Ballonweken in Filzmoos

Elk jaar vindt er in Filzmoos een prachtig evenement plaats. De combinatie van de prachtige Bischofsmutze-berg als achtergrond en de valleien maken van dit partnergebied de ideale “Ballonnen Stad”. Trek richting Filzmoos indien je wil genieten van een korte vlucht doorheen de valleien of een lange afstandsvlucht over het hooggebergte. Of ga wintersporten en geniet van de tafferelen.

De data van de ballonweken

De 39ste internationale DOPGAS Ballon Throphy vindt plaatst van 13 tot en met 20 januari 2018. Hier nemen ongeveer 30 teams van over de hele wereld aan deel. Daarna (van 20 – 27 januari) begint de 9de Hanneshof Hot-Air Balloon Trophy.  Op zondag 14 januari kan je de ballonnen de hemel van Filzmoos zien betoveren. Tijdens de avond levert dit natuurlijk indrukwekkende beelden. Niet enkel een prachtig spektakel, maar ook glühwein, jagathee en hapjes zorgen voor een gezellige avond. De avond wordt beeïndigd met vuurwerk.  Er is ook aan de kleinste gedacht, op 17 januari kan je hier terecht voor de Kids Balloon Days om 15H00.
Place to be Hammerwiese!

Ballonweken in filzmoos

De ballonweken zelf beleven

Heb je altijd al eens een ballonvlucht willen beleven dan kan je dat best hier doen! Gedurende een 2uur durende vlucht kan je genieten van een prachtig feeëriek uitzicht. De besneeuwde Alpentoppen, het winterse landschap, het is indrukwekkend. Tussen december en Februari kan je in Filzmoos terecht voor deze betoverende belevenis. Meer informatie vind je op deze website. Voor meer informatie omtrent de ballonweken en de aanbiedingen in Filzmoos kan je dan weer hier terecht.
Het prijskaartje is €290, inclusief transport van hotel naar het vertrekpunt, verzekering en Christelijke wijding.
balloonweken in Filzmoos

Twijfel je nog om te boeken tijdens de ballonweken, wel dan gaat onderstaand filmpje jou vast helemaal overtuigen. Niet alleen zie je de leuke Balloon Glow op zondag, maar ook het prachtige dorp Filzmoos. Een van de meest gezellige plaatsen in de Alpen!

Ben jij van plan om richting de Ballonweken te trekken? Laat het ons weten! Of heb je zelf beelden genomen tijdens een vorig bezoek? Deel ze hieronder!


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!

4 reacties

Gesloten voor reacties.