwerk in de stad, let even ook op de prachtige gebouwen en de gezelligheid die dit dorp uitstraalt.

BIENNALE GHERDËINA

Een ander leuk item van deze tentoonstelling vind ik onderstaande. Artistiek, kunst, maar ook vooral een heerlijk plekje om uit te rusten na een wandeling denk ik dan. Leuk toch dat je kunst en cultuur kan ontdekken in deze prachtige omgeving? Veel minder saai dan het standaard museum. Wil je weten waar je overal terecht kan voor wat kunst en cultuur, klik dan even op deze link.

BIENNALE GHERDËINA

Daarnaast kan je hier nog genieten van een prachtige vakantie. Je kan hier zoveel wandelingen doen dat ik ze onmogelijk allemaal kan opnoemen, ik geef je hier gewoon snel de link. Dat je hier een topvakantie gaat beleven dat weet ik zo al? Natuur, prachtige dorpen, … bekijk maar eens onderstaand filmpje. ADEMBENEMEND toch?

 


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!