stelvio

De Stelviopas even opzij van Livigno. Vorig jaar – het jaar van de zuidkantdumps – zagen we meer sneeuw bij het ruimen van de pas (zie video 7 mei 2014).

stelvio2

Nee echt veel minder dit jaar! En de komende week gaat moeder natuur echt de helpende hand bieden…. zie weerbericht vanochtend met +20ºC in de Alpen…

Ein Rotationspflug im Einsatz.Für die Fahrer heißt das volle Konzentration über den ganzen Tag. Er muß sich auf die Straße konzentrieren und zugleich die Kontrolleinrichtungen der drei Motoren im Blickfeld haben, außerdem ist es sehr laut und heiß in der Maschine.A rotary plow in action.For the driver's full concentration throughout the day.He has to concentrate on the road and at the same time having the control bodies of the three motors in the visual field; it is also very noisy and hot in the cabin.

Posted by Grossglockner Hochalpenstrasse on woensdag 15 april 2015

En dit is al weer een paar dagen oud van de Grossglockner Alpenstrasse. Hier toch niet echt minder dit jaar dan vorig jaar. Omdat hier de sneeuw van de noordkant ook goed doordringt! Vergelijk Valentijns foto’s vorig jaar.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

1 reactie

Gesloten voor reacties.