Van de internationaal vermaarde regisseur Bjorn Mierop van Bjorn Mierop Productions uit Ouddorp, het mekka van de vaderlandse cinematografie, presenteren wij vanavond de full feature bioscoopfilm Cracked Ice. (H/T Jacqueline)

De film vertelt het verhaal van een polder bij Ouddorp, waar Bjorn Mierop Productions gevestigd is. Met drones – om de natuur zo min mogelijk te verstoren – wordt ingezoomd op de zeldzame diersoort homo sapiens en zijn strijd met de barre elementen.

Cracked ice

Cracked Ice is natuurlijk een verwijzing naar de Hollandse schaatsterm krakend ijs. Of voor de Friezen onder ons: kreakjend iis. Verder in het Engelse spraakgebruik is het …. Zie deze uitleg over cubes versus cracked versus crushed.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

4 reacties

Breunis (Nature Trail) · 15 februari 2021 op 21:05

Hajo, bijzonder goed bezig de laatste tijd!
Altijd met een frisse, onbevangen blik.
De reguliere media zijn de weg helemaal kwijt.
Jouw met veel gevoel geschreven berichten zijn een verademing in deze tijd.

  Ivo ten Broek · 16 februari 2021 op 09:05

  En zo is het, sluit me daar helemaal bij aan. Welke media.!? Het andere geluid over het klimaat mag ook wel eens onder de aandacht komen bij de msm. Maar ja, er is veel geld en macht met de linkse milieu mafia gemoeid.
  Mag hopen dat komende 5 jaar de pleuris uitbreekt mbt de koude.

   Ivo · 16 februari 2021 op 09:07

   En dan heb ik het niet alleen over het kikkerlandje. Wat ’n schitterde de docu Hajo ❤️❤️❤️❤️

F.. · 16 februari 2021 op 10:32

Het was naar om te zien hoe je afgleed. Als beste wintersportweerman van NL naar ….. Ja wat eigenlijk.
Hoop voor je dat je de boel herpakt en er weer een glorerende website van maakt waar jij nog wat aan verdiend. Succes!

Gesloten voor reacties.