Ik stel vast dat de Lage Landen nu achter het koufront zitten met temps weinig boven de 20°C en dat dat ook het beeld is voor een flinke periode vooruit. Ik zie dat het flink mis is geweest met noodweer. Leo vermeldde al het meisje dat omkwam op een camping in Friesland. Volgens het KNMI is het spektakel er wel een beetje uit nu en wordt de volgende regen morgen gewoon ouderwets rustig plenzen. Val Gardena waar we vanochtend vertrokken en Livigno waar we net zijn aangekomen zijn nog mooi ten zuidoosten van het koufront. Het is hier op 1800m gewoon 24°C en mensen liggen aan het stuwmeer te zonnen alsof het de Côte d’Azur was. Les Menuires waar de reis morgen heengaat komt vanaf vanavond in intensiverende regen en onweer (zie meteo). Sneeuwgrens 3200m dus gaan we net geen sneeuw zien daar.

ingepakte_sneeuw_benzine

Net op tijd bedacht ik me bij een tankstation in het Vinschgau dat de benzine in Livigno belastingvrij is. Dus gooide ik er voor 5 euro bij en hadden we net genoeg benzine om via de Ofenpas de tunnel van het Val Müstair naar Livigno te bereiken en ook nog net genoeg om door de lange lawinegalerijen langs het stuwmeer dit geweldige ski- en mountainbike-oord te bereiken. Tja en dan meteen je tank vol voor 60 euro! En meteen ook zicht op de bult afgedekte sneeuw van het Nine Knights event (zie info) wat is opgeslagen om het jumpkasteel komende april nog groter en hoger te maken. Geloof het of niet maar aan de andere kant van het dal in Carassello 3000 zijn de twee big jumps op de oosthelling ook niet afgedekt nog niet helemaal gesmolten! Weer komende dagen Livigno zie hier.

mottolino_livigno_bikepark

We reden even verkeerd naar Trepalle op zoek naar ons hotel en dus zagen we meteen al de actie in het bikepark. Nog nooit zag ik zoveel bikers achter elkaar genieten van een geweldige trail en meteen weer in de lift stappen voor een volgende run. Net wintersport! Ik verklap meteen dat mijn zoon en ik het morgenvroeg ook gaan doen. Daar komt natuurlijk een verslag van. 

albergo_spoel 

Mijn kantoor met bed voor 1 dag. Dankzij het meteo-team ben ik in staat heel veel werk te verzetten op de achtergrond waardoor de uitbouw van wintersportweerman.nl tot een begrip in Nederland, België en Duitsland een haalbare kaart is. Thx thx thx! En Arjan ook op deze plek door mij enorm gefeliciteerd met babyweerman Stijn! 

Zoals in de titel beloofd sluit ik af met een diashow met 100% eigen foto’s van gisteren in het Val Gardena. Je ziet 1 plaatje met mezelf en 3 met mijn zoon Tim – die gisterochtend ook nog eens uit zijn dak ging met een tandemvlucht met Fly2 (hij start na vakantie op VWO en dat is wel wat verwennerij waard). Je ziet verder een man met een geavanceerde afstandbediening een arend van piepschuim (echt waar) besturen! Je ziet plaatjes van het Grödenjoch en ook van het Sellajoch. Je ziet de gletsjer van Arraba in de verte. Je ziet een frisgroene piste door het bos gaan richting Plan Gralba. Man dan krijg je zin! Je ziet de Langkofel in de avondzon. Je ziet Dolomieten en nog eens Dolomieten. En je ziet een paar plaatjes van Hotel Angelo waar onze snowreporter en ambassadeur Michelle Demetz en haar man Oswald meer dan gastvrij voor ons waren. 

1002520_10151487043215653_347850083_n[1]

Tja na zulke mooie dagen en een droomrit naar Livigno vraag ik me af….. wie wil er nog veel geld uitgeven voor een campertour door de Rockies of Canada? Wat zijn de Alpen en zeker ook Noorwegen toch onvergelijkelijk mooi. Als er al iets op mijn lijstje staat dan is het Alaska en toch ook wel wat dingetjes op het zuidelijk halfrond. Chili! Nieuw-Zeeland! Of wat te denken van Perisher in Australië. Actuele foto H/T Ronaldo! Zie Perisher op facebook voor meer winterimpressies.

Afsluitend nog iets over wijn nu dat een trending topic is geworden op deze website. Vrijdagavond is 4000 à 5000 hectare Bordeaux voor 80% verloren gegaan. Zie foodlog.nl


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

16 reacties

Gesloten voor reacties.