Val Gardena
Lees verder >

De mooiste zomervakantie beleef je hier!

#SayHelloToSpring
Lees verder >

Uw Ski-ervaring wacht op u op de berg

Die tauplitz
Lees verder >

Wandelen, mountainbiken of gewoon genieten. De mooiste momenten beleef je hier.

Ontdek de prachtigste hutten tijdens de zomermaanden in het Montafon.

Beperkt zonnevlek AR2192 onze winterkansen?

check ook eens

22 Reacties

 1. Jeroen de Slegte(Bergschenhoek) schreef:

  Mooi stukje Frederic, we gaan het wel zien wat het wordt deze winter als het maar niet zo’n horrorwinter als vorig jaar wordt !Krijg met al die plaatsjes in de Alpen echt al zin in de winter en wil wel weer een Hollandse sneeuwpop maken en schaatsen op de Rotte. Dan knallen we volgend jaar in een keer door naar de E-tocht met een echt koude LL winter!!

 2. Snowman schreef:

  🙁

  Mja, die zuid/zuidwestelijke wind die de komende dagen vastgeroest lijkt te zitten werkt niet echt goed op mijn gerustheidstoestand. Ok het is pas oktober, maar een langere periode noorderlijk georienteerde of zelfs oostelijke wind zou mij zo’n goed doen :D. Mja, het zit er niet echt in he

 3. michel schreef:

  Mooi en duidelijk omschreven, weer wat geleert.

  We wachten af maar denk ook niet dat het weer een winter zal worden zoals vorig jaar, al moet ik zeggen dat ik hier in Groningen nog even mocht genieten van kou ensneeuw.

 4. Mooi bericht en weer heel wat bijgeleerd @ Frederic !

  Of er winter in de LL komt of helemaal niet zien we wel, laten we voorlopig genieten van plaatjes uit de Alpen :
  Kleinwalsertal_24_10.jpg

  (Kleinwalsertal / Austria)

 5. Roy schreef:

  Leuk stuk! Er zijn inderdaad wel winterse mogelijkheden direct vanaf de start november. Het zit zeker niet op slot. Jammer dat de run van gisterenavond weer is verdwenen maar dat was te verwachten.

 6. Ja hoor tuurlijk, maak ons maar lekker jaloers !
  Eerste poederrun @ Lech-Zürs van dit jaar:
  (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/nl_NL/all.js#xfbml=1”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
  Bericht door Lech Zürs.

 7. Iemand vroeg om plaatjes ? Alsjeblief !
  Höttinger_Alm_Tirol.jpg

  (Höttinger Alm / Tirol / Austria)

 8. Gerda (Den Haag/Nootdorp) schreef:

  Leuk @ Frederic dat je over zonnevlek AR 2192 schrijft ! Ik volg het gebied al een tijdje , eergisteren nog een X1.6 uitbarsting. We zijn nog niet van het gebied af. Mooi je uitleg wat dit voor invloed zou kunnen hebben op het (winter)weer.

 9. adrie schreef:

  leuk met die zonnevlekken ,maar daar doen wij niet aan mee. wij gaan gewoon iets inhalen wat verleden jaar niet kwam..

 10. Nick (Afkoeling) schreef:

  Goed en interessant bericht Frederic!
  In ec hoofdrun van 12:00 zie ik mooie ontwikkelingen voor de alpen begin November.
  Kijken zo naar de pluim of het ondersteund wordt.

 11. Leo schreef:

  Mooi stuk Frederic. LOL: juist gisteravond las ik -eindelijk- je email over e.e.a. Kom ik nog op terug!

 12. Leo schreef:

  Met even een klein zijsprongetje. Vroeg of laat komt het goed.

  Een directe relatie tussen de AO (en dus de temperatuur in het Noordpoolgebied) zie ik niet direct, maar theoretisch is een positieve AO goed voor de -vooral aaneengesloten- ijsmassa; het kan gaan aansterken, dikker worden. Dat toch al zo lekker aanwezig is. Op de plaat hierboven zien we nadat na Spitsbergen nu ook Nova Zembla aan de beurt is: veel meer ijs dan “normaal”. Ook bij Siberië groeit het lekker aan en is het negatieve verschil snel veel kleiner aan het worden. Deel van het verhaal is wel de windrichting: in die omgeving de afgelopen weken noordelijk dus ijsuitbreiding naar het zuiden. Daarmee samenhangend: aan de andere kant geeft de positieve AO met lagedruk juist aan de randen meer wind; kan het ijs daar uit elkaar slaan. Wat is het netto-effect? Wat denk jij Frederic?
  NB met de zon komt het ook wel goed op termijn 😉

 13. Wouter C schreef:

  Wat een geweldig bericht weer en dito reacties. Complimenten.

 14. Roy schreef:

  Alles weer weg in zowel de GFS als het ECMWF. Kansen blijven wel aanwezig zo rond 3 november op een winterse inval voor de Alpen maar voor nu kan het lagedrukgebied nog niet doorkomen en wordt het snel doorgedrukt ri Scandinavie wat wederom resulteert in een zuidwest stroming. Er zit wel neerslag op maar met een vooralsnog hoge sneeuwgrens..

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.