Maar liefst 4 Australische skigebieden openen komend weekeinde al dankzij een uitzonderlijk sneeuwdump eind mei en nog een meter sneeuw in de prognose. Hoe zeldzaam is dit? We luisteren naar Sky News Meteoroloog Rob Sharpe: “Dit weersysteem is al opmerkelijk, maar nog opmerkelijker is dat het eind deze week waarschijnlijk wordt opgevolgd door een tweede systeem. We beginnen die sneeuwval al te zien, maar tegen de tijd dat het skiseizoen echt begint, zal het waarschijnlijk de beste seizoensstart zijn sinds 1968.”

https://twitter.com/BoonBroAus/status/1531423294930358272
https://twitter.com/BoonBroAus/status/1531756553140727809

En nu snel verder met het dierenleven!

https://twitter.com/Australia/status/1531727271622582274

Ongelofelijk die Kangaroos in de sneeuw! Laten we vooruit kijken naar wat er nog komt! We zijn tenslotte een weersite.

Hoeveel valt er nog tot 8 juni?

De kleurtjes slaan inderdaad uit naar de 60cm. Lokaal zal het wel meer zijn.

New South-West Wales is een hele periode nog ruim 10 graden kouder dan gemiddeld in de eerste week van de meteorologische winter. Begrijpelijk dat de skigebieden in hun nopjes zijn. Het is een goede basis op de pistes en ook qua PR voor de edele skisport die ons allemaal zo dierbaar is.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

3 reacties

Tjeerd · 4 juni 2022 op 19:25

De covid winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman uit zijn as herrees met gigantische bezoekers records en een werkend donatiemodel.
Nou Hajo, als sneeuw verdwenen voor de zon. Waar blijven jouw reacties?

    Hajo · 4 juni 2022 op 19:50

    Dank. Moet de bio idd nog ff aanpassen. “Hajo Smit is gepassioneerd skileraar en paragliding tandempiloot in Oostenrijk evenals freelance markteer en copywriter. In het verleden etc etc. Nu vooral met bijzonder weer en vorstperiodes in de Lage Landen. En bijzondere reisverslagen blablabla”. De tekst die je quote klopt exact maar is niet bijgewerkt tot nu. Dus bedankt.

    PS Pas je wel een beetje op dat je geen trol wordt. Ik zou zeggen verhuis eindelijk zelf ergens naar Oostenrijk en laat mij met rust. Niettemin bedankt.

Tjeerd · 5 juni 2022 op 19:17

Laat je met rust Hajo. Verhuizen naar Oostenrijk laat nog even op zich wachten. Wij zoeken verder, maar willen wel zekerheid,zo ver als dat mogelijk is.

Gesloten voor reacties.