Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

loser Altaussee
Lees verder >

Een parel van een gebied op de grens van Oberösterreich en Steiermark wat zeer sneeuwzeker is ondanks de hoogte.

Gezelligheid troef in dit leuke skioord. Of je nu gaat met vrienden of jouw gezin!

Kleinwalsertal
Lees verder >

Dat skigebied voor de hele Familie

Bescheiden winterprik Lage Landen begin volgende week met snowmageddon Piemonte nu donderdag

check ook eens

37 Reacties

 1. Jesse schreef:

  Hmmm, het wil nog niet echt vlotten, maar het is in ieder geval iets!

 2. Maurice schreef:

  Laat de kou ook eerst maar eens goed terugkeren in het noorden/oosten.

 3. Jan van soest schreef:

  Tja…..afwachten maar weer, een prikje is leuk maar daarna stijgt de temp alweer……het lijkt erop dat het maar weer niet wil deze winter…..alhoewel het nog vroeg in net seizoen is natuurlijk.
  Nou ja, als de Alpen met Kerst en daarna maar genoeg sneeuw hebben.
  NL wit is leuk maar de Alpen zijn beter!

  • Martijn sonnenberg schreef:

   Je bent wel erg pessimistisch jan… Tot gisteren ochtend waren de voorspellingen gewoon ‘ warm’ voor volgende week woensdag en nu al dit, terwijl het dan meteorologisch de laatste herfstdag is. Om dan de winter al af te schrijven gaat wat ver. Laat naar mijn idee zien dat er best wat mogelijkheden zijn komende maanden

  • Stephan schreef:

   Bij mijn weten is het nog altijd herfst Jan!

 4. Ab schreef:

  Het moet altijd ergens beginnen @Frederic 😉
  Gezien de termijn vanaf 168/192h vooruit kan er nog genoeg wijzigen qua sterkte van het hoog. Of hij houd het vol of hij zakt te snel zuidoostwaarts.
  Gewoon dus ff afwachten nog wat de komende runs te bieden hebben

 5. Destiny schreef:

  Zit er ook iets leuks in voor de Oostenrijkse Alpen?

  • Frederic schreef:

   wel vanaf zondag ook in Oostenrijk afkoeling. Koud genoeg voor kunstsneeuw. Misschien ook wat natuursneeuw, maar veel gaat dat niet zijn.

 6. Frederic schreef:

  nieuwe EC-pluim is uit. Na de winterprik begin volgende week volgt er verzachting, met richting sinterklaas weer afkoeling

 7. Wouter Schouppe schreef:

  Hallo,
  K zou dit weekend wel eens een shortski willen plannen naar Saas Fee.
  Is dit aan te raden of zal de vorstgrens te hoog zijn? Uiteraard zal er op gletcher veel sneeuw vallen… wat is Saas Fee zelf? (1800m)
  Grtz!!

 8. Conure schreef:

  1 december nadert en ook de eerste vorstdag is in ieder geval in een pluim zichtbaar geweest.

  Tijd voor de jaarlijkse Hellman wedstrijd?!

 9. getjo schreef:

  Het is weer zoals elk jaar we willen allemaal graag weer eens een echte winter en ons geduld wordt op de proef gesteld. volgens mij is de tendens de laatste jaren dat de winter wat later komt dus nog even geen paniek komt heus wel goed(lijk wel een politicus) het is pas 22 november

 10. erwin schreef:

  Zojuist berekent de gfs 06 uur hoofdrun wel met een serieus hogedrukgebied op termijn wat serieuze vormen zou kunnen gaan aannemen en de wind naar NO laat draaien in de laatste kaarten. Zeer ver weg maar wel een berekening die later echt zoden aan de dijk zou kunnen zetten… Helaas ver in het meteofictie ngebied maar dit is wel een echte goede hogedrukkern waar we eventueel wat aan zouden kunnen hebben. Mogelijk deze keer op lange termij geen half werk?
  Afwachten en ontwikkelingen nu volgen op lange termijn!.

 11. Joke, Riederalp schreef:

  Oeps de webcam van Domobianca! Dat zit sinds vorig jaar in ons seizoens abbonnement…… daar hoef ik verlopig nog niet naar toe, hoewel …het italiaans eten is wel erg lekker!

 12. Jack schreef:

  GFS 12 laat koning Thialf vanuit Scandinavië aanval na aanval uitvoeren. Bij de eerste aanval deze week wordt Oost-Europa geraakt. De tweede aanval over 10 dagen wordt net voor impact afgeslagen richting Midden-Europa. 3e aanval???

  Spannende tijden op de kaarten hoor!

  • Erwin schreef:

   @jack,inderdaad spannende kaarten. in de gfs 12u gaat het op de laatste kaarten echter mis en dan zie je meteen de warme lucht weer over de LL uitstromen.
   De hoofdrun is vooral de dagen net na sinterklaas best fris.. Zo eens goed alle members van het ensemble analyseren.

  • Frederic schreef:

   Dank jack. Zit in auto. Had zelf nog geen tijd om te kijken

  • Jack schreef:

   @Erwin en @Frederic los van de precieze uitwerking in detail (daarvoor is het toch nog te ver) is het fijnste dat gedurende de hele run geen enkele kans is voor een WC. Zelfs de ‘dooiaanval’ van Erwin op de laatste kaarten komt van een nét iets te warme glijbaan uit het noordwesten 🙂 🙂 🙂

 13. Erwin schreef:

  Ensemble gfs 12u is overigens weinig hoopgevend. De gemiddelde lijn zit op en zelfs iets boven het langjarig gemiddelde. Hoofdrun 12 uur is koude uitbijter helaas.

 14. Mark (breda) schreef:

  Dus WC is niet goed maar huidige oplossingen ook niet. Hopelijk duurt huidige situatie lang genoeg zodat over een maand de winter hier echt los kan.

  Hoe snel kan de WC zich herstellen? Of is dit gehele winter nu nicht im frage?

  • Erwin schreef:

   Was het maar waar Marc. Een hele winter geen WC zal (zeer waarschijnlijk) niet gebeuren maar als ik er voor kan tekenen doe ik het vandaag!

  • Frederic schreef:

   @mark. Dat is het verband waar ik eind oktober en de voorbije jaren in telkens in okt ook al over schreef. Een heel sterk negatieve Arctische Oscillatie (zwakke WC) in okt heeft 60% kans om de rest van de winter negatief te blijven.
   Een statistische vaststelling is dat, dus dat is wat mij betreft heel hoopvol

 15. Spyfromthesky schreef:

  Ach, ik zie genoeg genoegens in de GFS 12 Z. Best hier een daar mogelijk gedurfd. Er zit nog fantasie en ruimte of een Groenland hoog niet ons anders zal gaan helpen. Op die termijn zijn vele opties nog open.

  We wachten maar de ECMWF maar weer eens af. Maar GFS bevalt mij nu al weer twee dagen met enkele runs.

  Nee, ik vind de run van GFS wel een lekker kopje koffie wel waard met een lekker koekje.
  Ik ben benieuwd of Ab ook al veel virtuele voorpret heeft :>).

  Vanmorgen in de ijshal nog één run geschaatst. Dat is al gauw 37,5 km zonder uitrijden en nog wat snelle rondjes daarna. Pfhoee wat is dan 200 km een afstand!

  Spyfromthesky (Arnold)

 16. Ab schreef:

  Ook EC 12z houdt het op een tijdelijke koudje begin volgende week voor de LL. Met overdag iets boven ul en nacht lichte vorst. Daarna zakt het hoog zuidwaarts weg en draait de wind naar west tot noordwest op het eind en wordt het weer zachter. Maar wel op het eind flinke drukstijgingen richting Groenland net als wat GFS eerder liet zien bij de 12z. Dus eigenlijk opnieuw een poging tot mogelijk winterweer na dag 10 (240h vooruit) bij EC 12z.
  Nee ook hier maar een korte winterprikken voor begin volgende week net als bij GFS 12z

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.