Livigno, ook wel klein Tibet of freeride paradijs van de Italiaanse Alpen. Eerder schreef ik al over de schitterende omgeving en de mogelijkheden voor ieder familielid. Nog niet gelezen? Zie hier. Vandaag kijken we nog eens terug naar een van die andere unieke karakteristieken van dit hoog gelegen dorp.

Napoleon begon er ooit mee vanwege de strategische ligging, hij bepaalde dat Livigno vanwege de ligging uitgesloten was van zijn belastingen. Verschillende leiders volgden dit voorbeeld en zo is Livigno nog steeds belastingvrij waardoor een aantal producten gunstig geprijsd is en er daarmee natuurlijk ook uitgebreide keuze is. De winkelstraat is enkele kilometers lang!

Parfumeries

Meer parfumeries

Fashion

Speelgoed

Als je iemand vraagt om in het centrum af te spreken krijg je als antwoord:”het centrum is 4 kilometer lang dus verduidelijk het iets.” Met al deze winkels blijft het originele karakter van Livigno wel behouden want vele outlets en duty free stores zitten in oude panden gevestigd. In deze lange winkelstraat vind je gerust nog oude koeienstallen.

Niet alleen luxeproducten liggen veelvuldig tegen gunstige prijsjes in de schappen. Producten die in de Lage Landen hebben te doen met accijnzen zijn hier een stuk goedkoper, denk aan alcohol en tabak. Voor sterke dranken mag je de prijs gemiddeld meer dan door de helft doen!

Natuurlijk weet ik dat de meeste van jullie naar de Alpen gaan om op de pistes te staan en van de omgeving te genieten. Ben je nou zo iemand, dan heeft Livigno iets wat bijna iedereen nodig heeft, goedkope brandstof. Benzine voor 1 euro per liter! Komt dat zien! Ja dat is toch lekker meegenomen voor als je aan de weg terug naar huis begint.

Moeten de benzinestations natuurlijk wel open zijn want er valt hier ieder jaar een enorme bak sneeuw 😉 Wil je meer weten over dit complete dorp met unieke duty-free shopping, bezoek dan de website


Jorne

Zo veel mogelijk skiënd en altijd kijkend naar de lucht en de wind. Al sinds de jonge jaren door m'n familie meegenomen, en jong geleerd is oud gedaan toch? 2 geweldige seizoenen doorgebracht in de Alpen. Mijn grote passie voor het weer mondde uit tot de eervolle job als een van de wintersportweermannen. Te veel sneeuw bestaat niet!

1 reactie

Gesloten voor reacties.