Maar liefst 4 Australische skigebieden openen komend weekeinde al dankzij een uitzonderlijk sneeuwdump eind mei en nog een meter sneeuw in de prognose. Hoe zeldzaam is dit? We luisteren naar Sky News Meteoroloog Rob Sharpe: “Dit weersysteem is al opmerkelijk, maar nog opmerkelijker is dat het eind deze week waarschijnlijk wordt opgevolgd door een tweede systeem. We beginnen die sneeuwval al te zien, maar tegen de tijd dat het skiseizoen echt begint, zal het waarschijnlijk de beste seizoensstart zijn sinds 1968.”

https://twitter.com/BoonBroAus/status/1531423294930358272
https://twitter.com/BoonBroAus/status/1531756553140727809

En nu snel verder met het dierenleven!

https://twitter.com/Australia/status/1531727271622582274

Ongelofelijk die Kangaroos in de sneeuw! Laten we vooruit kijken naar wat er nog komt! We zijn tenslotte een weersite.

Hoeveel valt er nog tot 8 juni?

De kleurtjes slaan inderdaad uit naar de 60cm. Lokaal zal het wel meer zijn.

New South-West Wales is een hele periode nog ruim 10 graden kouder dan gemiddeld in de eerste week van de meteorologische winter. Begrijpelijk dat de skigebieden in hun nopjes zijn. Het is een goede basis op de pistes en ook qua PR voor de edele skisport die ons allemaal zo dierbaar is.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

3 reacties

Tjeerd · 4 juni 2022 op 19:25

De covid winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman uit zijn as herrees met gigantische bezoekers records en een werkend donatiemodel.
Nou Hajo, als sneeuw verdwenen voor de zon. Waar blijven jouw reacties?

    Hajo · 4 juni 2022 op 19:50

    Dank. Moet de bio idd nog ff aanpassen. “Hajo Smit is gepassioneerd skileraar en paragliding tandempiloot in Oostenrijk evenals freelance markteer en copywriter. In het verleden etc etc. Nu vooral met bijzonder weer en vorstperiodes in de Lage Landen. En bijzondere reisverslagen blablabla”. De tekst die je quote klopt exact maar is niet bijgewerkt tot nu. Dus bedankt.

    PS Pas je wel een beetje op dat je geen trol wordt. Ik zou zeggen verhuis eindelijk zelf ergens naar Oostenrijk en laat mij met rust. Niettemin bedankt.

Tjeerd · 5 juni 2022 op 19:17

Laat je met rust Hajo. Verhuizen naar Oostenrijk laat nog even op zich wachten. Wij zoeken verder, maar willen wel zekerheid,zo ver als dat mogelijk is.

Gesloten voor reacties.