Foto: TVB Innsbruck/Andre Schö

Om verschillende redenen zijn we bij WSWM apetrots dat Innsbruck partner is. Het is de hoofdstad van de Alpen. Het biedt keuze uit 9 bijzondere skigebieden waaronder de ultiem sneeuwzekere Stubaier Gletscher. Het vliegveld ligt aan de rand van de stad. Vanuit Nederland vlieg je vanaf 3 vliegvelden de hele winter dagelijks. Je kunt er 10x zo leuk uitgaan als in het gemiddelde skidorp. En de Nordkette is hoe klein ook toch het vetste skigebied van de wereld! Jij hebt nu de kans begin februari met Hajo in een paar betaalbare dagen al dit moois te gaan ontdekken…

Foto: Innsbruck Tourismus / Christof Lackner

De Seegrube op 1800m boven de stad is de sportiefste hotspot van Innsbruck, maar nodig ook énorm uit tot luieren. Dat wordt ook zeker een onderdeel van het programma. Als de zon schijnt gewoon even de benen strekken en wegdromen… of wegvliegen want dit is ook de plek waar je met Hajo kunt starten voor een tandemvlucht.

En de vrijdagavond is leuk als we de 8 t/m 11 februari optie kiezen. Want dan is er een DJ feessie op de Seegrube in de Cloud9 igloo. Daar willen we bij zijn. Zo niet dan vinden we wel wat leuks in de stad.

Hungerburgbahn

De verbinding tussen de stad en het skigebied is de fraaie Hungerburgbahn die midden in de stad vertrekt. Het is in Innsbruck heel normaal om met skischoenen of snowboardboots rond te stappen.

Schitterende carvingpistes

Het skigebied is klein maar alle 15km piste is uitdagend. Ideaal terrein om eens een skiclinic met Hajo te volgen. Samen nadenken over wat skiën eigenlijk is, hoe het eigenlijk werkt en dan vooral doen! En als de dalafdaling naar de Hungerburg open is als het koud genoeg is, heb je een eindeloze droompiste als bonus.

En steile offpiste waar je je tanden in kunt zetten

Kun je al een beetje skiën dan ben je met wat aanwijzingen zeker ook klaar voor de steile flanken onder het Hafelekar. Heb je die geskied of geboard begin je toch een beetje bij de mondiale ski-elite te horen. Japanners, Chinezen en Arabieren die vanuit de stad omhoog gaan naar de top staan je vol ongeloof aan te kijken als je zegt dat je daar naar beneden gaat skiën. Dit is natuurlijk optioneel binnen de groep. Niets moet alles mag.

Nou daar gaan we voor! Een spierwitte besneeuwde stad en die dalafdaling dus open. Samen duimend moet dat lukken. Het ultrakorts zou een skitrip vrijdagochtend heen en zondagavond terug zijn geweest maar ik zie dat dat al “onbetaalbaar” is geworden. Daarom 1 voorstel voor vrijdag tot maandag en 2 zondag tot woensdag. Met die laatste 2 heb je de zaterdag nog voor je gezin of je vrienden. Met de eerste heb je het volle weekeinde en dus de Cloud9 party. Hotel of pension kiezen we samen in overleg. Altijd voldoende keuze. Hoop op begrip dat er geen totaalprijs te maken valt nu snel maar het kan met vlucht en hotel en skipas toch wel een stukkie onder de 500 euro blijven. Mijn bijdrage qua skiclinics en tandemvluchten is een cadeautje omdat jij de moeite neemt de schitterende mogelijkheden van Innsbruck te gaan verkennen.

Zin in? Vul dan snel in!

Natuurlijk lees je op Wintersportweerman.nl straks alles over deze trip!


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

2 reacties

Gesloten voor reacties.