Op youtube zijn er diverse lives streams van de actuele maansverduistering, die in Amerika een groot deel van de nacht te zien is. Tja en een verduistering is het natuurlijk ook wel als je vanochtend leest dat Oostenrijk van plan is de hele bevolking als een kudde vee te gaan inspuiten met een goedje wat slecht blijkt te werken terwijl zeer goed werkende spotgoedkope antivirale medicijnen sinds het begin van de plandemie keihard zijn verboden en berichten daarover werden gecensureerd. Het is om te huilen allemaal. Maar in dit vrolijke artikel lees je hoe de langste gedeeltelijke maansverduistering sinds 580 jaar je persoonlijke leven astrologisch helemaal mooi nieuw gaat inkleuren netjes per sterrenbeeld op een rij gezet.

Nou geniet van de video en de ontspannende muziek erbij… doen we ook nog even wat poezië…

En mijn recente optreden in Hart van Nederland…

Snel door naar de spannende situatie op de weerkaarten…. gisteren vies weer met sneeuwflatsen aangekondigd met een kansje dat het even blijft liggen. Wat zien we vanochtend?

Ach ik kijk op zo’n moment niet eens naar de laatste modelrun maar gewoon een beetje globaal wat we zien …. en dan zie je dat van alles mogelijk is van een zware winterstorm met sneeuw en regen tot een “afwijkertje” waarbij een kleine depressie bijvoorbeeld bij Ierland de arctische push omleidt zodat de Lage Landen niet geraakt worden. Afwachten dus. Volg het hier.

PS Enige covid-discussie is welkom. Geen meters lange virologische verhandelingen. Links en bronverwijzingen altijd. Beledigingen niet. Suggestieve taal ook liever niet. Want dan toep ik er nog veel suggestiever overheen. Wat ik hier doe is mijn minimale burgerplicht. Ik hou me gigántisch in. Doe dat dus ook.

Categorieën: Afwachten

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

20 reacties

Hajo · 19 november 2021 op 12:54

GFS06 is weer mooi qua sneeuw in Europa en in de Lage Landen. Nog niet helemaal binnen. Ga ff uurtje skiën.

Wim · 19 november 2021 op 13:10

Tja… de mist rond Ivermectine trekt op: https://www.economist.com/graphic-detail/2021/11/18/ivermectin-may-help-covid-19-patients-but-only-those-with-worms
(tip: registreren mbv https://temp-mail.org)
Kort samengevat: het helpt wanneer patienten tegelijk met parasieten en covid geinfecteerd zijn.
De corticosteroiden die gebruikt worden om zware covid gevallen te helpen (immuunsysteem gaat in overdrive) die stimuleren de parasieten, waardoor de patient alleen maar zieker wordt.
Wat dus te verhelpen valt met behulp van Ivermectine. Lijk me een perfect logische verklaring voor de eerder tegenstrijdige studie resultaten.

Verder. De vaccins werken erg goed, maar na 5-6 maanden gaat het effect wel een stuk achteruit, waardoor de mensen die eerst gevaccineerd werden net bij de start van de winter niet meer optimaal beschermd zijn. De cijfers uit de ziekenhuizen spreken voor zich! Mensen bang maken voor vaccins is niet echt behulpzaam en houdt deze ganse situatie in stand.

Gibraltar is nu populair bij de wappies, maar zonder deze context:
1. Ze waren bij de eersten om iedereen te vaccineren (dus >6 maand), zien infecties weer oplopen maar dit vertaalt zich nog nauwelijks in ziekenhuis opnames.
2. Maatregelen blijven beperkt tot mondmaskers op drukke plaatsen en enkele kerstfeestjes van overheidsdiensten afblazen.

  Hajo · 19 november 2021 op 13:23

  Nuttige bijdrage ruim binnen mijn gegeven richtlijnen en dus dank. Er zijn genoeg studies die de antivirale werking van ivermectine laten zien… plus ruim voldoende succesverhalen van toediening…. niet zo heel veel mensen hebben wormen tegenwoordig… maar dan had je ook nog HCQ+zink, of iets simpels als vitamine D…. wist je dat ook het vaccin minder goed aanslaat als je een vitamine D tekort hebt? Hoe verklaar je dat er nog steeds geen nationale campagne vitamine D is. Hoe verklaar je een algeheel gebrek aan no regret policies zoals ventilatie, uitbreiding van IC, verhoging salarissen in de zorg etc etc? En hoe verklaar je dat de nieuwe medicijnen die nu beschikbaar komen voor ouderen en risicogroepen nog geen impact hebben op het debat en de maatregelen? In Nederland lijkt er zelfs een taboe op het M-woord te rusten zoals voorheen lang op de V van ventilatie: https://maurice.nl/2021/11/19/rust-er-een-taboe-in-nederland-op-medicijnen/. Nu jij weer. 😉

   Wim · 19 november 2021 op 18:10

   @Hajo lees eens het artikel, bronvermeldingen staan er ook in. Er was een beperkt aantal studies die aan de gangbare criteria voldoen, die wel degelijk een verhoogde genezing van Covid zagen bij gebruik van Ivermectine. Terwijl de meeste andere (grondige) studies dit effect niet vonden – met individuele gevallen of te kleine aantallen speelt het toeval teveel mee. Blijkt nu dat het studies waren in regio’s waar parasitaire infecties schering en inslag zijn.
   Moest Ivermectine op zich zo goed werken tegen Covid zou dit consequent in elke studie terug moeten keren?

   Ivm het “taboe op medicijnen”, ik volg de NL media niet echt maar lijkt me framing – in BE en internationaal lees ik wél volop over de zoektocht naar medicijnen. Bv onstekingsremmers worden al lang en massaal gebruikt om zieken te helpen. Bij onderzoek in Gent bleek Leukine ook te helpen, maar geen wondermiddel. En zo zijn er nog een hoop. De nieuwe pil van Pfizer lijkt wel een doorbraak: https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/pfizer-staat-andere-fabrieken-toe-coronapil-te-produceren~b9c845c8

   Wat ventilatie en het gebruik van CO2 meters betreft heb je gelijk, moest er al veel vroeger doorgeduwd worden – maar tegen verplichtingen op dit vlak was er ook veel verzet. En het is ook niet evident om in kleine ruimtes met veel volk (klaslokalen, kroegen,…) onder de maatstaf van pakweg 1000ppm te blijven én het warm te houden in de winter.

   Salarisverhogingen in de zorg zijn er bij ons wél gekomen, en we hebben in BE meer dan 2x zoveel IC bedden beschikbaar per inwoner dan NL – en toch geraken we hier ook weer in de problemen.

   @Willem dat ruikt hard naar een broodjeaapverhaal – graag enige vorm van bewijs

  Willem · 19 november 2021 op 13:37

  Twee hoogbejaarde familieleden werden vorig jaar meer dood dan levend in het ziekenhuis opgenomen. Ze waren nog net in staat te zeggen dat ze beslist niet naar de IC wilden. Een dappere arts heeft hen toen behandeld met Ivermectine. Binnen een week waren ze weer thuis. Zonder nasleep.
  Toen HCQ en Ivermectine (beide al vele jaren op de markt) vorig jaar werden verboden want al het heil zou komen van de vaccins waarvan toen nog niet eens bekend was wanneer die beschikbaar zouden zijn, laat staan of ze al dan niet effectief zouden zijn, was mijn eerste gedachte “hier klopt iets niet. Hier spelen andere belangen”. Die gedachte is intussen alleen maar sterker geworden.

  kirsten_dl · 19 november 2021 op 15:09

  @Wim, jij weet inmiddels toch wel wie diegene zijn die in de ziekenhuizen belanden?
  En waarom men liever een volk 24 maanden onophoudelijk onderdrukt en lapmiddeltjes aansmeert terwijl er sinds die tijd geen sikkepit is gebeurt wat betreft opschaling van het aantal ziekenhuizen, ziekenhuisbeden met bijhorende IC’s, goed opgeleid extra personeel en nog véél belangrijker goed verloond zorgpersoneel.
  Dus iedere vijf maand ga jij een boostershotje halen? Prima, kan ik mee leven maar die rotzooi komt bij mij niet binnen, nooit.

   Gaaby · 19 november 2021 op 16:46

   Hajo , blijf eens gewoon bij je weerberichten.die zijn mooi , ik zit niet te wachten op jou mening over COVID-19. Laat die over aan de specialisten
   Die er verstand van h3bben.

    Hajo · 19 november 2021 op 17:19

    Ik heb daar verstand van. Veel zelfs. Sorry. En vooral helicopter view. Dat missen de specialisten nog wel eens. Science is the belief in the ignorance of experts. Tenslotte: dit is hier mijn vrijplaats en ik doe hier zoals me goed dunkt. Heb zelfs benoemd: mijn burgerplicht. Binnen welke ethiek die jij hanteert moet iemand zijn burgerplicht niet doen?

   Wim · 19 november 2021 op 18:13

   Ja: jongere mensen die niet gevaccineerd zijn, of ouderen die begin dit jaar gevaccineerd waren en/of een erg verzwakt immuunsysteem hebben.

   Maarrrreh, covid was toch helemaal niet zo’n ernstige ziekte en de ziekenhuis verhalen fel overdreven, waarom dan opschalen?

  Andre · 19 november 2021 op 16:46

  @kirsten@hajo. Dus als je hoort dat het de volgende week veeel gaat sneeuwen in Nederland blijf je gewoon op je zomerbanden door de sneeuw rijden en ben je bijzonder verbaast als je de auto in de poeier rijdt. Auto op de IC. Veel kosten voor niets terwijlj e dit had kunnen voorkomen met winterbanden die je weigert aan te schaffen omdat ze toch niet helpen..denk je. Een vaccin is ter voorkoming van een hoop ellende, het ziekenhuis is er als het kwaad al is geschied.

   kirsten_dl · 19 november 2021 op 18:07

   Winterbanden met giftige injecties vergelijken, deze hadden we nog niet gehad.

   Mocht ik mijn auto in de pooier rijden dan is dat jammer maar het gaat tenslotte maar om een stuk oud ijzer.
   Wereldwijd staan er miljoenen auto’s te koop dus heb je zo weer een nieuwe.

   Wanneer over enkele jaren miljoenen mensen overlijden aan de bijwerkingen van het snel-in-elkaar-geflanste-nog-steeds-niet-goedgekeurd-vaccin dan heb IK wél een probleem want mensen vervang je niet zoals een stuk metaal, ijzer of plastiek.
   Ik maak mij daarin erg grote kopzorgen omdat beide ouders zich hebben laten injecteren om hun vrijheden terug te hebben maar sindsdien gaat het met paps zienderogen achteruit.
   De voorbije twintig jaar had ie geen enkele kwaal, sinds zijn tweede dosis pijn aan de plasser, evenwichtsstoornissen, onregelmatige nachtrust, etc.
   Gisteren heeft ie dan nog een boostershot laten zetten waarover ik echt héél erg boos ben.
   Want na de zware negatieve bijwerkingen van zijn twee shots haalt ie het in zijn hoofd om nog een derde te halen.
   Omdat ze hem via de MSM leugenpers doods en doodsbang hebben gemaakt dat ie zou sterven wanneer ie geen vaccinatie nam.

   Dus nee, geen vaccinatie voor mij, nooit.
   En of je nou voor of tegen bent, samenhorigheid onder de bevolking moet blijven bestaan want samen staan wij veel sterker tegen deze huidige fascistische beleidsmakers.
   Geef mekaar de hand, knuffel elkaar en verbroeder !

    Wim · 19 november 2021 op 18:24

    Het spijt me als de gezondheid van je vader achteruit gaat maar om de oorzaak bij vaccinatie te leggen? Bij de bejaarden die ik ken is er 1 iemand bij wie dit jaar een lichte vorm van Parkinson is vastgesteld. Voor iemand van bijna 90 jaar niet zo uitzonderlijk?

     kirsten_dl · 20 november 2021 op 10:50

     Waaraan zou het dan anders liggen denk jij ? Zoals gezegd, de voorbije twintig jaar geen gezondheidsproblemen, op een licht kuchje na dan, gehad maar onmiddellijk na zijn twee gifspuitjes krijgt hij met allerhande gezondheidsproblemen te maken!
     Nee hoor, oorzaak ligt niet bij de vaccins, wellicht een vervuilde naald gebruikt of zo.
     Echtgenoot van mijn collega heeft na zijn tweede injectie zelfs op ic gelegen, zijn leven hing aan een zijden draadje. Wellicht ook door een vervuilde naald.
     Binnen één tot drie jaar ga jij nog hele rare snuiten moeten trekken. Be prepared!

Gaaby · 19 november 2021 op 17:08

Hajo, hoe denk je nog Oostenrijk in te komen als je niet gevaccineerd bent .
Of als je er al bent , hoe kom je dan buiten op de piste ?

  Hajo · 19 november 2021 op 17:16

  Alles gaat dicht maandag. Maar ik ben een toerskier. En hike & fly. Activiteiten individueel in de buitenlucht worden in Oostenrijk aangemoedigd tijdens de lockdown. Liften en pistes kunnen mij gestolen worden.

Sparend · 19 november 2021 op 17:19

Trollen zitten overal. Ga door met alles dat je doet Hajo.

Tjeerd · 19 november 2021 op 17:46

Over HCQ en Ivermectine heb ik geen oordeel, ken ze niet, alleen vanuit de posts van Hajo. Geloof wel dat de vaccins helpen, al is er te weinig studie gedaan voor de lange termijn (na)werking. Maak me daarover ook wel zorgen. Feit is in ieder geval dat de schandalige bezuinigingen op de zorg een van de oorzaken is van deze ellende. En dat de regering dit niet toe geeft, maar alleen lapmiddelen gebruikt, baart mij grote zorgen. Het geloof in de politiek ben ik kwijt, op een enkele politicus na….

  Henk de V. · 19 november 2021 op 19:34

  Staat genoteerd.

Aart · 19 november 2021 op 22:04

Niets van wat nu volgt is door mij verzonnen. Daar waar ik de auteur weet is die vermeld.

De regeringen hebben natuurlijk wel een heel lastige taak:
– Ze moeten de ongevaxten overtuigen dat het vaxxin werkt, zodat ze zich laten vaxxen,
én
– Ze moeten de gevaxten overtuigen dat het vaxxin niet werkt, zodat ze een boosterprik gaan halen.
Suk6 regeringen (wereldwijd zo’n 170 stuks gelijkgerichte)

Noach was een complotdenker. En toen begon het te regenen.

Fijn dat Nederland klimaatkoploper wil zijn. Dan kan ik er tenminste gerust op zijn dat onze zeespiegel minder hard stijgt, dan die van alle landen die minder hun best doen. Dat zal ze leren!

Het verschil tussen mensen en dieren? Dieren zullen nooit toestaan dat de domste van de kudde hen zou leiden!

De mensen die Anne Frank hebben geholpen onder te duiken, overtraden de wet.
De mensen die Anne Frank hebben vermoord, volgden de wet.
De wet is geen moreel kompas. (Jalil Hattad)

Wel fijn dat je het vaxxinbewijs niet op je jas hoeft te naaien.

Communication and public engagement MARC VAN RANST:
https://www.youtube.com/watch?v=5ANOVSjDUd4
Zum kotsen. Kijk ook even wie er links op het podium zit.

Bonhoeffer‘s Theory of Stupidity:
https://www.youtube.com/watch?v=ww47bR86wSc

Waarom is de demissionaire regering niet bereid om de capaciteit in de zorg uit te breiden? Motie Wilders 25295 nr. 1403 werd weggestemd door de demissionaire regeringspartijen. Zou dat kunnen zijn omdat er kennelijk niks aan de hand is?

En lees aub maar niet allerlei berichten uit/over Australië, want daar gaat het vanwege puur fascisme compleet naar de klote.

Nog een prettige avond 🙂

Aart · 19 november 2021 op 22:45

Oh ja, voor de Belgische gluurders: https://socinet.nl/diederik-gommers.webm
De prikken hebben dus geen enkele zin. Gek, gekker, gekst.

Gesloten voor reacties.