Van de internationaal vermaarde regisseur Bjorn Mierop van Bjorn Mierop Productions uit Ouddorp, het mekka van de vaderlandse cinematografie, presenteren wij vanavond de full feature bioscoopfilm Cracked Ice. (H/T Jacqueline)

De film vertelt het verhaal van een polder bij Ouddorp, waar Bjorn Mierop Productions gevestigd is. Met drones – om de natuur zo min mogelijk te verstoren – wordt ingezoomd op de zeldzame diersoort homo sapiens en zijn strijd met de barre elementen.

Cracked ice

Cracked Ice is natuurlijk een verwijzing naar de Hollandse schaatsterm krakend ijs. Of voor de Friezen onder ons: kreakjend iis. Verder in het Engelse spraakgebruik is het …. Zie deze uitleg over cubes versus cracked versus crushed.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

4 reacties

Breunis (Nature Trail) · 15 februari 2021 op 21:05

Hajo, bijzonder goed bezig de laatste tijd!
Altijd met een frisse, onbevangen blik.
De reguliere media zijn de weg helemaal kwijt.
Jouw met veel gevoel geschreven berichten zijn een verademing in deze tijd.

  Ivo ten Broek · 16 februari 2021 op 09:05

  En zo is het, sluit me daar helemaal bij aan. Welke media.!? Het andere geluid over het klimaat mag ook wel eens onder de aandacht komen bij de msm. Maar ja, er is veel geld en macht met de linkse milieu mafia gemoeid.
  Mag hopen dat komende 5 jaar de pleuris uitbreekt mbt de koude.

   Ivo · 16 februari 2021 op 09:07

   En dan heb ik het niet alleen over het kikkerlandje. Wat ’n schitterde de docu Hajo ❤️❤️❤️❤️

F.. · 16 februari 2021 op 10:32

Het was naar om te zien hoe je afgleed. Als beste wintersportweerman van NL naar ….. Ja wat eigenlijk.
Hoop voor je dat je de boel herpakt en er weer een glorerende website van maakt waar jij nog wat aan verdiend. Succes!

Gesloten voor reacties.