We blijven met elke opvolgende run van het Europese model nog heel dicht bij mijn op de bizztravel video uitgesproken verwachting dat er toch een heuse temperatuurcrash komt in Nederland net na Koninginnedag (met ook 30 april al fors aan de frisse kant met 12°C max). Ook de Alpen komen dan in een koudere fase en dan met name of eigenlijk uitsluitend in de Westalpen. Goed nieuws dus nog steeds voor de Dutchweek dat die niet met regen maar met sneeuw afsluit. Ik doe hier geen gedetailleerd weerbericht. Dat laat ik aan Leo over vanavond.

850hPayinyang

Hier nog even een blik op het yin yang dat al dagen op de kaarten staat voor aankomende week. Met name interessant is het barre weer in Noorwegen en de sneeuw die kan vallen in Schotland en in de Picos d’Europa. West-Europa inclusief de Britse eilanden krijgt er wel van langs de laatste jaren.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

4 reacties

Gesloten voor reacties.