zillarena1

We beginnen de avondupdate met enkele kiekjes van Jelte uit de Zillertal Arena. Het is één van die gebieden waar de investeringen in kunstsneeuw zodanig zijn dat niemand komende week echt iets te klagen kan hebben. Kijk ff mee…
zillarena4

zillarena3

zillarena2

Dikke pret dus… en weer een plek waar de dalafdaling gewoon open is…

Auch die Talabfahrt nach Tauplitz ist super präpariert.

Posted by Tauplitzalm on zaterdag 12 december 2015

Dat gaat dus naar 800m!

Kunstsneeuwkampioenen van Kitzbüheler Alpen – Brixen, Kirchberg, Westendorf. Dit is toch waanzin(nig leuk)! 😉

Posted by Wintersportweer on dinsdag 15 december 2015

En dit is Brixental in de Skiwelt! Daar zijn ze zonder meer net zo goed als aan de zuidkant van de Alpen. Tot mijn verbazing hoorde ik ook dat zelfs in het minder kapitaalkrachtige Kleinwalsertal enkele liften pal naast ons huis (Hajo’s Hut) gewoon open blijken te zijn. Waanzin toch? Wat hoor jij van andere bestemmingen? Uit Les Menuires bereikt me het bericht dat de Trois Vallées op dit moment ruim het grootste skigebied van Europa vormen qua liften die open zijn en onderling verbonden.

sneeuwduitsland

Wetteronline.de heeft hier een adembenemende fotoserie over de sneeuw van december 2010 nu 5 jaar geleden. Meer sneeuw dan in de decennia daarvoor.

teflon

Het Amerikaanse model heeft Teflon tot het gaatje. Met dan wel een front op de kaart wat sneeuw zou kunnen gaan brengen. Dat is meteofiction. Waarschijnlijk is: veel teflon onderbroken met af en toe een speldenprik.

zellsee

In Zell am See zie je meteen al het gigantische effect van water in de atmosfeer! Een dun laagje bewolking en het vriest al niet meer en de sneeuwkanonnen kunnen niet aan. Donderdagavond is het weer helder! Vrijdagavond weer even niet. Zaterdagavond en zondagavond weer wel. Maandagavond weer even niet. Dat is het ritme. Dus komt er nog veel kunstsneeuw bij waar het nog nodig is. Want het kost geld en als de piste klaar is doen ze rustig aan.

ecmaandag

Afsluitend nog ff in het Europese model de sneeuw komende maandagavond. De vorstgrens zie je in decameter. De sneeuwgrens zal 300m lager liggen. Dat betekent dat het boven 1100m wit kan worden. Dat is voor veel gebieden toch een leuk opfrissertje. Ik ben maandag ter plekke in een dal van die hoogte. Kleinwalsertal. Jullie gaan het dus meemaken. En waar ga jij naar toe?


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

77 reacties

Gesloten voor reacties.