Wandelen, fietsen, uitrusten aan een prachtig hutje en genieten van het uitzicht!

Val gardena
Lees verder >

Hou je van klimmen? Dan is Val Gardena jouw paradijs!

Skiën, touren en vliegen... ontdek de mogelijkheden van Loser.

Obertauern
Lees verder >

Genieten met het ganse gezin? Dat kan perfect in Obertauern.

Bepaal zelf of het tegenvalt of meevalt en wat er tegenvalt of meevalt

check ook eens

87 Reacties

 1. Filzmooser schreef:

  Wat tegen viel was de regen wat meeviel is de sneeuw…….maar wat ik net heb meegemaakt is werkelijk bizar…..een busje vol met mensen uit Dubai zonder sneeuwkettingen en op teenslippers….en ook nog eens de weg kwijt.
  Uiteraard als kenner van Filzmoos deze groep verder geholpen en op het juiste adres afgeleverd.

 2. Eddy Breed schreef:

  @Hajo, op welke datum ga je de weissensee doen? Ik rijd de laatste toertocht, zou leuk zijn je er te zien. Is echt een fantastisch evenement, een groot Hollands feest

  • Hajo schreef:

   Ik heb de 29e in mijn agenda staan. Maar praat me bij wat slim is. Ik ben andere dagen ook nog open.

   • Eddy Breed schreef:

    Als je flexibel bent, zou ik de eerst mogelijke toertocht aangrijpen dat de omstandigheden (ijskwaliteit en weersomstandigheden) goed zijn. Wij boeken ruim vantevoren en nu al 2 jaar op rij slechte omstandigheden. De toertocht wordt naar ik meen 4 x gereden, check de website. Andere tip is uiteraard te trainen op de schaats, 200 km is vrij pittig en ongetraind denk ik vrijwel onmogelijk te doen. Heel veel succes en ik zou het leuk vinden als je wat van je plannen, weersvoorspellingen en ervaringen op de weissensee via de site deelt.

 3. Jaco schreef:

  Mooi om te zien die video, volgende week via de Jochberg, Pass Thurn naar Mittersill. Op de terugweg de sneeuwkettingen nog moeten omdoen Hajo?

 4. Qlubtempo Raoul schreef:

  Stefan had boven genoeg kunnen scheppen haha!
  Het laatste frontje wat vanavond over trekt geeft ook de camping een winterse aanblik, niet veel maar toch een witte kerst!!!

 5. Robert schreef:

  Ben nog niet Happy. Runs voor Franse Alpen en dan vooral de iets meer Richting het zuiden zijn gewoon ruk. Ik heb nog 12 dagen voor ik vertrek dus kan nog goed komen, maar het word nu heel erg spannend

 6. Marcel www.weerstationluyksgestel.nl schreef:

  Zo zie je maar dat die heerlijke sneeuw ook een hoop ellende kan veroorzaken.
  Vorarlberg moet natuurlijk flink sneeuw verzamelen voor ons als we 9 maart komen.

  Ik wil alle bezoekers van wswm een warme kerst toewensen.

  gr
  Marcel Pijpers
  http://www.weerstationluyksgestel.nl

 7. Stefan Kaptein schreef:

  [Img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/20181224_124323.jpg[/img]

 8. Remko schreef:

  We kunnen krom of recht kletsen wat we willen maar de modellen flipfloppen zodanig dat we tot half januari geen, lees geen, winter in de LL krijgen. En dan zijn we al weer halverwege en kunnen we 2018-2019 als winter weer bijschrijven als “ net” niet. Of bij lange na niet.
  Pessimistisch? Ik hoop op een snelle wijziging in de vooruitzichten. Maar van vertrouwen is geen sprake. En o ja, ik blijf thuis deze “ winter” .

  • Martijn sonnenberg schreef:

   Sorry, maar nhoudelijk spreek je jezelf 100% tegen. Modellen flipfloppen= geen winter in zicht??? Dan kan het toch juist alle kanten op?

   Maar als jij het zo slecht wil inzien, prima.

   Fijne en gezegende kerstdagen iedereen, en voor de kerstgangers: geniet van de verse sneeuw en kaiserwetter

 9. Ron schreef:

  Nee joh Remko, de kleine ijstijd is in 2014 ingegaan, zal toch onderhand dan ook wel echt merkbaar worden …..

  • Asten (Harmelen) schreef:

   Ron, daar is naderhand al tig keer iets over gezegd door Hajo maar ook anderen. Selectief lezen en dan vervolgens 15 keer met hetzelfde berichtje komen… kom op, dat kan in 2019 vast op een volwassener manier…

   • Maarten schreef:

    Misschien kort door de bocht wat remko zegt maar hij heeft wel een punt. Nu is het de super El Nino die ervoor zorgt dat het niet koud wordt. Maar als we die niet zagen aankomen hoe kunnen we dan met zekerheid stellen dat er de komende jaren wel een mini ijstijd krijgen? Of is dat ook iets mentaals en moeten we dadelijk in de korte broek naar buiten in de winter want dan voelt het aan als een ijstijd? Wat mij betreft staan de meeste signalen die van anderen binnenkrijg die er verstand van zouden moeten hebben op een steeds warmer wordend klimaat. Hajo en nog een paar laten ook een onderbouwd tegen geluid horen. Maar voorlopig is de eerste misser daar door team Hajo. Dus 1-0 voor de global warming zeg maar. Of El Nino daar de schuldige aan is gaan we zien, voorlopig zitten we nog steeds op de opwarmingskoers.

 10. Koninks schreef:

  Nieuwste pluimen zijn idd niet best voor LL. Gewoon kloten eigenlijk. Hoe zit het met die split hoor en lees er weinig meer over. Helaas

 11. Mark (Breda) schreef:

  Geen pluim voor de pluimen inderdaad.

  Op15246u vooruit ziet het er vaak goed uit. Daarna gaat het altijd mis op 240u vooruit. Jammer hoor.

  Die nieuwe kleine ijstijd zorgt er alleen voor dat de temperatuurstijging nu meevalt zou je bijna gaan denken…..daarna skyhigh? Hoop het niet…

 12. De regen heeft er alvast voor gezorgd dat alle spaarbekkens weer goed gevuld zijn zodat men weer volop kunstsneeuw kan opspuiten.
  Uiteraard gaat er niets boven natuursneeuw maar bij eventueel gebrek eraan kan men toch skiën.

  • Roy schreef:

   Heb je een foto of link? Degene die ik zie zijn tot op de bodem leeg namelijk. En de kaarten zijn ook … ₩$%¥£&!! Minimaal 14 dagen lang geen sneeuw in zicht in de GFS00h in de Westalpen.

   • Aart schreef:

    15-12-2018
    [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/waterhoogte-spaarbekken-15-12-2018.jpg[/img]

    25-12-2018
    [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/waterhoogte-spaarbekken-25-12-2018.jpg[/img]

    Aardig aangevuld.

 13. Geert schreef:

  Hier in Vlaanderen toch een wat winterse aanblik op deze 1ste Kerstdag. Alles wit gerijpt bij lichte vorst…en dus toch een beetje een witte Kerst 😉 Het is niet wat we echt zouden willen…maar dit is toch al een heel pak beter dan het pislauwe regenachtige herfstweer. Straks nog een mooie winterse zonsopgang…en we zijn blij met wat we hebben op dit moment.

 14. joke,riederalp schreef:

  https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/D054CE39-C0B0-49B8-88F1-D817BCF6ADF7.jpeg
  Wieder hemel op aarde! Min 5, windstil en om 9uur komt de zon over de berg.

 15. Hajo schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/Schermafdruk-2018-12-25-09.32.11.jpg[/img]
  Europees model doet leuke dingen aan het einde. Zie pluim. Verder weinig modellennieuws. Weerbericht rond lunchtijd vandaag! Fijne kerstdagen!

 16. Nilsroos schreef:

  Winter is echt ver weg zeg!
  Geduldig afwachten maar…

 17. Mark (Breda) schreef:

  Warme kerstdagen allemaal! Ik heb aan de kerstman een dik pak sneeuw en Siberische remperaturen gevraagd. Ben benieuwd.

  Dit jaar heb ik geen dooie mus gevraagd.

 18. Ilona van Dam schreef:

  Ik zoek me suf naar de witte kerst in nederland… het was wel verwacht en uitgesproken hier…

 19. Maurice schreef:

  Fijne feestdagen!!! Een sneeuwrijk en koud 2019 gewenst!!!

  En wat kunnen mensen toch zuur zijn en dingen verkeerd lezen. Actie en reactie snap ik, maar altijd dat negatieve… zo jammer!
  Lekker kerstvieren en geniet dat het gewoon Nederlands weer is met kerst, geen regen. Onder de 10 graden. 2 jaar geleden was het boven de 15 dus het koelt al af!!!

 20. mark schreef:

  vulkaan etna is uitgebarsten kan dat nog gevolgen hebben voor deze winter?

 21. Jorne schreef:

  nieuwste run wel weer met een prima setting, nog niet perfect uitgevoerd maar opnieuw veel kou naar het zuiden. De periode tussen 5 en 10 januari is er echt eentje om in de gaten te houden!
  [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/gfs-0-324-(4).png[/img]

 22. Jeroen schreef:

  Over witte kerst gesproken, onze ouders en opa’s en oma’s hadden het zo vaak over witte kerst maar echt witte kerst is afgelopen ruim 100jaar maar 8 keer voorgekomen. Gek genoeg als je de getallen ziet springt (zeg maar recent) 2010 er flink uit met de hoeveelheid.
  Wat ook opvalt is dat begin 1900 3 decades wel een beetje sneeuw viel maar weer geen sprake was van de definitie witte kerst waar de jaren 60 dan wel een decade was met wat meer wit goud.
  Kortom 8 keer op ruim 100 jaar geef niet veel kans dus op een witte kerst. Voor een witte kerst zijn we wat dat betreft veel te afhankelijk van een zeeklimaat voor de deur.
  Ik zou de drukverdeling van toen wel eens willen zien om te kijken of er überhaupt patronen te ontdekken zijn, wat lastig is omdat de metingen toen nog niet zo uitgebreid waren als nu.
  https://www.knmi.nl/nederland-nu/klimatologie/lijsten/wittekerst

  Allemaal prettige (groene of witte in Alpen) kerstdagen.

 23. Mark (Breda) schreef:

  Bericht van nu.nl.
  Dat lijken mij geen parelmoerwolken. Iemand er verstand van?

  Zeldzame parelmoerwolken verschijnen boven Leusden https://www.nu.nl/258587/video/zeldzame-parelmoerwolken-verschijnen-boven-leusden.html (via @NUnl)

 24. Marcel schreef:

  Off topic, maar omdat hier veel automobilisten op de site zijn, laat je niet afleiden als je auto rijdt. En als je iets wilt delen, stop even, koop een dashcam maar niet met je telefoon klooien achter het stuur. Ik weet uit ervaring dat het in een oogwenk mis kan gaan. Alvast alle goeds voor 2019 en dat je weerwensen maar zo veel als mogelijk uit mogen komen. Ook @hajo

 25. vanDam schreef:

  Check die meter sneeuw op het parkeerterrein ook weer 😀
  https://panocam.skiline.cc/tiefenbach

 26. Hans schreef:

  Hoe laat lunch je Hajo? 😉

 27. Leo schreef:

  Langs deze weg wil ik iedereen goede feestdagen en/of een fijne vakantie wensen!
  Overigens nog veel dank voor de vele loftuitingen en persoonlijke noten aan mijn adres; doet me uiteraard heel goed!

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.