Berghotel Rudolfshütte combineert de sfeer van een Alpenvereinshaus met de luxe van een cruiseschip en dat op en ultrasneeuwzekere hoogte van 2300m. De skipas en de luxe buffetten zijn inclusief in de prijs. En kinderen tot 12 jaar betalen … helemaal niets. Met de liften van de het kleine skigebied Gletscherwelt-Weisssee rondom het hotel kunnen de kids zo lang skiën als ze willen en dan gewoon lekker binnen ravotten. Als ouder kun je dan nog langer door skiën on en off piste. Het kleine skigebied kent nooit wachtrijen omdat het schitterend verscholen ligt diep in de Hohe Tauern. Te ver van de route om dagjesmensen te trekken.

Het is al jaren een geheimtip voor gezinnen met jonge kinderen die de wintersport graag wat betaalbaarder houden en voor liefhebbers van het hooggebergte maar dan zonder een gigantisch skicircus. Berghotel Rudolfshütte heeft wellness, zwembad, luxe ontbijt- en dinerbuffetten en is geheel gratis voor kinderen jonger dan 12 jaar. Vanaf 12 jaar betaal je voor een kind 30% en vanaf 15 50%. Het sommetje is dan snel gemaakt.

De meeste kamers hebben een 2-persoonsbed en stapelbed en badkamer. Een extra bed kan worden geplaatst. Het hotel voelt van binnen – zeker als het buiten stormt – als een cruise schip met liften en trappen, met allerlei speelkamers, een klimhal, een fitness en een heerlijke lounge met grote panorama-ramen. Overal is goede wifi. Ook de skikelder is ruim opgezet in dit wintersportparadijs voor jonge gezinnen.

Er is niet meer dan 23km pistes, maar die zijn mooi verdeeld over alle kleuren. De afdaling naar het middenstation is hel mooi lang en gevarieerd en ski je door naar het dalstation Enzingerboden voelt het alsof je een toerskitocht hebt gemaakt.

Kinderen vinden sowieso niets leuker dan steeds dezelfde piste skiën en alle paadjes en springschansjes te proberen. De berggids van het huis biedt elke dag een andere toerskitocht aan naar een van de vele omliggende 3000-ers. Op die manier heb je echt een enorme ski-arena. Heb je geen eigen toerski-uitrusting? Dan kun je gewoon huren in het hotel.

Wintersportweerman Hajo gaat al vele jaren met groot plezier naar de Rudolfshütte. Zelfs nu de kinderen groter zijn en ze ook grotere skigebieden kennen gaan ze alsnog graag mee. Om zelf wat freeride te trainen en verder veel lol te hebben met de kids. Niet te vergeten de gegarandeerde witte kerst op 2319m hoogte. Wel nog even duimen dat er genoeg sneeuw ligt om alle pistes te prepareren. In de rotsige omgeving is een dikke meter sneeuw nodig om alles goed te krijgen.

Het kan slim zijn in Zuid-Duitsland ergens langs de snelweg te overnachten. Dan haal je makkelijker de laatste lift omhoog op je aankomstdag. Want als je die mist…. Nog handiger misschien is om in zo’n hotel onderweg alvast je skikleren aan te doen en dan te zorgen dat je ’s ochtends al aankomt voor je eerste skidag. Dat kun je dan aan het einde in omgekeerde volgorde herhalen: je geeft de bagae al met de lift omlaag maar gaat nog de hele dag skiën. Aan het einde ski je helemaal naar beneden, bagage in de auto en terug op weg naar huis.

Doe snel een vrijblijvende aanvraag en Wintersportweerman of het Hotel neemt contact met je op!

Berghotel Rudolfshütte 2021-2022

    Geef een van de weken aan. Let op: de carnaval wijkt af van de krokusweek in midden en zuid. Kijk dus goed welke week de school van je kinderen vrij geeft. Kies je zonder of met niet schoolplichtige kinderen voor een andere week geef dit dan aan in de toelichting. Ook als je interesse hebt in een verblijf in zomer of herfst de vijfde optie aanvinken en de toelichting gebruiken.
  • Berghotel Rudolfshütte biedt vooral gezinskamers met een dubbel bed en een stapelbed. Er zijn enkele 6p gezinskamers. Licht de gewenste indeling eventueel toe in het veld onderaan dit formulier.
  • Geef eventueel een toelichting bij je aanvraag. Of stel een vraag die binnen 24 uur zal worden beantwoord. Geef bijvoorbeeld aan of je wel of geen (Nederlandstalige) skiles wenst voor de kinderen. Geef aan of je graag gebruik wilt maken van de klimhal en of je wel of geen eigen klimmateriaal hebt. Of alle andere vragen waar je nog mee zit!
    De aanvraag is geheel vrijblijvend. Rudolfshütte en/of Wintersportweerman.nl nemen op korte termijn persoonlijk contact op de wensen en mogelijkheden te bespreken.